?>

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu: Engellilere Adil Bütçe Talebi

DEM Partisi Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, 2024 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde engelli bireylerin haklarına dikkat çekerek, kamu bütçesinden nüfusları oranında pay almaları gerektiğini savundu.

SİYASET - 2 yıl önce

Oduncu,  AK Parti iktidarının engellilere yönelik politikalarını eleştirerek, "Engellilere kamu bütçesinden nüfusları oranında pay ayrılmalıdır." dedi. Ayrımcı politikaların son bulması gerektiğini vurgulayan Oduncu, engellilerin temel insan hakları bağlamında ele alınması gerektiğini belirtti.
Özellikle işaret dilinin anadil olarak tanınması ve tüm kamu hizmetlerine işaret dili ile erişim seçeneklerinin çoğaltılması gerektiğini ifade eden Oduncu, Türkiye'deki engelli istihdamının yetersizliğine de dikkat çekti. 2024 bütçesinde ilave engelli istihdamının planlanmamasını eleştiren Oduncu, "Engelli istihdam hedefi her yıl en az 35 bin kişi olmalıdır. İstihdam her engel grubundan yapılmalıdır burada da ayrımcılık yapılmamalıdır." diye konuştu.
Ayrıca, SMA'lı hastaların durumuna da değinen Oduncu, ilaç temini konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, "Halkımızı, engellileri, yaşlıları ilaç tekellerinin, uluslararası sermaye tekellerinin insafına mahkum bırakmayın" ifadelerini kullandı.
Son olarak, üstün milli teknolojinin engelliler için daha fazla kullanılması gerektiğine vurgu yapan Oduncu, bu alandaki gelişmelerin ülke genelinde daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman - Diyarbakır taşımacılığına zam

2023-12-25 13:16 - EKONOMİ

Karabulut ailesinin acı günü

2023-12-22 20:39 - GÜNDEM

İpekyüz ailesine iki ödül birden

2023-12-24 11:56 - EKONOMİ

Esnaf: Büyük mağduriyet oluşturacak

2023-12-19 14:47 - TEKNOLOJİ

CHP İl Başkanı Adnan Yaşar, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e İstifa Çağrısı Yaptı

2023-12-22 13:27 - SİYASET

Avukat Akın, Beşiri için aday adayı oldu

2023-12-24 15:28 - SİYASET

Altun: TPAO Batman için büyük bir değerdir

2023-12-25 12:20 - SİYASET

Fotoğraf severler için doğal stüdyo

2023-12-20 15:06 - YEREL

DEM Parti Batman Merkez İlçe Kongresi yapıldı

2023-12-24 14:55 - SİYASET

Beşiri yolunda kaza:1 yaralı

2023-12-24 14:58 - YEREL

İlgili Haberler

MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİ, TÜRKİYE’NİN İTİBARINI YÜKSELTTİ

15:15 - SİYASET

ÇETİN, ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

16:21 - SİYASET

MAHALLE BAŞKANLARI KÜLTÜRDE BULUŞTU

13:54 - SİYASET

RAMANLI: HÜKÜMET DERHAL HAREKETE GEÇMELİ

14:13 - SİYASET

MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI

12:33 - SİYASET

Günün Manşetleri

ŞÜPHELİ POŞETTEN ÇÖP ÇIKTI

10:33 - ASAYİŞ

ESKİ EHLİYETLER İÇİN SON GÜN CUMA

10:28 - GÜNDEM

SANAYİ KAVŞAĞINDA FECİ KAZA: OTOMOBİL DİREĞE SAPLANDI

07:41 - ASAYİŞ

BATMAN’IN YUMURTA İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ ŞAHMAR’DAN

17:27 - RÖPORTAJ

BATMAN GAZETESİ 63 YILLIK ARŞİVİNE YOĞUN İLGİ

16:12 - GÜNDEM