?>

Demir’in tahliye talebi ret edildi

GÜNDEM - 4 yıl önce

Görevinden uzaklaştırılan ve ayrıca cezaevinde olan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, Demir'in tutukluluğuna devam kararı verdi.   Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir’in “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmaya Mehmet Demir'in ailesi, avukatları, HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Rüştü Tiryaki ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz katıldı.

KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ

Duruşmaya Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan ve Kürtçe savunma yapan Demir'in konuşması tercümanın "Akademik Kürtçe konuşuyor anlamıyorum" gerekçesiyle başka tercüman getirilmesine karar verildi. 

3 TERCÜMAN DA TERCÜME EDEMEDİ

Getirilen ikinci tercüman da Demir'in konuşmasından anlamadığını ileri sürdü. Mahkeme yeni bir tercüman getirilmesi kararı verdi. Getirilen 3'üncü tercümanın da aynı gerekçe ile Demir'in konuşmasını tercüme edemedi. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Demir savunma yapmadı.  Ardından savunma yapan avukatlar, Demir'in üzerine atılı suçları ret ederken, serbest bırakılmasını talep etti.  Avukatların savunmasının ardından mütalaa veren savcı, Demir'in tutukluluk halinin devamını talep etti.  Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme, Demir'in tutukluğuna devam kararı vererek, bir sonraki duruşmayı 20 Ocak tarihine erteledi. 
Haftanın Öne Çıkanları

ŞEMBELİLK GEÇİM KAYNAĞI OLDU

2021-01-04 14:46 - YAŞAM

"KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR"

2021-01-05 16:00 - SİYASET

“Beraber Batmanın hizmetkarı olacağız “

2021-01-06 17:12 - SİYASET

CHP’ye yeni katılımlar

2021-01-06 17:10 - SİYASET

GENÇ SAADETLİLERDEN BÜTÇE TEPKİSİ

2021-01-06 15:23 - SİYASET

Demir’in tahliye talebi ret edildi

2021-01-07 16:18 - GÜNDEM

“FELSEFEMİZDE HİZMET VAR”

2021-01-06 15:24 - SİYASET

İLK REKTÖR ADAYI

2021-01-07 10:30 - EĞİTİM

DEVA’dan STK ziyaretleri

2021-01-07 15:23 - SİYASET

Batman’da elektrik kesintisi duyurusu

2021-01-05 10:20 - YAŞAM

İlgili Haberler

EKMEN: EMEKLİLERİN VE EMEKÇİLERİN SESİ DUYULMALI

12:25 - GÜNDEM

EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

15:15 - GÜNDEM

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BEDRİ USTA'DAN ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ

12:14 - EĞİTİM

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

20:57 - SPOR

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

DİCLE KIYISINA DİNİ EĞİTİM KOMPLEKSİ PLANLANIYOR

16:16 - YEREL