?>

DİCLE ELEKTRİK VE BATMAN ÜNİVERSİTESİ GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Dicle Elektrik ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan lisansüstü iş birliği protokolü, enerji sektörüne insan kaynağı ve bölge gençlerine fırsatlar hedefliyor

EĞİTİM - 3 ay önce

Protokol için düzenlenen imza törenine, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Rıda Tür’ün yanı sıra Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Şebeke Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nedim Tüzün, Yatırım Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kırat ile her iki kurumdan davetliler katıldı.

Yaklaşık 8 bin çalışanıyla bölgenin en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik, hem kendi personelinin mesleki yetkinliğini artırmayı hem de Batman Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı öğrenme imkanları sunmayı amaçlıyor. İş birliği sayesinde üniversite ile sektör arasında güçlü bir bağ kurulması hedefleniyor. İmza töreninde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir şunları söyledi:

‘’Böylesine anlamlı bir projeyi gençlerimizin hizmetine sunmaktan son derece mutluyuz. Gençlerimize imkan verildiğinde neler yapabildiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Üniversite olarak hem öğrencilerimize hem de bölgemize katma değer verecek tüm projeleri bütün gücümüzle destekliyoruz. Bu tür projelerinin sayısının artmasını ve bu anlamda örnek olmasını temenni ediyorum. Bu programda yararlanacak her bir öğrencimize şimdiden başarılar diliyorum."
Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas ise Batman Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinin çok büyük bir değer ve önem taşıdığının altını çizerek, "İmzaladığımız protokolü anlamlı hale getiren en önemli unsur Batmanlı gençlerimizin şirketimizin sunduğu istihdam fırsatından yararlanacak olması. Bu protokolle bir yandan şirketimizin istihdam kalitesi artarken diğer yandan da bölgemizdeki istihdam olanaklarına katkı sağlanmış olacak. Bu proje diğer bir yönüyle de iş ve akademik dünyanın birlikte hayata geçirdiği çalışmalar için güzel bir örnek teşkil edecek" dedi.
Üniversite öğrencileri Dicle Elektrik bünyesinde staj, araştırma ve uygulama projelerinde yer alma fırsatı bulacak. Aynı zamanda Dicle Elektrik personeli de Batman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesindeki tezsiz yüksek lisans programlarına da katılabilecek. Protokol kapsamında Batman Üniversitesi, akademik danışmanlık hizmeti sunarken, Dicle Elektrik de öğrencilere saha ve veri desteği sağlayacak. Ayrıca gerekli durumlarda ortak akademik yayınların hazırlanması da planlanıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN VALİLİĞİ İÇİN KULİSLER HAREKETLİ

2025-12-18 16:40 - YEREL

KORKU SATIŞI DURDURDU, BATMAN’DA TAVUK FİYATLARI ERİDİ

2025-12-14 15:02 - GÜNDEM

BU DİL FUTBOLLA AÇIKLANAMAZ

2025-12-18 17:25 - GÜNDEM

KÖYLÜLER: 70 YILLIK TARLALARIMIZ BAŞKALARINA VERİLDİ

2025-12-18 12:32 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

2025-12-12 17:22 - YEREL

YAPAY ZEKA GENÇLERİN CEBİNDE, YAŞLILARIN UZAĞINDA

2025-12-17 17:06 - TEKNOLOJİ

“HAKKINIZI HELAL EDİN” MESAJI ATAN ADAM KAYIP

2025-12-16 15:30 - ASAYİŞ

HUZUR MAHALLESİ’NDE ELEKTRİK FATURALARI TEPKİ ÇEKTİ

2025-12-18 16:30 - EKONOMİ

708 DÖNÜMLÜK REKREASYON ALANI İÇİN PROJE HAZIR

2025-12-15 17:20 - YEREL

FİNAL'DEN VELİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI

2025-12-14 15:00 - EĞİTİM

İlgili Haberler

OKULLAR YARIŞACAK, DOĞA KAZANACAK

15:22 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM

13:22 - EĞİTİM

ÖĞRENCİLER MATEMATİKTE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

09:19 - EĞİTİM

7 PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

10:49 - EĞİTİM

ÇOCUKLAR DOĞA SEVGİSİYLE BÜYÜYORLAR

15:20 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BAYRAMDA YOLDAKİ VATANDAŞLARA SICAK KARŞILAMA

16:25 - YEREL

PİROTEKNİK DENETİMLERİ SIKILAŞTI

15:01 - YEREL

ŞİMŞEK BATMAN’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU

06:13 - SİYASET

FATİH MAHALLESİ’NDE FECİ KAZA: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

20:57 - ASAYİŞ

BATMAN’IN BULUNDUĞU BÖLGEYE 67,4 MİLYON TL

16:11 - YEREL