?>

DİKA, İsveç’te “bölgeye yatırım” davetinde bulundu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Türkiye’den göç etmiş gurbetçi iş dünyası ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

YAŞAM - 8 yıl önce

 Ziyaret kapsamında DİKA hem bölgenin yatırım ortamını tanıttı hem de ikili ilişkilerin güçlendirilmesini sağlayacak girişimlerde bulundu. İsveç çalışma ziyaretinin amacı, bölgeden ve ülkemizden zamanında İsveç’e göç etmiş Süryani vatandaşları tekrar ülkeye ve bölgeye kazandırmak, ikili bağları güçlendirmek, bilgilendirmeler yapmak ve ülkeye sermaye girişine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla Türk iş adamlarının oluşturmuş olduğu kuruluşlar ziyaret edildi. İsveç’te birçok sektörde ekonomik yatırım güçleri yüksek seviyede olan, bir kısmı Mardin bölgesinde halen yerleşik olan, zamanında buradan göç etmiş Süryani vatandaşlarla İsveç’te görüşmeler gerçekleştirildi.

İŞ ADAMLARI ZİYARETİ OLUMLU KARŞILADI

İş dünyasının bankacılık, motorlu taşıt ticareti, gıda sektörü, inşaat sektörü gibi ticaret potansiyeli yüksek alanlarda tecrübe kazanmış ve ekonomik güç elde etmiş yatırımcılara bilgilendirmeler yapılmış, istişarelerde bulunulmuş ve sunumlar yapılmıştır. Bölgeye yatırım yapmaları hususunda kendilerine bölgenin günümüzdeki olumlu havası aktarılmıştır. Büyük ilgi ile karşılanan Ajans, etkinlik süresi boyunca iş çevreleri ile sürekli bir arada olmuştur. Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bölgemiz Devlet teşviklerinin en yüksek seviyede olduğu bölgedir, yatırıma her açıdan elverişli olan bölgemizde kurumumuz olarak en yüksek seviye danışmanlık ve yatırım takip hizmeti veriyoruz. Bunu hem ülkeye hem de uluslararası camiaya aktarma çabasıyla tanıtım ve iş birliği faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu maksatlarla Türkiye’den bölgeye zamanında gelmiş büyük bir kesim var ve onları tekrar ülkemize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi. İsveç’teki gurbetçi iş dünyasında büyük bir etki meydana getiren ziyarette farklı çevrelerle bir araya gelen Ajans heyeti, bölgede yatırım yapmanın avantajlarını ve yatırım desteklerini anlatarak bölgemizin pozitif olanaklarını tanıttı. Türk ve Süryani iş çevreleriyle gerçekleştirilen görüşmelerde bölgeye geri dönüşe olumlu bakıldığı, bu sayede bölgede yeni yatırım girişimlerinin olabileceği belirtildi. (Bülten Haberi)
Haftanın Öne Çıkanları

REZALET!

2018-10-08 16:35 - GÜNDEM

ZAM NEDİR?

2018-10-10 13:33 - YAŞAM

‘Obezite mücadele’ seferberliği sürüyor

2018-10-11 16:30 - SAĞLIK

Örnek çiftçi

2018-10-09 13:51 - YAŞAM

ASRİAD’tan Enflasyonla Mücadeleye destek

2018-10-11 16:57 - EKONOMİ

Rehber öğretmenlerle toplantı

2018-10-12 12:16 - EĞİTİM

Ürünler bu sene yandı!

2018-10-08 13:02 - YAŞAM

BAKIM PARASI 55 MİLYON TL’YE ULAŞTI

2018-10-09 16:29 - YAŞAM

Uygulama takıldılar

2018-10-09 16:23 - GÜNDEM

“FUHUŞ” BASKINI

2018-10-09 16:27 - YEREL

İlgili Haberler

ELEKTRİKLİ BİSİKLET ARIZALARINA BATMAN'DA YERİNDE ÇÖZÜM

14:12 - YAŞAM

İKİ VATANDAŞ SUDA MAHSUR KALDI

16:07 - YAŞAM

MURAT USTA’DAN “HERKES ET YESİN” KAMPANYASI

11:22 - YAŞAM

ŞENLİK COŞKUSU USTALAR VEFA

13:47 - YAŞAM

MUSTAFA RAMANLI PARKI’NDA TÜRK HALK MÜZİĞİ RÜZGÂRI

13:29 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMANLI ATLET ROMANYA'DA TARİH YAZDI!

17:09 - SPOR

TİMOQLULAR'DAN UNUTULMAZ ŞÖLEN

14:02 - YEREL

GAZİLER O GECEYİ SENATO ÜYELERİNE ANLATTI

13:59 - YEREL

YÜZYILLARDIR ZİRVEDE BEKLİYORDU, YENİDEN HAYAT BULUYOR

13:47 - YEREL

ZİLAN HASTANESİ'NDE YENİ DÖNEM

13:45 - YEREL