?>

Diyanete sahip çıktılar!

Diyanet-sen Batman Şubesi, son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine yapılan yorumlar ve bazı haberler nedeniyle İl Müftülüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM - 8 yıl önce

 Diyanet-Sen Şube Başkanı Ahmet Cihan, asıl maksat ve gayenin toplumu ayırmak ve bölmek olduğunu söyledi. Cihan “Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur. Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Bir hasta ziyaretine ideolojik olarak bakmak, zihniyet okumak, hüküm vermek olsa olsa bir ön yargıdır” dedi.

“DIŞ KAYNAKLI BİR PROJE”

Müftülük önünde açıklama yapan ve Diyanete sahip çıkan Cihan şunları söyledi “Diyanet İşleri Başkanını insanı bir davranış olan, geçmiş olsun ziyareti üzerinden yıpratmaya kalkmak, son günlerde hem DİB hem de Cumhuriyet’in kurucu unsuru Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden dindarlarla laikleri karşı karşıya getirme projesi olarak okunmalıdır. 28 Şubat ve 27 Nisan döneminin aktif aktörlerinin de tekrar sahne aldığı, bu proje tamamen dış kaynaklı bir projedir. Aslında maksat Atatürk ve Dindarlık üzerinden toplumu germek ve bölmektir. Topluma zehirli bir hava pompalanıyor, daha önce defalarca işlediği görülmüş laik-dindar fay hattını harekete geçirmek için provokasyon peşinde olanlara bu millet fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu. (Mehmet İslamoğlu)
Haftanın Öne Çıkanları

ALTUNER, KOZLUK’TAN ADAY ADAYI

2018-11-12 14:17 - SİYASET

Temo’nun ‘Horasan Kürtleri’ okuyucuyla buluştu

2018-11-15 13:39 - EĞİTİM

EMLAK PİYASASI DURDU

2018-11-11 17:05 - YEREL

Suç ve suçlularla mücadele sürüyor

2018-11-12 15:52 - YEREL

Cuma Uçar; “En hayırlı iş uyuşturucu ile mücadeledir”

2018-11-13 14:15 - SİYASET

İş arayanların dikkatine!

2018-11-08 14:22 - GÜNDEM

Güneştekin: Barolar adalete katkı sunuyor

2018-11-08 14:25 - SİYASET

DİKA’dan Özel Basut Koleji’ne ziyaret

2018-11-14 14:54 - EĞİTİM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2018-11-11 16:58 - YEREL

Yine kaza!

2018-11-09 12:12 - YAŞAM

İlgili Haberler

ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

10:04 - GÜNDEM

BATMAN'IN ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SAHADA

21:36 - GÜNDEM

17 ELEKTRİK SANTRALİNE DESTEK

10:41 - GÜNDEM

BAYRAM TRAFİĞİNE HAVADAN TAKVİYE

10:27 - GÜNDEM

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

10:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

10:04 - GÜNDEM

BETON KAİDEDE ASILI KALDI

09:52 - YEREL

GURUR, COŞKU VE VEDA

09:50 - YEREL

FECİ KAZADA OTOMOBİL TIRIN ALTINDA KALDI

09:38 - ASAYİŞ

AİLELER ARASINDA ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

09:28 - ASAYİŞ