?>

DOĞALGAZ TASARRUFUNDA ÖNEMLİ DETAYLAR

Doğal gaz yetkili Uzmanları: Kombi bakımının yapılması yüzde 15 ila 30 arasında bir tasarruf sağlar.

EKONOMİ - 3 yıl önce

​​​​​​Doğal gaz yetkili uzmanı Şehmus Arda, kombi bakımın yapılmasıyla doğal gaz faturalarına karşı yüzde 15 ila yüzde 30 arasında bir tasarrufun söz konusu olduğuna dikkat çekti.
Kış ayına girmekle beraber hava sıcaklığının düşmesiyle doğal gaz fiyatlarındaki artışla beraber ısınma giderinin fazla olması faturaların kabarık gelmesine yol açıyor.
Doğru bir tasarrufun yapılması için önemli bilgileri aktaran doğal gaz yetkili uzmanı Şehmus Arda, kombi bakımının zamanında ve yerinde yapıldığı takdirde hem faturalara karşı bir tasarruf oluşmakta hem de kombi ömrünün uzamasına karşı fayda sağladığını belirtti.
Kombi bakımın yapılması sonucunda oluşan tasarruf hakkında bilgi veren Arda, "Kombi bakımının yapılması demek ortalama yüzde 15 ile yüzde 30 arasında bir tasarruf sağlaması demektir. Bu da ekonomimize biraz daha katkı olması gerektiğini gösteriyor. Peteklerin Sağlıklı olan çalıştırma şekli ise bütün peteklerin yanması ve bütün binadakilerin petekleri açması gerekir. Isı geçirgenliği duvardan geçebiliyor. Isı geçirgenliği olduğu zaman o daireyi ısıtamazsınız. İyi bir bina yalıtımı ısıyı tutar ama binadaki komşularınız eğer kombiyi açıp peteği açmadığı zaman nasıl geçirdiğinden dolayı o daireyi unutamazsınız. Doğru olan tasarruf hepsinin eşit bir şekilde beraberce açması bu şekilde israfın önüne geçmiş olacaktır." şeklinde aktardı.
"PETEKLERDE 50 DERECENİN ÜSTÜNE ÇIKTIĞI ZAMAN EKSTRADAN BİR YAKIT SARFİYATI OLUYOR"
Arda, peteklerin ısıtma yöntemi ve sağladığı tasarruf hakkında da değinerek, "Petek ısıtma tasarrufunda 49 dereceye normaldir. Ancak 50 derecenin üstüne çıktığı zaman ekstradan bir yakıt sarfiyatı oluyor. 49, 48, 47 derecelerde idare ederek bu şekilde çalıştırdığınız zaman ve bütün petekleri açtığınız zaman iyi bir tasarruf sağlanmış olacaktır. Bir petekte yansa 10 petek de yansa kombi netice itibariyle iyi çalıştığı zaman kendi gücüne göre çalışır” şeklinde bilgi verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN DEMOKRAT HABER 10 YAŞINDA...

2022-12-22 14:49 - YEREL

CHP’DE İSTİFA

2022-12-25 16:17 - SAĞLIK

İSLAM'IN KIZ ÇOCUKLARINA VERDİĞİ DEĞER VE AİLEDE ÇOCUK EĞİTİMİ

2022-12-24 13:52 - YAŞAM

BOĞAZİÇİ KOLEJİ UZM.DR. TAŞİN'İ AĞIRLADI

2022-12-22 18:03 - EĞİTİM

BELEDİYE, YENİ İMAR ÇALIŞMASINI DUYURDU

2022-12-26 13:39 - GÜNDEM

HİNDİ FİYATLARI CEP YAKIYOR

2022-12-25 15:05 - EKONOMİ

OKULDA FECİ ÖLÜM

2022-12-22 18:13 - GÜNDEM

TPAO İŞÇİSİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

2022-12-22 18:06 - GÜNDEM

İKİ AYRI KAZA: 5 YARALI

2022-12-27 13:40 - GÜNDEM

HASANKEYF’E FABRİKA

2022-12-22 18:07 - EKONOMİ

İlgili Haberler

ŞİMŞEK ENFLASYONU DEĞERLENDİRDİ

11:40 - EKONOMİ

DÖVİZ FİYATLARI AÇIKLANDI

11:12 - EKONOMİ

ALTIN DÜŞÜŞ SONRASI YÜKSELDİ

10:44 - EKONOMİ

DÖVİZDE HAFTANIN İLK GÜNÜ

11:22 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI HIZLA GERİLEDİ

10:52 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

SU FATURALARI VATANDAŞI BEZDİRDİ

17:50 - GÜNDEM

SADETTİN ONUR: YERALTI SULARI TÜKENİYOR, TEHLİKE BÜYÜYOR

17:45 - GÜNDEM

BATMAN BARO’SUNDAN KUTLAMA ZİYARETİ

17:44 - YEREL

BANKA HESABINI VEREN YANDI

17:40 - GÜNDEM

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

17:39 - YEREL