Yeni uygulama ile peş peşe uzman doktor ataması bekleniyor
İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Semih Canpolat, bakanlığın hekim sıkıntısını azalmak için bir dizi çalışma başlattığını belirterek, yakın zamanda Batman ve ilçelerinde hekim sıkıntısının önemli ölçüde giderileceğini söyledi. Yeni düzenlemelerle özel hastanelerden kamu hastanelerine doktor gelmesinin de mümkün olacağını belirten Canpolat, “önümüzdeki süreçte doktor alımları, eksik kadroların tamamlanması ve hatta tıbbi sekreter alımları da olacak” dedi.
OTTM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Batmandan il dışına giden kanser hasta sayısını azaltmak amacıyla çalışmalar sürüyor. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi (OTTM) yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Semih Canpolat, muhteviyatında PET –CT, kanser teşhis ve tedavileri için gerekli donanımların olacağı merkezin Batmana önemli hizmet vereceğini söyledi.
İLÇELERDE SAĞLIK HİZMETİ AŞAMA KAT EDİYOR
Kozluk ilçesindeki uzman hekim ve hastane imkanlarının benzerinin Sason ilçesinde de uygulanacağını kaydeden Canpolat, “Sason Devlet hastanesine yeni ek bina ile birlikte D’den geçen C statüsü sayesinde bir çok branştan uzman hekim atamaları yapılacak. Ayrıca Beşiriv ilçesine de ek bina planlanıyor. Diğer ilçelerimizde de sağlık hizmetlerinde herhangi ciddi bir aksama yok” dedi.