?>

“Dünyada bir milyar engelli var”

​ Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de 8 buçuk milyon, dünyada ise bir milyar engelli insanın olduğunu söyledi.

YAŞAM - 7 yıl önce

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile (BEB-DER) Batman Özel Eğitim Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Eğitim Varsa Engel Yoktur' başlıklı engellilere yönelik bir program düzenlendi.
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, bazı kurum müdürleri, engelli çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
‘Eğitim Varsa Engel Yoktur’ sloganıyla hazırlanan programda konuşan Vali Ahmet Deniz, asıl engelin zihinlerde, kalpte bulunduğunu söyledi.
Türkiye'de 8 buçuk milyon, dünyada bir milyar engelli insanın olduğunu belirten Deniz, “Bir defa empati yaparak, kendimizi engelli vatandaşların yerine koymak zorundayız. Onlara acımaktan ziyade, sorunlarını gidermek zorundayız. Türkiye gelişip kalkınacaksa, onları üretime kazandırmak zorundayız. Asıl engel insanın vicdanında, kalbindeki engeldir. Yoksa engellilik yoktur. Son yıllarda devletimiz ile sosyal devlet anlayışı içerisinde engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel gelişmeler, yasal düzenlemeler, sosyal destekler var. Elbette yeterli değil, daha fazla destekler olacak. Türkiye büyüdükçe, kalkındıkça, ekonomisi büyüdükçe daha da destekler sağlayacak. Eskiden bir annemiz engelli bir çocuğu varsa evden dışarı çıkamazdı adeta bir hapis hayatı yaşardı. Ama Allah'a şükür şimdi evde bakım destekleri ile yeri geldikçe dışarı da çıkabiliyor, ihtiyacını giderebiliyor, tatiline de gidebiliyor. Gönlümüzden, yüreğimizden tüm engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir yaşam diliyoruz" diye konuştu. Engelli çocukların sergilediği şiir, tiyatro, halk oyunları, müzik dinletisi ve 15 Temmuz Destanı Gösterisinden sonra program son buldu. (Mehmet İslamoğlu)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mitanni Outlet Batman’da açıldı!

2018-05-13 14:53 - YAŞAM

Senato ‘Kudüs’ için toplandı

2018-05-15 13:35 - DÜNYA

544 kişiye mesleki eğitim verilecek

2018-05-15 13:43 - EĞİTİM

“Dünyada bir milyar engelli var”

2018-05-15 16:23 - YAŞAM

İstanbul’da bir derneğimiz daha oldu

2018-05-14 16:47 - YAŞAM

El emeği göz nuru sergisi

2018-05-14 13:26 - YAŞAM

Köy okullarında bilim etkinlikleri

2018-05-11 14:12 - YAŞAM

HDP heyeti Hasankeyf’teydi

2018-05-13 14:06 - SİYASET

HDP'den ADAY ADAYI OLANLAR AÇIKLANDI

2018-05-10 10:31 - SİYASET

Batman Milletvekili Adana'dan Aday Olacak

2018-05-09 11:15 - SİYASET

İlgili Haberler

SED ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI

12:40 - YAŞAM

REKTÖR DEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

14:42 - YAŞAM

YETİMLER VAKFI 160 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

19:25 - YAŞAM

60 YENİ ÇEŞİT TESCİLLENDİ

11:36 - YAŞAM

İHH’DAN 355 YETİME BAYRAMLIK SEVİNCİ

14:46 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BELEDİYEDEN 4200 METRELİK ALTYAPI HAMLESİ

14:29 - YEREL

AK PARTİ HEYETİNDEN KAPSAMLI ZİYARET

14:21 - YEREL

İKİ AİLE ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK SON BULDU

14:17 - YEREL

KONTROLSÜZ TEKNOLOJİ KULLANIMI ÇOCUKLARDA TEHLİKE OLUŞTURUR

14:17 - SAĞLIK

BAŞKAN ALTUN’DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

14:14 - YEREL