?>

ECZANELERDE SIKINTI BÜYÜK

SAĞLIK - 4 yıl önce

Eczanelerde sıkıntı büyük
Batman’da bir araya gelen eczacılar, yaşadıkları sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Kapanma aşamasına geldiklerine dikkat çeken eczacılar, mesleğin çok sayıda çözüm bekleyen sorunu bulunduğuna işaret etti. Batman Eczacılar Odasında yapılan basın açıklamasını okuyan Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, mesleğin karşı karşıya kaldığı sorunların katlanılamaz bir boyuta ulaşmış durumda olduğunu söyledi. Eczacılık mesleğinin, benzeri daha önce hiç yaşanmamış bir ekonomik tehdit altında olduğunu belirten Bayhan, bu tehdidin ana sebebinin, 2009 yılından bu yana eczacılarla ilgili olan bölümünün bir türlü değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesi olduğunu kaydetti.
“İFLASLARIN BAŞLAMASI AN MESELESİ”
13 yıldır değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesinin yarattığı koşullara bir de ekonomik krizin eklenmesinin eczacıları tamamen tükettiğini ifade eden Bayhan, şöyle devam etti: “Eczacılar; kira, elektrik, doğalgaz, personel gideri gibi rutin ödemeleri dahi yapamayacak noktaya gelmiş, ecza depolarına ödemeleri birikmiş ve bir kredi borcunu başka bir kredi borcuyla ödedikleri bir borç sarmalına girmişlerdir. En temel işletme giderlerini dahi karşılayamaz duruma gelen eczacıların bu borç sarmalından çıkması mümkün görünmemektedir. İki eczaneden birinin kapanma tehlikesi yaşadığı bu ortamda, eczane iflaslarının başlaması an meselesidir” dedi.
“SORUNLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
İçinde bulundukları krizin derinleşmesine her geçen gün seyirci kalındığını vurgulayan Bayhan, “Ne yazık ki 44 bini aşkın eczacının ve eczacılık mesleğinin sorunları görmezden gelinmiş, adeta yok sayılmıştır. Mevcut koşulların, sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi de kararttığı aşikardır.”
“İLAÇLARA ERİŞİMDE GÜÇLÜK YAŞANMAKTADIR”
Hastaların ilaca erişim sorununun çözülmesi bir yana, ilaç yokluklarının artık daha sık periyotlarla yaşanır hale geldiğinin altını çizen Bayhan, şunları söyledi: “Son dönemde özellikle diyabet, tansiyon, kalp hastalıkları gibi kronik hastalıklara ait ilaçlara erişimde güçlük yaşanmaktadır. Hastalarımızın yaşadıkları bu mağduriyetin sorumlusu eczacılar değildir. Yaşanan bu soruna kalıcı ve gerçekçi bir çözüm bulunmazsa, vatandaşlarımızın ilaca erişimi her geçen gün daha da zorlaşacaktır. Bu durum ciddi sağlık sorunları yaratacaktır. Bununla birlikte, başta onkoloji ilaçları olmak üzere çok sayıda yeni nesil ilaç, Türkiye’ye gelmemektedir. Hastalarımız daha etkin ve yenilikçi tedavi yöntemlerinden mahrum kalmaktadır. Hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmamıştır. Mesleğimizin çok sayıda çözüm bekleyen sorunu bulunmaktadır.”
Haftanın Öne Çıkanları

ÖDEN'E ÜST DÜZEYDE YENİ GÖREV

2022-06-24 20:50 - SAĞLIK

ERKEKLER İÇİN ‘GÜZELLİK MERKEZİ’

2022-06-29 11:10 - YAŞAM

ÇORUM’DA PARK YAPILACAK

2022-06-30 11:22 - YAŞAM

ELEKTRİKLİ ARABA İCAT EDİLDİ AMA!

2022-06-24 16:12 - TEKNOLOJİ

12 BATMANLI PROFESYONEL TAKIMLARA

2022-06-29 16:05 - SPOR

ÖĞRENCİLER HALAYLA STRES ATTI

2022-06-26 12:31 - EĞİTİM

MİLYONLUK YATIRIM ÇÖP OLMA YOLUNDA

2022-06-23 11:58 - YEREL

MEZUNLAR BATMANDAN UĞURLANDI

2022-06-25 15:40 - EĞİTİM

ORMAN ARACI KAZA YAPTI 1 ÖLÜ

2022-06-23 15:56 - GÜNDEM

İLÇEYE KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK

2022-06-27 11:08 - SPOR

İlgili Haberler

2 ilaç geri ödeme listesine dahil edildi

17:14 - SAĞLIK

Yatağa bağımlı hastalara, hasta yatağı desteği

10:27 - SAĞLIK

Yüzük parmağında sıkıştı, soluğu acilde aldı

14:51 - SAĞLIK

Fizik Tedavi Uzmanı Mehmet Anlı göreve başladı

16:38 - SAĞLIK

Hastaneye 2 yeni laparoskopi cihazı

14:59 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Bal, ceviz ve çilek öne çıkacak

19:05 - KÜLTÜR

Arif Güneş yeniden başkan

18:58 - YEREL

Arif Güneş, yeniden başkan seçildi

17:49 - GÜNDEM

Üç sokak için çalışma başladı

15:58 - YEREL

Herkese yoksa bize de yok

15:15 - YEREL