?>

EĞİTİM CAMİASININ 1 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

EĞİTİM - 2 yıl önce

Eğitim- Bir- Sen Batman Şubesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Yıl Sonu Değerlendirmesi Toplantısı yapıldı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Şehmuz Önlü “ 2022- 2023 eğitim-öğretim yılı, eğitim çalışanlarının büyük emek harcadıkları, zorluklara karşı tedbirlerin alındığı bir dönem olarak tamamlanmış bulunmaktadır. Fedakârca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyor, öğrencilerimize girecekleri sınavlarda başarılar diliyoruz.
Salgının olumsuz etkilerin hayatımızdan çıkardıktan hemen sonra asrın felaketi ile karşı karşıya kaldık. Depremin hayatı olumsuz etkilediği, eğitimde devamlılığın sekteye uğraması neticesinde nitelikten ve verimlilikten taviz verilmek zorunda kalındığı günlerde eğitim çalışanlarının ortaya koyduğu azim ve kararlılık, deprem bölgesinde gönüllü çalışanların üstlendiği rol önemli bir dönem olarak tarihe geçmiştir. Depremden sonra okulları açık tutmak iradesi, devamlılığın sağlanması ve ortaya çıkacak telafi yükünün azaltılması açısından yerinde bir karar olmuştur.
Zor dönemlerde bile üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışan eğitimcilerin çözüm bekleyen sorunları, getirilen yenilikler ve tanınan haklarda eksik bırakılan tarafların varlığı, şiddet karşısındaki savunmasızlığı gibi, eğitimin niteliğini ve verimliliğini doğrudan etkileyen tüm konularda, başta hükûmet yetkilileri ve kanun koyucular olmak üzere, sorumluluk sahibi herkes üzerine düşeni, elinden geleni yapmalı; eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu durum göz önüne alınmalı, ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip gidişata dur denilmelidir.
Haklı taleplere, geçerli mazeretlere duyarsız kalınması, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, eğitimde verimliliği düşürmektedir. Geçen yıllarda talep ederek, takip ederek ve nihayete erdirdiğimiz 3600 Ek Gösterge, Sözleşmeli memurların kadroya geçişi, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacak olması, kariyer basamakları, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması, okulların ödenek ihtiyacının karşılanması gibi birçok kazanım büyük bir sevinç oluşturmuştur. 
Gayemiz ise artık sözleşmeli ibaresinin tamamen kaldırılması yönünde olacaktır. Ücretli öğretmenliğe son verilmemesi, ,istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave teşviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarının düşüklüğü, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, okulların yardımcı personel istihdamı gibi sorunlar konusunda ivedi çözümler beklenmektedir” dedi . 
Haftanın Öne Çıkanları

HAKMAR’IN AÇILIŞI YAPILDI

2023-06-06 12:38 - YEREL

FECİ KAZA! 5 ÖLÜ

2023-06-10 20:21 - GÜNDEM

BATMAN'DA ÇOCUK NEFROLOJİSİ OTURUMU DÜZENLENDİ

2023-06-11 17:27 - SAĞLIK

OYMATAŞ’TA 200 İŞYERİ KAPASİTELİ OSB YAPILACAK

2023-06-08 17:20 - EKONOMİ

BATMAN ÇAYI ISLAH EDİLDİ, OSB ALANI AÇILDI

2023-06-11 16:50 - YEREL

JİYAN PARK’A BAKIM İSTENİYOR

2023-06-12 14:05 - YEREL

KENT MEYDANI PROJESİ YİNE GÜNDEMDE

2023-06-07 15:54 - GÜNDEM

BATMAN'DA ‘1. YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI ' DÜZENLENDİ

2023-06-10 23:11 - KÜLTÜR

GÜLTEPEDE İNTİHAR GİRİŞİMİ

2023-06-06 16:16 - GÜNDEM

EVLENENLERE TOGG JESTİ

2023-06-08 16:02 - YAŞAM

İlgili Haberler

HASANKEYF’TE EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİ

16:10 - EĞİTİM

ÖĞRETMENLERLE YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ

11:20 - EĞİTİM

HAREZMİ YIL SONU SERGİSİ GÖZ DOLDURDU

17:31 - EĞİTİM

SINAV GEÇER, SEN KALIRSIN

16:07 - EĞİTİM

GERCÜŞ’TE KODLAYAN NESİL YETİŞİYOR

11:15 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

ATINIĞI GETİR, ÖDÜLÜNÜ GÖTÜR

22:41 - YEREL

KOZLU KÖYÜ’NDE MÜZİK DİNLETİSİ

22:37 - KÜLTÜR

ÖMRÜMÜZÜ VERDİK, GEÇİNECEK MAAŞ İSTİYORUZ

16:34 - RÖPORTAJ

SAĞLIK EMEKÇİLERİ:  EZİYET YÖNETMELİĞİNİ GERİ ÇEKİN

16:27 - GÜNDEM

DİYETİSYEN HOŞER: DOĞRU KAHVALTI, BAŞARIYI DESTEKLER

16:25 - SAĞLIK