DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk’te katıldığı canlı yayında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 6’lı masaya ve parlamenter sisteme dönüşün önemine vurgu yapan Ekmen, “Türkiye’nin başkanlık sisteminde kaybedecek bir dakikası dahi yok. Bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için uygun zeminin oluşturulması gerekiyor. Bunun için de 6’lı masanın işbirliği ve mütabakatının gerekliliği ortadadır. 6’lı masa sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem değil; seçim güvenliği, ekonomi ve mülteciler gibi ülkemizin en önemli sorunlarına yönelik de ortak çözümler üretiyor. Türkiye’nin geçmişinde olmayan bir şekilde; ilk kez farklı partiler ülkenin geleceği için bir araya geldi ve Türkiye’nin daha aydınlık yarınları için çalışıyor. Çok uzun yıllardır tek bir adam tarafından yönetilen Türkiye’nin bu masadan çıkacak mütabakata ihtiyacı var.” dedi.
“GÖSTERİŞ İÇİN KAYNAKLAR İSRAF EDİLİYOR”
İktidarın devlet kaynaklarını gereksiz yere tükettiğini belirten Ekmen, “Maalesef ülkemizde sırf gösteriş için, sırf sözde itibar için devlet kaynakları israf ediliyor. Basit bir açılışa bile 130 araçlık bir konvoy ile milyonlarca dolarlık uçaklarla giden bir Cumhurbaşkanı gibi diğer yöneticiler de vatandaşın alın terinden alınan vergileri savurmaktan geri durmuyor. Ekonomisi batan bir ülke söz konusu olduğu zaman, tıpkı ülkemizde olduğu gibi orada mutlaka israf vardır, yolsuzluk vardır. Ülkemiz vatandaşlarının yoksulluğunu, sefaletini ve borç içindeki durumunu görmezden gelen bir iktidarın bu ülkede daha fazla ayakta kalma şansı yok.” Dedi.
“TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞIYOR”
İktidarın sürekli olarak gündemi değiştirmeye çalıştığını belirten Ekmen, “İktidara tabi medya düzeni aracılığıyla ülkenin gündeminin sürekli olarak 6’lı masa adayına çevrildiğini görüyoruz. Ancak sokakta, pazarda gördüğümüz gerçek gündem bu değil. Ülkemizin gerçek gündemi okullar açılırken çocuklarına defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemesi alma gücü olmayan vatandaşlarımızdır, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını dahi ödeme gücü olmadığı için icralık olan milyonlarca vatandaşımızdır, 3-4 kat yükseldiği için kiralık ev bulamayan milyonlardır; ülkemizin gerçek gündemi fiyatı 2 yılda 5 kat artan yumurtadır, ekmektir, süttür, orta gelirlilerin bile 20 yıl para biriktirse ev ve araba alamayacak olmasıdır, emekli maaşının asgari ücretten düşük olması, asgari ücretin açlık sınırının altında, memur maaşının da yoksulluk sınırının altında kalmasıdır” İfadelerini kullandı.