?>

EKMEN: TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI YOK

SİYASET - 4 yıl önce

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk’te katıldığı canlı yayında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 6’lı masaya ve parlamenter sisteme dönüşün önemine vurgu yapan Ekmen, “Türkiye’nin başkanlık sisteminde kaybedecek bir dakikası dahi yok. Bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için uygun zeminin oluşturulması gerekiyor. Bunun için de 6’lı masanın işbirliği ve mütabakatının gerekliliği ortadadır. 6’lı masa sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem değil; seçim güvenliği, ekonomi ve mülteciler gibi ülkemizin en önemli sorunlarına yönelik de ortak çözümler üretiyor. Türkiye’nin geçmişinde olmayan bir şekilde; ilk kez farklı partiler ülkenin geleceği için bir araya geldi ve Türkiye’nin daha aydınlık yarınları için çalışıyor. Çok uzun yıllardır tek bir adam tarafından yönetilen Türkiye’nin bu masadan çıkacak mütabakata ihtiyacı var.” dedi.
“GÖSTERİŞ İÇİN KAYNAKLAR İSRAF EDİLİYOR”
İktidarın devlet kaynaklarını gereksiz yere tükettiğini belirten Ekmen, “Maalesef ülkemizde sırf gösteriş için, sırf sözde itibar için devlet kaynakları israf ediliyor. Basit bir açılışa bile 130 araçlık bir konvoy ile milyonlarca dolarlık uçaklarla giden bir Cumhurbaşkanı gibi diğer yöneticiler de vatandaşın alın terinden alınan vergileri savurmaktan geri durmuyor. Ekonomisi batan bir ülke söz konusu olduğu zaman, tıpkı ülkemizde olduğu gibi orada mutlaka israf vardır, yolsuzluk vardır. Ülkemiz vatandaşlarının yoksulluğunu, sefaletini ve borç içindeki durumunu görmezden gelen bir iktidarın bu ülkede daha fazla ayakta kalma şansı yok.” Dedi.
“TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞIYOR”
İktidarın sürekli olarak gündemi değiştirmeye çalıştığını belirten Ekmen, “İktidara tabi medya düzeni aracılığıyla ülkenin gündeminin sürekli olarak 6’lı masa adayına çevrildiğini görüyoruz. Ancak sokakta, pazarda gördüğümüz gerçek gündem bu değil. Ülkemizin gerçek gündemi okullar açılırken çocuklarına defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemesi alma gücü olmayan vatandaşlarımızdır, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını dahi ödeme gücü olmadığı için icralık olan milyonlarca vatandaşımızdır, 3-4 kat yükseldiği için kiralık ev bulamayan milyonlardır; ülkemizin gerçek gündemi fiyatı 2 yılda 5 kat artan yumurtadır, ekmektir, süttür, orta gelirlilerin bile 20 yıl para biriktirse ev ve araba alamayacak olmasıdır, emekli maaşının asgari ücretten düşük olması, asgari ücretin açlık sınırının altında, memur maaşının da yoksulluk sınırının altında kalmasıdır” İfadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

E-İHRACAT FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILACAK

2022-09-09 10:34 - TEKNOLOJİ

ENERJİ, MADEN, NÜKLEER…

2022-09-05 11:13 - TEKNOLOJİ

‘BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİ’ KÜRTÇEYE ÇEVRİLDİ

2022-09-05 13:35 - KÜLTÜR

TOPRAK KORUMA KURULU TOPLANDI

2022-09-10 14:40 - YEREL

40 YILLIK HASRET

2022-09-04 15:04 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNE ZAM...BATMAN-İSTANBUL NE KADAR OLDU?

2022-09-04 15:09 - EKONOMİ

SİLAHLI KAVGADA BİR KİŞİ YARALANDI

2022-09-09 15:00 - GÜNDEM

AKADEMİK PERSONEL ALIMI

2022-09-05 11:13 - EĞİTİM

“BEYAZ PERDE KÖY MEYDANLARINDA”

2022-09-04 15:01 - KÜLTÜR

YAŞLILARA GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI EĞİTİMİ

2022-09-10 14:41 - EĞİTİM

İlgili Haberler

ODUNCU: SU ALANLARINDA ACİL ÖNLEM ALINMALI

14:00 - SİYASET

ODUNCU: ROJWELAT KIZMAZ'IN ÖLÜMÜ ARAŞTIRILSIN

15:23 - SİYASET

ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR

10:53 - SİYASET

ÖZAL, VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

20:44 - SİYASET

FIRAT: BU SALDIRILAR GELECEĞİMİZE TEHDİT

15:40 - SİYASET

Günün Manşetleri

SİYASET, HUKUK VE TOPLUM MASAYA YATIRILACAK

21:17 - GÜNDEM

KAYNAK YAPARKEN ELEKTRİĞE KAPILDI

18:46 - ASAYİŞ

OTOMOBİLİN ALTINDA METRELERCE SÜRÜKLENDİ

18:34 - ASAYİŞ

23 NİSAN BATMAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

14:54 - YEREL

BATMAN VALİSİ EREN CAN YILMAZ OLDU

14:36 - YEREL