?>

EMEKÇİ MÜDÜR!

EĞİTİM - 4 yıl önce

2 yıl önce hizmete açılan okula müdür olarak atanan başarılı eğitimci Mehmet Siraç Dadak, yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekti. Batman’da yarım asırı deviren bazı okulların bahçesindeki ağaçların sayısı halen bir elin parmağını geçmezken, girişimci okul müdürü Dadak, 2 yıllık okulun tüm açık alanını meyve bahçesine çevirdi.

HASANKEYF’TEN KAMYONLA AĞAÇ TAŞIDI

Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi ve bünyesine aldığı Fen Lisesi ile Spor proje okulunun müdürlüğünü yapan Mehmet Siraç Dadak, özverili çabasıyla okul bahçesini adeta meyve bahçesine dönüştürdü. 14 farklı meyve türü ile 200’ün üzerinde ağacı okul bahçesine diken Dadak, ağaçlardan ilk meyveleri de topladıklarını belirtti. Okuldaki personellerle birlikte ağaçların dikimi, bakımı ve aşılamasını dahi yapan Dadak, “Okulumuz 2 yıl önce açıldı. Müdür olarak atandıktan sonra iki proje okulunu da bünyemize aldık. En büyük eksikliğimiz ise bahçemizdeki ağaç eksikliğiydi. Bu konuda bir çalışma yaparak metruk evlerin bahçesinden bakımsız ağaçları topladık, komşularımızdan ve camilerden de ağaç talep ettik. Akabinde sular altından kalan Hasankeyf’in Suçeken köyüne bir kamyon ve kepçe götürdüm. Burada çok sayıda ağacı da kökünden çıkarak, getirip okul bahçesine diktik”

ÖĞRENCİLERİ MEYVEYİ DALINDAN KOPARIP YİYOR

Tüm bu çalışmalarımızı bir yılda tamamladık. Şuan bahçemizde 14 meyve çeşidinin yanı sıra farklı ağaçlar da var.  Toplamında 200’ün üzerinde ağaç bulunuyor. Ağaçlarımız ilk yılında gayet sağlıklı bir şekilde meyve de verdiler. Bu konuda bilgi sahibi olduğum için adeta çocuklarıma bakar gibi baktık ağaçlarımıza ve karşılığını aldık. Öğrencilerimiz de meyve döneminde meyveleri koparıp yiyebiliyor. Ayrıca, bizim emeğimizi ve sahiplenmemizi görünce onların da sahiplenme duygusu gelişti. Hep birlikte çok güzel bir meyve bahçesi kurduk. Bu arada hibe de bulunan herkese bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'IN YENİ HASTANESİ 4 KATTAN OLUŞACAK

2021-04-12 10:25 - SAĞLIK

AKSOY, İŞKUR MÜDÜR YARDIMCISI OLDU

2021-04-09 12:03 - YEREL

PSİKİYATRİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-04-06 12:30 - SAĞLIK

COŞKUNLAR AVM AÇILDI

2021-04-08 17:14 - YAŞAM

Türkiye’nin ilk ilçe cezaeviydi

2021-04-06 15:11 - YAŞAM

BATMAN-BALPINAR ARASI YEŞİLLENİYOR

2021-04-07 16:33 - YAŞAM

COŞKUNLAR AVM AÇILIYOR

2021-04-07 13:24 - YEREL

LÖSEV Gönüllüsü Ekinci “LÖSEV adına para isteyenler dolandırıcıdır”

2021-04-11 17:06 - SAĞLIK

Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

2021-04-10 12:56 - YAŞAM

GENÇ SAĞLIKÇININ ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

2021-04-06 15:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ AHLAT'TA BULUŞTU

12:20 - EĞİTİM

DEMİR: UNUTULMAZ ANILAR BİRİKTİRECEKSİNİZ

12:39 - EĞİTİM

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

11:06 - EĞİTİM

DERS KİTAPLARI OKULLARA ULAŞTIRILIYOR

12:39 - EĞİTİM

PERSONELLERE PSİKOLOJİ EĞİTİMİ

12:12 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’A 15 MİLYON GELİR

17:05 - SPOR

BAŞKAN GÜNEŞ, MEZOPOTAMYA ÜPAK TOPLANTISINA KATILDI

16:58 - YEREL

MALAZGİRT RUHU YENİDEN CANLANDI

16:48 - GÜNDEM

SİTEDE YILAN PANİĞİ

16:38 - YEREL

MALAZGİRT ZAFERİ’NDEKİ RUH, BUGÜN DE IŞIK TUTUYOR

16:10 - SİYASET