?>

Emekçilerin Taleplerini Meydanlardan Duyurdu

Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanlığı, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

GÜNDEM - 6 ay önce

HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanlığı, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 
81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklamalarda emekçilerin sorunları ve talepleri kamuoyuna güçlü şekilde duyuruldu. Batman’daki açıklamayı İl Başkanı Bünyamin Söğüt okurken, sendika yöneticileri ve üyeleri de destek verdi.

Basın açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlardı:

1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğu vurgulandı. Emekçilerin yaşadığı işsizlik, güvencesizlik, düşük ücret ve yüksek vergi gibi sorunlara dikkat çekildi. Van ve Diyarbakır’da hukuksuzca işten çıkarılan işçilerin, Altındağ Belediyesi, Lezita ve Yolbulan’daki grevci emekçilerin hak mücadelesine destek verildi. Vergi sisteminde adalet talep edilirken, asgari ücretin toplu sözleşmeleri zedelemeyecek şekilde belirlenmesi istendi. Sendikal haklara müdahaleler kınanarak, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması ve sendikalı işyerlerinin teşviki talep edildi. İşsizlik sigortası, kıdem tazminatı, kayıt dışı istihdam, çocuk işçiliği ve kadın, genç, engelli istihdamı konularında çözüm önerileri sunuldu. Uzaktan ve esnek çalışmanın yasal güvencelere kavuşturulması gerektiği belirtildi. Emekli aylıklarının artırılması ve sosyal desteklerin güçlendirilmesi çağrısı yapıldı. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarına çözüm istendi; kadro dışı kalanlara da hak talep edildi. Filistin başta olmak üzere dünya genelindeki mazlum halklara destek mesajı verildi, küresel adalet ve barış vurgulandı. İş kazalarının önlenmesi, mobbing ve şiddete karşı “sıfır tolerans” yaklaşımı benimsendi, ILO’nun C190 sözleşmesinin onaylanması istendi. HAK-İŞ, emekçileri sendikalı olmaya, dayanışmaya ve örgütlü mücadeleye davet etti.
Basın açıklaması, “Yaşasın 1 Mayıs!” sloganlarıyla ve dayanışma çağrısıyla sona erdi.
 
Haftanın Öne Çıkanları

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

2025-05-01 14:06 - RÖPORTAJ

BİR FESTİVAL BİN BİR ÇEŞİT EMEK

2025-04-27 17:47 - RÖPORTAJ

Batman Fıstığında Verimlilik Hamlesi

2025-04-25 17:40 - YEREL

TESPİH KAVGASI KANLI BİTTİ

2025-04-25 14:55 - ASAYİŞ

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2025-04-30 11:54 - YEREL

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2025-04-28 12:08 - YAŞAM

BATMAN MARKASINDAN BÜYÜK YATIRIM!

2025-04-29 11:59 - EKONOMİ

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

2025-04-29 21:43 - SPOR

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

2025-04-30 20:57 - SPOR

75 BİN TL CEZA KESİLDİ!

2025-04-28 15:46 - EKONOMİ

İlgili Haberler

BATMAN GAZETESİ ARŞİV SERGİSİNE İLGİ ARTIYOR

16:40 - GÜNDEM

EHLİYETİNİ YENİLEMEYENLER DİKKAT: SÜRE BUGÜN DOLUYOR

10:16 - GÜNDEM

BUGÜN YURT GENELİNDE YAĞIŞ GÖRÜLMEYECEK

10:08 - GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ: BM, SUDAN’DAKİ SOYKIRIMA SESSİZ KALAMAZ

14:44 - GÜNDEM

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ EKİM AYI YATIRILDI

11:48 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GAZZE İÇİN HAYIR ÇARŞISI

17:09 - YAŞAM

BATMAN GAZETESİ ARŞİV SERGİSİNE İLGİ ARTIYOR

16:40 - GÜNDEM

TOKİ SAKİNLERİNDEN BOZUK YOL TEPKİSİ

16:03 - YEREL

30 MİLYON EKMEK DAĞITILDI

16:00 - YEREL

KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI

15:56 - SAĞLIK