?>

EMEKLİLER EK ZAM İSTİYOR

EKONOMİ - 4 yıl önce

Yaşanan zamlar, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin büyük bir hayat mücadelesi verdiğini belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere bir ek zammın daha verilmesini talep etti. Ekmen, emeklilerin genel manada büyük bir sıkıntı içinde olduklarını anlattı.  Emeklilerin aldıkları maaşla ev sahibi olmalarının artık bir hayal olduğunu vurgulayan Ekmen, bu şartlarda, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin kendi geçimlerini yapamayacak durumda olduklarını ifade etti. Emeklilerin aldığı maaşla zor geçindiklerini ifade eden Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere ek zam yapılması gerektiğini ifade etti. Emeklilerin ayrıca ev sahibi olmalarına zemin hazırlanması gerektiğini dile getiren Ekmen, yapılacaksa da mutlaka evlerin emeklilerin aldığı ücret dikkate alınarak yapılması gerektiğini kaydetti. Emeklilerin zor günler geçirdiğini söyleyen Ekmen, “Evler çok pahalanmış, hayat pahalılığı çok zor olmuş. Bu zamlara, ekonomiye karşı emekliler, bırakın ev sahibi olmayı büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Hayat pahalılığı son derece artmış ki çarşı-pazara gittiklerinde zavallılar ne alacaklarını bile bilemiyorlar.” dedi.
“EMEKLİLERİN HER TÜRLÜ İHTİYACI GİDERİLMELİDİR”
Batman’da 908 konutun daha yapılacağını, bu konutlara şimdiye kadar 7 bine yakın kişinin müracaat ettiğini aktaran Ekmen, şöyle devam etti: “Bu da Batman’da ne kadar konut ihtiyacının olduğunu gösteriyor. Herkesi ev sahibi yapmak, hayat şartlarını düzeltmek, geçim sıkıntılarına çözüm bulmak sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Bu nedenle hem aldıkları aylıklar hem hayat şartlarının düzeltilmesi hem de son dönemlerini iyi şartlarda sürdürmeleri için mutlaka emeklilere el atılmalı, ihtiyaçları giderilmelidir.”
“EMEKLİYE GELİRDEN DE PAY VERİLMESİ GEREKİYOR”
Emekliye verilen zamla enflasyon zammının çok farklı olduğuna dikkat çeken Ekmen, “Hemen hemen her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldı. Böyle bir artış karşısında emekliye yüzde 25-30’luk zam bunu kurtarmaz. Zamlar karşısında emeklinin aldığı ücretin büyük bir kısmı eriyip gidiyor. Emekliye gelirden de pay verilmesi gerekiyor. Emeklilerin aldığı ikramiye, maaş düşüktür. Sağlıktaki katkı payı ayrı bir yük getirmektedir.” diye konuştu.

“YENİ BİR ZAM, ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Emeklilerin genel manada büyük bir sıkıntı içinde olduklarını belirten Ekmen, son olarak şunları söyledi: “Türkiye’de 13 buçuk milyon emekli var. Bu kadar insanı ihmal etmek bence doğru değildir. Bir takım iyileştirmelerde yapıldı, teşekkür ediyoruz ama daha iyi yapılması gerekiyor. Daha fazla verilmesi gerekiyor. Bu verilen yeterli değil. Verilenler hayat şartlarına göre çok cüzi kalmıştır. Yeni bir zam, artış bekliyoruz. Emeklilerimize bir ek zammın daha verilmesi talebimizdir. Hayat şartlarına göre ikramiyeler en az yüzde 100 artmalıdır.”
Haftanın Öne Çıkanları

MOTORİNE 1 LİRA 55 KURUŞ İNDİRİM

2022-03-30 12:16 - EKONOMİ

BATMANLI İSMET GÜN GÜRCİSTANDA İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRDİ

2022-03-25 12:56 - YEREL

BATMAN'DA 11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2022-03-29 12:24 - YAŞAM

BAŞHEKİM AKDAĞ’DAN BASIN İLAN KURUMU’NA ZİYARET

2022-03-27 13:31 - YEREL

KAYAPINAR’DA 30 DÖNÜM ARSA SATILACAK

2022-03-28 10:56 - YEREL

BATMAN BELEDİYESİNDEN YENİ SOSYAL PROJE

2022-03-25 14:10 - YAŞAM

“ÖNCE İNSAN, ÖNCE EMEK”

2022-03-29 12:21 - YAŞAM

ÖĞRENCİLER ‘MUHTARLIĞI’ ÖĞRENDİ

2022-03-29 12:20 - EĞİTİM

Mobilya sektörü durgun

2022-03-25 13:17 - YEREL

BATMAN'DA FECİ ÖLÜM

2022-03-23 19:07 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TARIM-GFE ŞUBAT AYI VERİLERİ AÇIKLANDI

12:38 - EKONOMİ

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

12:18 - EKONOMİ

GÜNEYDOĞU’DAN EKONOMİYE DEV KATKI

11:38 - EKONOMİ

PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

11:14 - EKONOMİ

ATEŞKES SONRASI ALTIN VE GÜMÜŞ YÜKSELDİ, PETROL DÜŞTÜ

15:43 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

SADECE MADDE DEĞİL, TEKNOLOJİ DE BAĞIMLILIK!

14:23 - YEREL

MANŞETLERLE BATMAN SERGİSİ KAPILARINI AÇIYOR

14:15 - KÜLTÜR

BÖLGEYE 600 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

14:05 - YEREL

700 GRAM DOĞAN BEBEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU

14:01 - SAĞLIK

GENÇ ASKON TEŞKİLAT BAŞKANI ÇAĞLAYAN’DAN ZİYARET

13:59 - YEREL