?>

Emeklilerden talep var! "Emekli evi açılmalıdır"

​Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman’da emeklilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenebileceği bir emekli evinin açılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yazılı açıklama yaparak yerel yönetici ve idarecilerden emeklilerin bazı taleplerinin olduğunu belirterek bunların giderilmesini talep etti. Batman’da 2017 SGK verilerine göre, 32 bin 801 kişinin emekli aylığı aldığını belirten Ekmen, “Bu emeklilerimizin her birinin en az 4 kişilik bir ailelerinin olduğunu düşündüğümüzde 131 bin 204 kişilik bir topluluğun, emekliler ve sorunları ile ilgili gelişmeleri çok yakından takip etmektedir. Emeklilerimizin bizlerden yoğun beklenti içerisinde olduklarını bilmekteyiz.” dedi.
“BOŞ ZAMANLAR İÇİN UYGUN YER OLMALI”
Emeklilerin beklentilerini sıralayan Ekmen, “Bu beklentilerden bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz. Yerel yönetimler tarafından emeklilerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri, emeklilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenebileceği, gazete, dergi ve kitap gibi yayınların takip edilebileceği, ikramların ücretsiz olacağı (öğretmenevleri tarzında) emekli evi açılabilir. Batman ilinde emeklilere yönelik boş zamanların sağlıklı ve verimli bir şekilde değerlendirebilmesi için rekreatif alanlarının oluşturulmasında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları daha fazla görev üstlenebilir” diye konuştu.
“KADIN EMEKLİLER İÇİNDE YER OLMALI”
Emeklilere yönelik sosyal tesislerin arttırılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, konuşmasına şöyle devam etti: “Emeklileri rekreatif etkinliklere sevk edecek, maddi ve manevi teşvikler verilerek emeklilerin motivasyonu arttırılabilir. Emeklilere yönelik olarak halk eğitim merkezleri bünyesinde, emekliliğe hazırlık eğitimi programları açılabilir. Emeklilerin sahip oldukları bilgi birikimlerini genç kuşaklara aktarabilecekleri panel, söyleşi vb. oturumlar düzenlenebilir. Emekli kadınlara yönelik olarak halk eğitim merkezlerinde, emeklilerin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri etkinlikler düzenlenebilir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, emeklilerin ilerleyen yaşları ile birlikte artan kas ve güç kayıplarını önlemek için düzenli egzersiz programları düzenlenebilir.” (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ruh Sağlığı eğitimleri başladı

2018-07-26 14:26 - SAĞLIK

Şeyhan ‘güvenliğe’ takıldı

2018-07-31 12:21 - GÜNDEM

50 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ…

2018-07-26 13:34 - KÜLTÜR

BATMAN HARİTASI DEĞİŞİR Mİ?

2018-07-31 12:00 - GÜNDEM

Batmanda ‘sosyal medya’ kullanımı artıyor

2018-07-26 16:39 - TEKNOLOJİ

Olacak şey değil

2018-07-27 13:15 - YEREL

100 yıl önce Hasankeyf

2018-07-31 12:01 - KÜLTÜR

Sason’da dengeli beslenme eğitimi

2018-07-26 14:43 - YAŞAM

ATATÜRK PARKINDA SİLAHLI KAVGA

2018-07-26 16:02 - GÜNDEM

Hat ve tezhip sergisi yarın

2018-07-31 12:20 - EKONOMİ

İlgili Haberler

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN LİMİTED ŞİRKET KARARI

11:37 - GÜNDEM

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BİR FİNAL DAHA GERİDE KALDI

16:20 - SPOR

İZZET SEVEN İÇİN ADALET TALEBİ

16:17 - YEREL

TOPRAK KAYBI ENDİŞE YARATIYOR

15:16 - YEREL

KAVŞAKLAR MERCEK ALTINDA!

14:00 - YEREL

GECE YEME ALIŞKANLIĞI SESSİZ RİSK Mİ?

13:25 - YEREL