?>

"Enflasyonun ezemeyeceği maaş istiyoruz"

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, hükümetin 2022 yılı için yüzde 5+6, 2023 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı teklifi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Batman İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sıddık Aslanlı, enflasyonun ezemeyeceği maaş istediklerini söyledi.
Sorunlarının çözüm beklediğini belirten Aslanlı, “Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunlarımız, enflasyon karışışında erimiş maaşlarımızın en etkili çözüm yeri olarak toplu sözleşme masasını görüyoruz. Bu nedenle 4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme masasındadır. Kamu İşvereninin dün açıkladığı teklif maalesef bu büyük kitlenin beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü sergiliyor.” dedi.
Kamu görevlilerinin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Aslanlı, “5’inci Dönem Kamu İşvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için 4+4 ve 3+3; 19’uncu ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 26 olması Kamu İşvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir.” denildi.
Memura zammı enflasyon değil kamu işverenin vermesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu İşvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Kamu İşvereninin 3600, refah payı, sözleşmeli personel ile ilgili oranı, kapsamı belirlenmemiş soyut teklifini; oran, kapsam, takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentileri karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz. Açıklamanın devamında, "Titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldubittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak; 5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz.” denildi.  

Haftanın Öne Çıkanları

TEİAŞ’A KADROLU İŞÇİLER ALINACAK

2021-08-10 13:30 - GÜNDEM

BATMAN'DA 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2021-08-13 11:47 - YEREL

ÇOCUK NEFROLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-08-09 12:34 - SAĞLIK

1500 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

2021-08-12 15:35 - SPOR

ABD’DE BATMANLI ÖĞRENCİNİN BAŞARISI

2021-08-12 16:43 - EĞİTİM

HASTANEYE ALINACAK OLAN PERSONEL İÇİN KURA ÇEKİLDİ

2021-08-11 15:37 - GÜNDEM

POTA HEYECANI

2021-08-10 13:00 - SPOR

Taziye evlerindeki esneklik sona erdi

2021-08-11 17:50 - YAŞAM

PORTATİF HAVUZ HASANKEYF’TE

2021-08-11 13:10 - SPOR

ALTIN FİYATLARI KAÇ TL?

2021-08-12 11:18 - EKONOMİ

İlgili Haberler

3 KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

16:39 - GÜNDEM

TOKİ BÖLGESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

16:24 - GÜNDEM

SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR

16:17 - GÜNDEM

MUHTARLAR STM’DE TEK ÇATI ALTINDA

16:04 - GÜNDEM

DOĞRU YAYINCILIK TOPLUMUN TEMİNATIDIR

13:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MÜLAKAT TAKVİMİ AÇIKLANDI

22:45 - YEREL

PETROLSPOR ANKARA DEPLASMANINDA

17:30 - SPOR

KARTPOSTAL GİBİ GÖRÜNTÜ!

17:04 - YEREL

3 KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

16:39 - GÜNDEM

TOKİ BÖLGESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

16:24 - GÜNDEM