?>

ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM ÇAĞRISI

YAŞAM - 3 yıl önce

Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, engelliler için istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.  HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı çalışmaları kapsamında engellileri ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesinden memnun olan engelliler, yaşamlarının daha rahat olması için engellilere yönelik hizmetlerin artırılması talebinde bulundular. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, engellilerin taleplerini önemsediklerini ve bu taleplerin duyurulması için sözcüleri olacaklarını dile getirdi.

“TOPLUMDA EMPATİ DUYGUSU GELİŞMELİ”

Engellilerin sürekli hatırlanması gerektiğini belirten Durmaz, “Çalışmalarımız kapsamında kent merkezimizde engelli vatandaşlarımıza misafir olduk, sorunlarını dinledik. Bizler engellileri sadece yılın belirli günlerinde değil sürekli hatırlıyoruz. Ziyaret ettiğimiz engelli kardeşlerimiz her şeyden evvel toplumda empati duygusunun biraz daha gelişmesi gerektiğini istiyorlar. Engellilere yönelik çalışmaların olduğunu ancak beklentilerinin tam manasıyla karşılanmadığını belirtiyor, kamusal alanda engelliler için çok az düzenlemenin yapıldığını söylüyorlar.” şeklinde konuştu.
“ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM ALANLARININ ÇOĞALTILMASI GEREKİR”
Batman'da engelliler için istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini aktaran Durmaz, şunları söyledi: “Batman’da engelli sayısının çok olduğunu bunun için de kent merkezinde engelliler için istihdam alanlarının oluşturulması talebinde bulunuyorlar. Engelli kardeşlerimizin taleplerini önemsiyoruz ve bunun için diyoruz ki, Batman’da engelliler için istihdam alanlarının çoğaltılması gerekir. Ayrıca da daha önce konuşulan Engelsiz Yaşam Külliyesi’nin yapılmasına başlanılması gerekir. Dezavantajlı durumda olan engellilerimizin taleplerini kamuoyuna duyurmak, sözcüleri olmak, yaşadıkları sıkıntılara çare olmak, sıkıntılarını en aza indirmek toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerden bir tanesidir.”
Haftanın Öne Çıkanları

SGK’DAN UÇAK SATIŞI!

2022-10-07 15:58 - TEKNOLOJİ

ATIK GETİRME MERKEZİ YAPTIRILACAK

2022-10-08 16:12 - TEKNOLOJİ

UZMANLAR: GÜNLÜK YAŞAMLA DİJİTAL YAŞAM ARASINDA DENGE KURULMALIDIR

2022-10-08 16:25 - TEKNOLOJİ

1,5 MİLYON BALIK SUYA BIRAKILDI

2022-10-07 16:22 - TEKNOLOJİ

ASKON BATMAN ŞUBE BAŞKANI SELMAN NASIROĞLU; BİZİM İÇİN, ‘ZENGİNLER KULÜBÜ’ DİYORLAR

2022-10-02 17:02 - YAŞAM

BATMANDA SIRA GECESİ

2022-10-03 14:12 - KÜLTÜR

BATMANDA FECİ KAZA...1 ÖLÜ

2022-10-02 23:22 - GÜNDEM

EZİDİ RUHANİ LİDER BATMANDAYDI

2022-10-02 14:26 - GÜNDEM

TAZİYEEVİNE AZ KALDI

2022-10-07 16:10 - YEREL

BÖLGENİN İLK TRAKTÖRLERİ BEŞİRİ’DEYDİ

2022-10-05 16:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞACAK

16:38 - YAŞAM

İKTA-DER’den Arabaşı Buluşması

16:26 - YAŞAM

GLÜTENSİZ DESTEK BÖLGEYE YAYILDI

12:58 - YAŞAM

GERCÜŞLÜ USTADAN ÇİFTE BAŞARI

12:40 - YAŞAM

NESİLLER DEĞİŞİYOR, ALIŞKANLIKLAR DÖNÜŞÜYOR

13:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BELEDİYE YENİ PERSONEL ALIYOR

17:53 - YEREL

Aynı Hastane, Aynı Nöbet, İkiz Doktorlar

16:53 - SAĞLIK

KUYUMCU KENT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

16:44 - YEREL

AK PARTİ HEYETİNDEN BİRLİK ZİYARETİ

16:43 - SİYASET

BATMAN’IN ASAYİŞ TABLOSU

16:40 - ASAYİŞ