?>

"ENGELLİLER İÇİN OKULLAR AÇILMALI"

SİYASET - 7 yıl önce

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman'da engelliler için okullar açılması ve özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Ahmet Öztoprak ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette, kentteki engellilerin yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, ilde özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyet gösteren 7 rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretlerde özel gereksinimli bireylerin yaşadığı birçok sorunun dile getirildiğini belirten Durmaz, bu bireylere haklarının tam manasıyla verilmesi gerektiğini ifade etti.
"YENİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ AÇILIRSA İHTİYAÇ KARŞILANIR"
İlde bir tane olan Rehberlik Araştırma Merkezinin ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Durmaz, "Ziyaretlerimizde ortaya çıkan bazı konular oldu. Ziyaret ettiğimiz Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri özellikle iş yükünün çok fazla olduğunu söylediler. Dolayısıyla Batman'da özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısı artırılmalıdır. Batman'da bir tane var, bunun en az iki tane daha olması gerekir. İleriki süreçte iki tane Rehberlik Araştırma Merkezi açılırsa ihtiyaç karşılanmış olacaktır." dedi.
"ENGELLİLER İÇİN OKULLAR AÇILMALI"
Batman'da görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların da bulunmadığını aktaran Durmaz, şunları söyledi: "Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için de ilimizde görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların açılması gerekmektedir. Özel eğitim sınıfları var, bu eğitim sınıflarında öğrenciler eğitim görüyorlar. Tabi bu eğitimler önemlidir ancak yeterli değildir. Son dönemde hükümetin de engelli insanlara yönelik tanımış olduğu haklar önemlidir. Bu hakların tam manasıyla engelli insanlara verilebilmesi için ilgili kurumların ve yetkili kişilerin de hizmetlerini yapması gerekir. Bu insanların yaşadığı sıkıntılara çare olmak, sıkıntılarını en aza indirmek ve gidermek toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerden bir tanesidir." 
Haftanın Öne Çıkanları

KUMALAR BİRBİRİNE GİRDİ

2020-01-18 14:05 - GÜNDEM

TPİC’te feci kaza!

2020-01-15 17:14 - GÜNDEM

Nasıroğlu “Batmana yakışan buydu”

2020-01-19 17:46 - YEREL

Emniyetin yıllık bilançosu

2020-01-19 17:41 - YEREL

ESNAFA TEŞEKKÜR ETTİLER

2020-01-20 12:49 - YEREL

Batman’ın 366 projesi için 4 Milyar 516 Milyon TL

2020-01-16 17:55 - YEREL

Batmanda Tonlarca Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

2020-01-19 11:30 - GÜNDEM

BOMBA DEĞİL, TRAFO!

2020-01-19 13:36 - YEREL

Kaza sabahı! 1’i ağır 11 yaralı

2020-01-20 10:21 - YAŞAM

DİKKAT ÇEKİCİ ANKET

2020-01-17 13:47 - YAŞAM

İlgili Haberler

EKMEN’DEN DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJI

13:44 - SİYASET

MEVSİMLİK İŞÇİLERE AYRIMCILIK TEPKİSİ

12:00 - SİYASET

DİKKAT ÇEKEN BULUŞMALAR

11:55 - SİYASET

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN DİKKAT ÇEKEN TOPLANTI

11:47 - SİYASET

RAMANLI: FAİZ DÜZENİ SORGULANMALI

15:19 - SİYASET

Günün Manşetleri

HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ’NDEN 600 MİLYONLUK ZARAR İÇİN ÇAĞRI

14:34 - YEREL

YAŞAR’DAN ZONGULDAK’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

14:07 - YEREL

EKMEN’DEN DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJI

13:44 - SİYASET

DEMİR: ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

13:41 - YEREL

EMEKLİLER İÇİN SAĞLIKTA YENİ ANLAŞMA

13:25 - YEREL