?>

ESNAFA HİZMET ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

BESO Başkanı Çiftçi: "Esnafımızın her sorununa çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Esnafa hizmet etmek bizi mutlu ediyor." dedi.

YEREL - 9 saat önce

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, göreve geldikleri günden bu yana sahada olduklarını belirterek, "Esnafımızın her sorununa çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Esnafa hizmet etmek bizi mutlu ediyor." dedi.
Küçük yaşlardan itibaren esnaflığın içinde yetiştiğini ve 12 yaşında başladığı mesleği bugüne kadar sürdürdüğünü belirten BESO Başkanı Çiftçi, bu deneyimin kendisine sahada büyük avantaj sağladığını ifade etti.
"Sorunlara yabancı değilim. İçinden geldiğim bu camianın her derdi, bizim derdimizdir." diyen Çiftçi, elektrik kesintileri, toz ve yol gibi altyapı sorunlarında hızlıca devreye girerek çözüm odaklı yaklaşımlar sergilediklerini söyledi.

"DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİYLE ESNAFIMIZA YOL GÖSTERİYORUZ"

Çiftçi, göreve geldikten sonra sadece günlük sorunlarla değil, esnafın geleceğine dönük projelere de ağırlık verdiklerini belirtti. Bunlar arasında; ücretsiz danışmanlık hizmetleri, hukuki destek, diksiyon ve iletişim eğitimleri, e-ticaret ve dijitalleşme programları gibi birçok alanda esnafa destek sağladıklarını dile getirdi.
Özellikle gençlere yönelik e-ticaret eğitimlerine önem verdiklerini belirten Çiftçi, "Yüksek kira gideri olan gençlerimize evden bile ticaret yapabilecekleri yolları açıyoruz. Batman’ı dijital dönüşümde öne çıkaracak adımlar atıyoruz." dedi.

TOKİ İŞBİRLİĞİYLE KONUT PROJESİ

Çiftçi'nin öncülüğünü yaptığı en önemli projelerden biri ise konut sahibi olmayan esnaflar için TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen toplu konut projesi. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde Batman’da esnafa özel kontenjan ayrıldığını belirten Çiftçi, "Esnafımızı ev sahibi yapmak için büyük bir adım attık. TOKİ vasıtasıyla üyelerimizi ev sahibi yapmak üzere özel kontenjan için söz aldık. En kısa zamanda anlaşma yapacağız. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor." açıklamasında bulundu.

AHİLİK RUHU VE KÜÇÜK ESNAFIN KORUNMASI

Çiftçi, Ahilik geleneğini yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, yerel esnafın büyük alışveriş merkezleri karşısında ayakta kalabilmesi için halkı yerli esnaftan alışveriş yapmaya teşvik ettiklerini, esnafa da makul kâr oranlarıyla hareket etmeleri çağrısında bulunduklarını söyledi.

KAMU KURUMLARIYLA GÜÇLÜ İLETİŞİM

Kamu kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Çiftçi, "Şahsi çıkar gözetmeksizin, sadece memlekete hizmet etme anlayışıyla çalışıyoruz. Bu yaklaşım, çözüm üretmede bizlere hız kazandırıyor." dedi.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yürüttükleri tüm çalışmaların merkezine esnafı aldıklarını vurgulayarak, "Esnafımızı her alanda güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz." mesajını verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN ESNAFI BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

2025-06-20 11:37 - YAŞAM

YENİ TOKİ KONUTLARI GELİYOR

2025-06-20 16:30 - YEREL

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

2025-06-23 16:29 - GÜNDEM

BATMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

2025-06-20 17:47 - YEREL

ÖMRÜMÜZÜ VERDİK, GEÇİNECEK MAAŞ İSTİYORUZ

2025-06-18 16:34 - RÖPORTAJ

VALİLİKTEN KAZA AÇIKLAMASI

2025-06-23 16:03 - GÜNDEM

CENAZELER GÖZYAŞLARIYLA BATMAN’A GETİRİLDİ

2025-06-23 20:25 - GÜNDEM

SİİRT’İN YEDİ KÖYÜ BATMAN’A BAĞLANMAK İSTİYOR

2025-06-20 11:43 - GÜNDEM

BELDEYE YAKIŞMAYAN GİRİŞ TEPKİ ÇEKİYOR

2025-06-22 17:28 - YAŞAM

ŞERZAN KURT PARKI BETONLAŞTIRILIYOR

2025-06-21 13:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: İŞSİZ KALABİLİRİZ

17:07 - YEREL

VAHŞİ SULAMA GÖLE ÇEVİRDİ

16:23 - YEREL

MÜZE MÜDÜRÜNÜN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

16:03 - YEREL

YENİ YERLEŞİM YERLERİNE ASFALT

15:07 - YEREL

BATMAN’DA 179 BİN KİŞİYE SOSYAL DESTEK

15:03 - YEREL

Günün Manşetleri

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: İŞSİZ KALABİLİRİZ

17:07 - YEREL

VAHŞİ SULAMA GÖLE ÇEVİRDİ

16:23 - YEREL

BEDENİ KÜÇÜLTME TAKINTISIYLA GELEN YIKIM

16:22 - SAĞLIK

FATİH ERBAKAN BATMAN’DA KONGREYE KATILACAK

16:16 - SİYASET

BATMANLI KUYUMCUDAN "BORÇSUZ EVLİLİK" ÇAĞRISI

16:14 - GÜNDEM