?>

ESNAFIN YÜKSEK FATURA İSYANI

GÜNDEM - 4 yıl önce

Batmandaki esnafların büyük çoğunluğu, yüksek elektrik faturalarının kirayı geçtiğini belirttiler. Yüksek elektrik faturaları özellikle sanayici ve küçük esnafı ciddi anlamda zorluyor. İşletmelerinin ayakta kalması için kendilerine elektrik desteğinin sağlanmasını talep eden esnaf, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Elektriğe yapılan fahiş zamların ardından gelirlerinin büyük bir kısmının faturalara gittiğini ifade eden esnaf, ciddi çabalarla ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. Faturaların bellerini büktüğüne dikkat çeken esnaf, yetkililerden elektrik desteğinin sağlanmasını talep etti.
"ELEKTRİK FİYATLARINDAKİ ARTIŞTAN DOLAYI DOLAPLARIMIZA ET KOYAMIYORUZ"
Yüksek faturalar nedeniyle iş yerinde bir şey çalıştıramaz hale geldiklerini dile getiren kasap Yusuf Günay, "Elektrik fiyatlarında fahiş bir artış olduğu için ne bir dolabımızı, ne klimamızı çalıştırabiliyoruz. İş yerimizde üç lamba tek açabiliyoruz. Et dinleme dolabımız var, onu da akşam saat 22.00'den sonra çalıştırıyoruz. Sabah iş yerine geldiğimiz gibi de ilk işimiz dolabı kapatmaktır" dedi.
"BAZEN FATURAYI ÖDEMEDE ZORLUK YAŞIYORUM"
Elektrik desteği talebinde bulunan anahtarcı esnafı Melih Cihan, "Küçük esnaf olarak devletten elektrik desteği istiyoruz. İş yerim 10 metrekaredir. Makinalarımın hepsi elektrikle çalışıyor ve elektrik faturam bin ila bin 500 lira arasında geliyor. Bu da çok yüksek olduğu için bazen ödemede sıkıntı yaşayıp diğer aylara bırakıyoruz. Devletten bir destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"ACİL BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"
Elektrik faturalarının kendilerini zorda bıraktığını belirten büfe işletmecisi Remzi Göker ise şunları söyledi: "Küçücük bir yerde kiramızın 3 katı kadar elektrik ücreti ödediğimiz oluyor. Özellikle sıcak yaz aylarında elektik faturamız 5 bin liraya kadar geliyor. Devletin elektrik desteğiyle ilgili girişimlerinin olduğunu duyduk ama herhangi bir bilgi ve müracaat edebileceğimiz bir yer konusunda bize bilgi verilmedi. Devletin küçük esnafa acil bir şekilde bir çözüm getirmesini bekliyoruz. Çünkü faturalar yüzünden iş yapamaz ve çalışamaz duruma geldik. Bizim gibi küçük esnafın bütün işi dolaplar üzerinedir. Dolaplarımızı açmasak hem ürünlerimiz bozulur hem de içecek satamayız. Küçük esnafların ayakta durması için elektrik desteği verilmesini bekliyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

2022-İSG/2 SINAVI YARIN YAPILACAK

2022-12-10 11:44 - EĞİTİM

MGK UZMAN YARDIMCISI ALACAK

2022-12-08 12:31 - GÜNDEM

TELEFON TURİZMİ!

2022-12-07 16:15 - EKONOMİ

MUHTAR BIÇAKLANDI

2022-12-11 15:43 - GÜNDEM

GEZİ KEYFİ, KEYFTUR’LA GÜZEL…

2022-12-06 16:45 - KÜLTÜR

MÜZİK CAMİASINI ÜZEN ÖLÜM

2022-12-07 16:13 - YAŞAM

GENÇLİK SPOR TENİS’TE TÜRKİYE FİNALİNDE

2022-12-10 12:05 - SPOR

İŞKUR MÜDÜRÜNDEN GENÇLERE TAVSİYE

2022-12-06 17:13 - EĞİTİM

PETROLSPOR'A CEZA YAĞDI!

2022-12-09 11:17 - SPOR

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KATİLİ BATMAN’A GÖNDERİLDİ

2022-12-06 17:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

CHP BATMAN’DA YENİ DÖNEM MESAJI: ORTAK PAYDAMIZ BATMAN

12:23 - YEREL

İSKELEDE DENGESİNİ KAYBETTİ, ZEMİNE ÇAKILDI

11:40 - YEREL

105 PERSONELLE NEFES KESEN TATBİKAT

10:51 - YEREL

ORMANLAR İÇİN ALEV NÖBETİ

10:42 - YEREL

KÖY EVİ YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

09:26 - YEREL