?>

EVET BEYLER, TOP SİZDE!

GÜNDEM - 2 yıl önce

EVET BEYLER, TOP SİZDE!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kentsel dönüşüm çağrısının ardından gözler Batman’a çevrildi. İlimizde iki yıla aşkındır bekleyen yüzlerce kentsel dönüşüm projesi var, Batman’ın birçok eski mahallesinde de muhtarlar sürekli kentsel dönüşüm çağrısında bulunuyor.
BATMAN’DA 800’ÜN ÜZERİNDE DOSYA BEKLİYOR
Daha öncede gazetemizde birkaç kez gündeme getirdiğimiz haberlerde Batman’ın birçok noktasında kentsel dönüşüm beklendiğini belirtmiştik. GAP, Belde, Fatih, Bahçelievler, Kültür Mahallesi, Şirinevler, Cumhuriyet Mahalleleri gibi kentin yoğun ve dönüşüm bekleyen noktalarında 800’ü aşkın kentsel dönüşüm dosyası 2 yıldan fazla bir süredir onay bekliyor. Ayrıca yine kentin birçok eski mahallelerinde muhtarlar sıklıkla kentsel dönüşümün başlamasını istiyor.
ERDOĞAN: DEPREM KAPIMIZI ÇALMADAN ÖNCE SİZ TEDBİRİNİZİ ALIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden 9 millet bahçesinin açılış törenine katıldı. Törende kentsel dönüş çağrısında bulunan Erdoğan, “6 Şubat depremlerinin bizlere hatırlattığı hususlardan biri de sağlam, dayanıklı ve güvenli binalar inşa etmemiz gerektiğidir. Kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu da yine depremle birlikte daha yakından gördük. Kentsel dönüşüm projelerinin önünün kesildiği bölgelerde maalesef üzüntümüz katlanarak arttı. Bu tecrübeler ışığında artık kentsel dönüşüm meselesinde daha kararlı, daha dirayetli adımlar atacağız. Doğrudan insanımızın hayatına yönelik böyle bir konuda tamahkarlığa izin vermeyeceğiz. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin de, gözünü para hırsı bürümüş olan muhterislerin de kaprislerine boyun eğmeyeceğiz. “Buradan tüm vatandaşlarıma bir kez daha seslenmek istiyorum. Eğer binanız depreme dayanıklı değilse, sel veya heyelan tehdidi altındaysa hiç vakit kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatın. Afetle karşılaşmadan, deprem kapımızı çalmadan önce siz tedbirinizi alın. Mülk sahiplerinin desteği ile şehirlerimizi afetlere karşı daha dirençli getireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

HAKMAR’IN AÇILIŞI YAPILDI

2023-06-06 12:38 - YEREL

HACIOOĞULLARI ŞARKÜTERİ AÇILDI

2023-06-05 12:07 - EKONOMİ

OYMATAŞ’TA 200 İŞYERİ KAPASİTELİ OSB YAPILACAK

2023-06-08 17:20 - EKONOMİ

KENT MEYDANI PROJESİ YİNE GÜNDEMDE

2023-06-07 15:54 - GÜNDEM

ÇİFTÇİNİN GÖZÜ FİYATLARDA!

2023-06-05 13:08 - EKONOMİ

GÜLTEPEDE İNTİHAR GİRİŞİMİ

2023-06-06 16:16 - GÜNDEM

YILDIRIMLAR DİAMOND AÇILDI

2023-06-05 12:32 - YEREL

EVLENENLERE TOGG JESTİ

2023-06-08 16:02 - YAŞAM

5 KİLOMETRELİK YOLA STABİLİZE

2023-06-05 13:01 - YEREL

SU YÜKSELİYOR, HASANKEYF YENİLENİYOR

2023-06-08 15:09 - YEREL

İlgili Haberler

BEŞİRİ CEZAEVİNDEKİ SU SIKINTISI GİDERİLDİ

19:38 - GÜNDEM

EKMEN: EMEKLİLER ARTIK HUZURLA UYUYAMIYOR

18:27 - GÜNDEM

MEMUR-SEN'DEN KRİTİK KARAR

18:02 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİNDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

16:23 - GÜNDEM

BATMAN’DA YEŞİL KÜTÜPHANE AÇILIYOR

15:29 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BEŞİRİ CEZAEVİNDEKİ SU SIKINTISI GİDERİLDİ

19:38 - GÜNDEM

TAHSİLAT VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

19:35 - YEREL

EKMEN: EMEKLİLER ARTIK HUZURLA UYUYAMIYOR

18:27 - GÜNDEM

MEMUR-SEN'DEN KRİTİK KARAR

18:02 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİNDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

16:23 - GÜNDEM