?>

“FESTİVALİN RUHU VE COŞKUSU BATMAN’DA TUTTU”

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin iş birliğiyle Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı’nda düzenlenen Kahve ve Çikolata Festivali, ilk gününden itibaren büyük ilgi gördü.

YEREL - 2 ay önce

Beş gün sürecek festivalin açılışını gerçekleştiren Batman Valisi Ekrem Canalp, “Festivalin ruhu, coşkusu, hevesi ve mayası Batman’da tutmuştur” dedi.
Eşi Dr. Ayten Canalp ile birlikte festival alanındaki stantları gezen Vali Canalp, katılımcı firmalarla sohbet etti, ürünler hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canalp, Turizm Haftası’na özel hazırlanan programın kente sosyal ve kültürel anlamda önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

30 BİN KİŞİ İLK GÜNDE FESTİVALİ ZİYARET ETTİ

Festivalin ilk gününde yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırlandığını belirten Vali Canalp, etkinliklerin yediden yetmişe her yaştan vatandaşın ilgisini çektiğini vurguladı. Festivalde, 60’ı Batman’dan, 15’i ise Türkiye’nin farklı illerinden olmak üzere toplam 75 firma yer aldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenlendiğini aktaran Canalp, “Batmanlılara kahve ve çikolatanın farklı tatlarını sunarken, kültürel ve sosyal aktivitelerle festivali zenginleştiriyoruz” dedi.

“AMACIMIZ COŞKU VE EKONOMİK CANLILIK SAĞLAMAK”

Festivalin sadece yöresel ürünlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Canalp, “Kahve ve çikolata festivali Türkiye’nin birçok ilinde düzenleniyor. Bizim amacımız, Batman’da yaşayan vatandaşlarımıza eğlence, coşku ve heyecan sunmak. Aynı zamanda turizmi canlandırmak ve esnafımıza ekonomik katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Canalp’in ziyaretine; Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Kozluk Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan ile çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri de eşlik etti.
Haftanın Öne Çıkanları

ASTRONOT ATASEVER BATMAN'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

2025-04-14 13:04 - TEKNOLOJİ

BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

2025-04-16 09:50 - KÜLTÜR

UZMAN ÇAVUŞ BAŞINDAN VURULARAK AĞIR YARALANDI

2025-04-18 12:50 - ASAYİŞ

HASTANE İÇİN GÖZLER ÇEVRE BAKANLIĞINDA

2025-04-15 16:46 - GÜNDEM

308 KONUT, 5 DÜKKAN VE 1 CAMİ YAPILACAK

2025-04-17 12:38 - YEREL

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

2025-04-18 16:22 - GÜNDEM

BATMAN'DA FECİ KAZA!

2025-04-19 13:20 - ASAYİŞ

BATMAN’DA KAÇ ÖĞRENCİ OKUYOR, OKULLARDA SON DURUM NE?

2025-04-20 17:04 - EĞİTİM

OTOMOBİL YAYALARA ÇARPTI

2025-04-18 10:28 - YEREL

16 KİŞİYE ADLİ İŞLEM

2025-04-18 14:12 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

İTFAİYE EKİPLERİ EVE GİREN YILANI YAKALADI

20:44 - YEREL

YUVADAN DÜŞEN YAVRU KUŞLAR KURTARILDI

20:43 - YEREL

SANAYİ SİTESİ’NDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

11:54 - YEREL

İHD BATMAN ŞUBESİ 15. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPIYOR

15:49 - YEREL

BAKAN YUMAKLI, BATMAN VALİLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

13:22 - YEREL

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM