?>

Fıstık gibi iş…

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Fıstık Hasadı Etkinliği" düzenlendi.

YAŞAM - 6 yıl önce

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Oğuz köyü Kışlacık mezrasında düzenlenen etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, oda başkanları, tarım danışmanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Fıstık hasadıyla ilgili bir açıklama yapan Vali Hulusi Şahin, fıstığın Batman için bir lütuf olduğunu söyledi. Fıstığın ekonomik alanında iyi bir getirisinin olduğunu belirten Şahin, "Çünkü fıstık hububat arazisi gibi verimli olmadığı alanlarda burası gibi eğimli hububat yetiştiği arazileri sevmediği bir ürün. Gerçekten de ekonomik alanında çok iyi getirisi var. Eğer sabırlı olursanız ağacın 7 yaşına kadar sabrederseniz sizi pişman etmiyor. Üreticisine gerçekten gelir elde eden bir üründür. Batman ve bölgesinde 15 yıldır yoğun olarak dikilmeye başlandı. Sonuç olarak sadece vatandaşımızın ve çiftçimizin cebine hitap etmiyor. Görselliğimizde arttı. Çünkü her biri birer ağaç bunların ve fotosentez yapıyor, oksijen üretiyor. Arazilerimiz o manada yeşerdi güzelleşti. Ayrıca fıstık işçisinin olduğu yerde anız yangını da ortadan kalkıyor. Çünkü onlar gözleri gibi bahçelerine bakıyorlar.” dedi.

“Her yönüyle fıstık Batman'a iyi geldi” diyen Şahin, “Şu anda 60 bin dekar bir arazide fıstık üretimini Batman yapıyor, her geçen gün bu oran artıyor. Bizlerde hem Özel İdare kaynaklarından, hem GAP idaresinden desteklerle özelikle zararlılara karşı çiftçimizin yanındayız. Ayrıca teşvikleri Tarım Bakanlığı veriyor. Fıstık çiftçisini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.  Etkinliğe; Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Ziraat Odası, BATSO, Ticaret Borsası ve Batman Fıstık Üreticileri Birliği başkanları ile çok sayıda fıstık üreticileri birliği başkanı Hifzullah Akdaş ve fıstık üreticileri katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA VAHŞİ CİNAYET!

2020-09-09 10:43 - GÜNDEM

BATMAN'DA 13 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

2020-09-09 11:51 - -

UN FİYATLARI ARTTI

2020-09-11 12:26 - EKONOMİ

Mütteahhit mektup bırakıp kaçtı

2020-09-15 16:57 - GÜNDEM

Karadeniz Balıkçısı’nda yeni dönem

2020-09-13 17:11 - YEREL

BURADA HER ŞEY UYGUN…

2020-09-15 12:42 - YEREL

Üce, Mardinspor ile anlaştı

2020-09-09 15:28 - SPOR

FISTIK HASADI BAŞLADI

2020-09-09 16:16 - YAŞAM

BEBEK ÖLÜMDEN DÖNDÜ

2020-09-14 22:02 - GÜNDEM

Tekstilde ‘iş kültürü’ sorunu var!

2020-09-10 16:39 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

KURŞUNLAMA OLAYLARININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

15:23 - ASAYİŞ

FIRTINA EKİP YOLLARDA FİLMİ SİNEMALARDA

14:13 - KÜLTÜR

TRAFİK KAZASI: 2 YARALI VAR

23:56 - ASAYİŞ

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL