?>

Günlerdir ceset arıyorlar

Geçen hafta Hasankeyf ilçesinde Dicle Nehri kenarında ölü olarak bulunan Hayriye Arıca’nın ardından, eşi Burhan Arıca’nın da cansız bedenine ulaşılmaya çalışılıyor.

YEREL - 7 yıl önce

Ailesi ve yakınları tarafından günlerdir Dicle nehrinde aranan Burhan Arıca için ümitler tükeniyor. Yaptıkları başvuruya rağmen kurumlardan destek almadan Burhan Arıca ile ilgili bir bulgu aradıklarını belirten kardeşi Orhan Arıca “Batman Barajından su tahliyesinin durdurulması ve ağabeyimin cenazesine ulaşmak için kurumlara başvuru yaptık. Ancak kimse bize yardımcı olmadı ve kendi imkanlarımızla cenazemizi arıyoruz. Bunun dışında olay kaza görünürken bazı ajanslarda ve basın kuruluşlarında ‘darp’ veya ‘cinayet’ gibi terimlerin kullanılması bizi üzmüştür ve aileleri karşı karşıya getirmiştir” dedi.

“KURUMLAR BİZE YARDIMCI OLMUYOR”

Günlerdir nehir kenarı boyunca aile bireyleri, akraba ve çevreleriyle birlikte arama ve tarama yaptıklarını belirten Orhan Arıca “maalesef kurumlar talep ettiğimiz halde bize yardım olmuyorlar. Hatta zaman askeri güvenlik bölgeleri nedeniyle de engellemelerle karşılaşıyoruz. Cenazemizin bulunmasıyla bu olay da tam anlamıyla ortaya çıkacaktır ve basında çıktığı gibi olmadığı görülecektir” dedi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Geçen hafta kardeşi ve yengesinin birlikte çay içip gezmek amacıyla Hasankeyf’e gittiklerini ve çocuklarını kendilerine teslim ettiklerini ifade eden Orhan Arıca, “kardeşim ve yengem Hasankeyf’te çay içmişler, gezmişler ve arada da annemi arayıp çocuğun uyanıp uyanmadığını sormuşlar. Akabinde onlardan haber alamadık. Tek bildiğimiz araca ait sinyalin köprüde son bulduğu, aracın köprüden aşağı uçtuğu, yengemin köprünün ilerisinde bulunması oldu. Araç daha sonra nehirden çıkarıldı ve kaza geçirdiği anlaşıldı. Yengemde darp izi yokken sadece kaza neticesindeki yaralanmaları var. Araç halen 3. viteste ve kontak üzerindeydi. Ayrıca kardeşim gece görme kusurlusuydu. Ama olayın darp gibi gösterilmesi bizleri son derece üzdü” şeklinde konuştu. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevi bitiyor

2019-04-12 16:22 - GÜNDEM

BATUR’UN ŞİİR KİTABI ÇIKTI

2019-04-11 14:45 - KÜLTÜR

İşsiz babanın feryadı

2019-04-08 16:23 - YAŞAM

GAR BAHÇE AÇILDI

2019-04-10 13:24 - YEREL

Batman Final’den “Hayallerimle randevum var” Semineri

2019-04-14 16:46 - EĞİTİM

Petrol Ortaokulu bölge şampiyonu oldu

2019-04-10 14:51 - SPOR

İşte Batman’ın projeleri

2019-04-12 15:44 - YEREL

Harika maçlar!

2019-04-12 14:58 - SPOR

Kaynaşma etkinliği

2019-04-07 17:09 - SPOR

Polis, en tehlikelisini buldu

2019-04-09 15:50 - GÜNDEM

İlgili Haberler

YILMAZ ŞENSES, ORTAK AKIL VE GÜÇLÜ Temsil MESAJIYLA YOLA ÇIKTI

19:03 - YEREL

BATMAN’DA GİRİŞİMCİLİK İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLADI

16:01 - YEREL

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

15:31 - YEREL

KGK’DAN 3 AYDA 5 DURAK

15:27 - YEREL

YETİMLER VAKFI'NDAN HAYIRSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

14:32 - YEREL

Günün Manşetleri

YILMAZ ŞENSES, ORTAK AKIL VE GÜÇLÜ Temsil MESAJIYLA YOLA ÇIKTI

19:03 - YEREL

BATMAN’DA GİRİŞİMCİLİK İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLADI

16:01 - YEREL

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

15:31 - YEREL

KGK’DAN 3 AYDA 5 DURAK

15:27 - YEREL

BATMAN’DA YILAN SOKMASI: KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

14:50 - ASAYİŞ