?>

Batman’da Islah Organize Sanayi Kuruluyor

Batman'da, Beşiri yolunda düzensiz şekilde kurulan sanayi tesislerinin sorunlarını ele almak ve yolun trafik güvenliğini artırmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

YEREL - 4 ay önce

 Vali Ekrem Canalp başkanlığında Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun da katılımıyla yapılan toplantıda, yol üzerinde gelişigüzel kurulan sanayi tesislerinin "Islah Organize Sanayi" kapsamında bir düzenlemeye kavuşturulması için çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

SANAYİ TESİSLERİ DAHA PLANLI HALE GETİRİLECEK

Toplantıda konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman'ın geleceğini planlı bir şekilde inşa etmek amacıyla yeni bir imar planı hazırlandığını belirtti. "Uzun vadede şehrin ihtiyacını karşılayacak bu imar planının yanı sıra üç organize sanayi bölgesi, iki sanayi sitesi, iki lojistik kent ve sera kent projelerini hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Planlı sanayileşme, bütün adımların birbiriyle uyumlu ilerlemesini sağlar ve riskleri en aza indirir. Ancak düzensiz kurulan sanayi tesisleri zamanla çeşitli sorunlara yol açıyor. Bugün burada ele aldığımız sorunlar da bu plansızlığın bir sonucu" dedi.

SANAYİCİLERE DEVLET DESTEKLERİ SUNULACAK

Vali Canalp, Beşiri yolu üzerindeki sanayi tesislerinin altyapı ve üstyapı anlamında ciddi eksiklikleri olduğuna dikkat çekerek, bölgenin "Islah Organize Sanayi" statüsüne kavuşturulması halinde sanayicilerin çeşitli devlet desteklerinden yararlanabileceğini vurguladı.
Toplantıda sanayicilerin görüş ve talepleri dinlenirken, sorunların çözümü için ilgili kurumlarla istşiarelerde bulunuldu. Toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum yöneticileri ve sanayi tesislerinin temsilcileri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN HAMİT TUTUŞ CHP'DEN İSTİFA ETTİ

2025-02-06 19:59 - SİYASET

DEMİR, AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

2025-02-06 17:40 - SİYASET

Batman-Kurtalan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

2025-02-09 15:44 - YEREL

BURAK GROSS, 4. YILINI BÜYÜK İNDİRİMLERLE KUTLUYOR

2025-02-07 12:06 - YEREL

BATMAN’IN NÜFUSU 655 BİNE DAYANDI

2025-02-07 14:54 - GÜNDEM

Bir Aylık Yaşam Mücadelesi Son Buldu

2025-02-09 13:05 - YEREL

BATMAN FİNAL OKULLARI BURS SINAVINA REKOR KATILIM

2025-02-09 14:47 - EĞİTİM

Esnaf: "Kışlık Ürünler Elimizde Kaldı"

2025-02-06 17:31 - YAŞAM

5 Yıllık Husumet Barışla Sonuçlandı

2025-02-09 13:08 - YEREL

MEMUR-SEN’DEN VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ’NDEKİ ATAMAYA TEPKİ

2025-02-06 18:13 - EĞİTİM

İlgili Haberler

İTFAİYE EKİPLERİ EVE GİREN YILANI YAKALADI

20:44 - YEREL

YUVADAN DÜŞEN YAVRU KUŞLAR KURTARILDI

20:43 - YEREL

SANAYİ SİTESİ’NDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

11:54 - YEREL

İHD BATMAN ŞUBESİ 15. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPIYOR

15:49 - YEREL

BAKAN YUMAKLI, BATMAN VALİLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

13:22 - YEREL

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM