?>

KENDİ İHTİYACINDAN DOĞAN BUTİK MUTFAK

Batman’da sağlıklı yaşamı merkeze alan butik mutfak fikri, 41 yaşındaki Evin Yıldız’ın yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarından ilham alarak hayata geçti.

YAŞAM - 1 yıl önce

Sağlıklı beslenmeye çocukluğundan bu yana önem verdiğini belirten Yıldız, sigara ve alkol kullanmadığını, aktif olarak spor yaptığını ve doğa yürüyüşleriyle yaşamını zenginleştirdiğini söylüyor.

“Yediğim şeye her zaman dikkat ettim. Gittiğim yerlerde sipariş vermekte zorlanırdım, ne yiyeceğim diye hep düşünmek zorunda kalırdım” diyen Yıldız, bu ihtiyaçtan yola çıkarak kendi işini kurmaya karar vermiş; “Artık bir başkasının yanında çalışmak istemedim. Ne yapabilirim diye düşündüm, aklıma ilk gelen şey kendi yeme tarzıma uygun, sağlıklı yemekler yapan bir yer açmaktı.”

İSTANBUL’DA GÖZLEM, BATMAN’DA UYGULAMA

Dükkanını tuttuktan sonra bir süre İstanbul’a giden Yıldız, burada hem sektörü hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yerinde gözlemlediğini belirtti. İstanbul’da gıda sektöründen profesyonellerle temas kurduğunu, mutfakları gezip, çeşitli deneyimler edindiğini söyleyen Yıldız, Batman’a döndükten sonra gastronomi öğrencileriyle birlikte butik mutfağı hayata geçirdi.

“KAZANDA YEMEK DEĞİL, BUTİK VE DENGELİ BESLENME”

Yıldız’ın hedefi çok sayıda kişiye değil, az sayıda kişiye kaliteli ve sağlıklı hizmet vermek: “Benim amacım Batman’da bin kişiye değil, 100 kişiye sağlıklı hizmet vermek. Kazanda pişen yemekten ziyade, ev yemeği tadında, rafine edilmiş ve dengeli içerikler sunan bir mutfak kurmak istedim. Günübirlik değil, üyelik sistemiyle çalışan, insanların bir hafta boyunca düzenli beslenmesiyle sağlıklarında gözle görülür değişim yaratabilecek bir sistem hayal ettim.”

ET VE SEBZE DENGESİNE DİKKAT

Haftalık menülerinde dengeyi korumaya özen gösteren Yıldız, müşterilerin kırmızı et, tavuk ve balık taleplerini de dikkate alıyor. “Tüm protein kaynaklarını sağlıklı yöntemlerle, marine edip mühürleyerek pişiriyoruz. Haftanın iki günü tavuk, bir günü kırmızı et, bir günü somon balığı, bir günü de sebzeye ayırdım. Böylece müşteriler bir haftalık öğünlerinde tüm gerekli besin değerlerini alabiliyor.”

GLUTENSİZ VE BEYAZ UNSUZ SEÇENEKLER ÖN PLANDA

Yıldız, özellikle son dönemde glutensiz beslenmeye olan ilginin arttığını belirtiyor: “Başta sadece gluten hassasiyeti olanlar geliyordu ama artık herhangi bir rahatsızlığı olmayan, sadece bilinçli beslenmek isteyenler de geliyor. Öğrenci kesimi dahi bu sağlıklı yaşam biçimine ilgi göstermeye başladı.”

KALİTELİ YAŞAM İÇİN KALİTELİ BESLENME

İşyeri hafta içi sabah 9.00’da açılıyor, 12.00’den itibaren hizmet vermeye başlıyor ve saat 17.00-18.00'e kadar devam ediyor. Hafta sonları ise kapalı. “Amaç sadece karın doyurmak değil” diyen Yıldız, “İnsanların daha kaliteli yaşlanması, daha sağlıklı yaşaması, hayat kalitesini artırması için doğru beslenmesi gerekiyor. Ben de bunu kendi yaşam tarzımdan ilham alarak başkalarına sunmak istedim” diye ekliyor.

Batman’da sağlıklı yaşamı destekleyen bu girişim, kısa sürede farklı yaş ve kesimlerden müşterilerin ilgisini çekmiş durumda. Özellikle spor yapanlar, kalp-damar ve şeker hastalarıyla baro mensuplarından gelen yoğun siparişler, Evin Yıldız’ın doğru bir ihtiyaçtan yola çıktığını gösteriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN MARKASINDAN BÜYÜK YATIRIM!

2025-04-29 11:59 - EKONOMİ

VALİLİKTEN DÜĞÜN SALONU AÇIKLAMASI

2025-05-02 17:04 - GÜNDEM

BİR FESTİVAL BİN BİR ÇEŞİT EMEK

2025-04-27 17:47 - RÖPORTAJ

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

2025-05-01 14:06 - RÖPORTAJ

AYDIN GÜLMEZ'DEN SARIYER TARAFTARINA SERT TEPKİ;

2025-04-29 14:53 - GÜNDEM

NEFESLER TUTULDU...BİZE BİR MUCİZE LAZIM!

2025-05-02 17:16 - SPOR

BATMANLI HAKEM TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA GÖREV ALDI

2025-04-30 10:08 - SPOR

MART AYINDA İTHALAT VE İHRACAT ARTTI

2025-04-30 13:40 - EKONOMİ

AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

2025-04-28 15:00 - YEREL

BATMAN’DA KAPSAMLI BESLENME DANIŞMANLIĞI

2025-04-30 12:12 - SAĞLIK

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE MUTLULUK YÜZDE 53,3’E ÇIKTI

16:30 - YAŞAM

BİTKİSEL ÜRÜNLERE YENİ KURALLAR GELDİ

16:25 - YAŞAM

PELUŞ OYUNCAK GÜVENLİK TESTİNİ GEÇEMEDİ

16:05 - YAŞAM

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDA YENİ DÜZENLEME

15:58 - YAŞAM

“ÇOCUKLARIMIZI SEVGİ, İLGİ VE BİLGİYLE YETİŞTİRMELİYİZ”

12:57 - YAŞAM

Günün Manşetleri

İKİNCİ KATTAN DÜŞEN MİNİK M.D. KURTARILAMADI

17:00 - ASAYİŞ

ÜCRETSİZ KIŞ SPOR OKULLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

16:51 - SPOR

OKUL ÇEVRELERİNDE ZABITA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

16:44 - YEREL

TÜRKİYE’DE MUTLULUK YÜZDE 53,3’E ÇIKTI

16:30 - YAŞAM

BİTKİSEL ÜRÜNLERE YENİ KURALLAR GELDİ

16:25 - YAŞAM