?>

KENDİ İHTİYACINDAN DOĞAN BUTİK MUTFAK

Batman’da sağlıklı yaşamı merkeze alan butik mutfak fikri, 41 yaşındaki Evin Yıldız’ın yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarından ilham alarak hayata geçti.

YAŞAM - 5 saat önce

Sağlıklı beslenmeye çocukluğundan bu yana önem verdiğini belirten Yıldız, sigara ve alkol kullanmadığını, aktif olarak spor yaptığını ve doğa yürüyüşleriyle yaşamını zenginleştirdiğini söylüyor.

“Yediğim şeye her zaman dikkat ettim. Gittiğim yerlerde sipariş vermekte zorlanırdım, ne yiyeceğim diye hep düşünmek zorunda kalırdım” diyen Yıldız, bu ihtiyaçtan yola çıkarak kendi işini kurmaya karar vermiş; “Artık bir başkasının yanında çalışmak istemedim. Ne yapabilirim diye düşündüm, aklıma ilk gelen şey kendi yeme tarzıma uygun, sağlıklı yemekler yapan bir yer açmaktı.”

İSTANBUL’DA GÖZLEM, BATMAN’DA UYGULAMA

Dükkanını tuttuktan sonra bir süre İstanbul’a giden Yıldız, burada hem sektörü hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yerinde gözlemlediğini belirtti. İstanbul’da gıda sektöründen profesyonellerle temas kurduğunu, mutfakları gezip, çeşitli deneyimler edindiğini söyleyen Yıldız, Batman’a döndükten sonra gastronomi öğrencileriyle birlikte butik mutfağı hayata geçirdi.

“KAZANDA YEMEK DEĞİL, BUTİK VE DENGELİ BESLENME”

Yıldız’ın hedefi çok sayıda kişiye değil, az sayıda kişiye kaliteli ve sağlıklı hizmet vermek: “Benim amacım Batman’da bin kişiye değil, 100 kişiye sağlıklı hizmet vermek. Kazanda pişen yemekten ziyade, ev yemeği tadında, rafine edilmiş ve dengeli içerikler sunan bir mutfak kurmak istedim. Günübirlik değil, üyelik sistemiyle çalışan, insanların bir hafta boyunca düzenli beslenmesiyle sağlıklarında gözle görülür değişim yaratabilecek bir sistem hayal ettim.”

ET VE SEBZE DENGESİNE DİKKAT

Haftalık menülerinde dengeyi korumaya özen gösteren Yıldız, müşterilerin kırmızı et, tavuk ve balık taleplerini de dikkate alıyor. “Tüm protein kaynaklarını sağlıklı yöntemlerle, marine edip mühürleyerek pişiriyoruz. Haftanın iki günü tavuk, bir günü kırmızı et, bir günü somon balığı, bir günü de sebzeye ayırdım. Böylece müşteriler bir haftalık öğünlerinde tüm gerekli besin değerlerini alabiliyor.”

GLUTENSİZ VE BEYAZ UNSUZ SEÇENEKLER ÖN PLANDA

Yıldız, özellikle son dönemde glutensiz beslenmeye olan ilginin arttığını belirtiyor: “Başta sadece gluten hassasiyeti olanlar geliyordu ama artık herhangi bir rahatsızlığı olmayan, sadece bilinçli beslenmek isteyenler de geliyor. Öğrenci kesimi dahi bu sağlıklı yaşam biçimine ilgi göstermeye başladı.”

KALİTELİ YAŞAM İÇİN KALİTELİ BESLENME

İşyeri hafta içi sabah 9.00’da açılıyor, 12.00’den itibaren hizmet vermeye başlıyor ve saat 17.00-18.00'e kadar devam ediyor. Hafta sonları ise kapalı. “Amaç sadece karın doyurmak değil” diyen Yıldız, “İnsanların daha kaliteli yaşlanması, daha sağlıklı yaşaması, hayat kalitesini artırması için doğru beslenmesi gerekiyor. Ben de bunu kendi yaşam tarzımdan ilham alarak başkalarına sunmak istedim” diye ekliyor.

Batman’da sağlıklı yaşamı destekleyen bu girişim, kısa sürede farklı yaş ve kesimlerden müşterilerin ilgisini çekmiş durumda. Özellikle spor yapanlar, kalp-damar ve şeker hastalarıyla baro mensuplarından gelen yoğun siparişler, Evin Yıldız’ın doğru bir ihtiyaçtan yola çıktığını gösteriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

BİR FESTİVAL BİN BİR ÇEŞİT EMEK

2025-04-27 17:47 - RÖPORTAJ

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2025-04-30 11:54 - YEREL

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2025-04-28 12:08 - YAŞAM

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

2025-04-29 21:43 - SPOR

İKİ BİN FİDAN NEDEN SÖKÜLÜYOR?

2025-05-02 14:10 - YEREL

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

2025-04-30 20:57 - SPOR

52 YILLIK KAN DAVASI SON BULDU

2025-05-03 13:29 - YEREL

BATMAN MARKASINDAN BÜYÜK YATIRIM!

2025-04-29 11:59 - EKONOMİ

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2025-04-30 10:56 - YAŞAM

75 BİN TL CEZA KESİLDİ!

2025-04-28 15:46 - EKONOMİ

İlgili Haberler

72 YAŞINDA HALA İŞ BAŞINDA

11:27 - YAŞAM

YOĞURT VE BEDDUA İLE 136 YIL

11:14 - YAŞAM

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BİNLERCE TİMOKLU FESTİVALDE BULUŞTU

17:11 - YEREL

ANA HAT ZARAR GÖRDÜ: SULAR KESİLDİ

16:52 - YEREL

İLK ÜRÜNLER YOLA ÇIKTI

16:13 - YEREL

KENDİ İHTİYACINDAN DOĞAN BUTİK MUTFAK

16:04 - YAŞAM

“BATMANLILARA BİR KUPA BORCUMUZ VAR”

15:20 - SPOR