?>

YEMEKLERİN TADI KAÇMASIN

Baharatların lezzetini ve ömrünü korumak için serin, kuru ve karanlık alanlarda saklanması gerekiyor.

SAĞLIK - 6 ay önce

Fırın ve buzdolabı gibi sıcak alanların yakınına konulmaması, aroma kaybını önlemek açısından önemli. Hava geçirmez cam ya da seramik kaplar tercih edilmeli; şeffaf ve ışık alan kutulardan uzak durulmalı.

Uzmanlar, baharatların 6 ay ila 1 yıl arasında tazeliğini koruyabildiğini, ideal koşullarda bu sürenin 2 yıla kadar çıkabileceğini belirtiyor. Büyük miktarlarda almak yerine az az ve taze tüketmek öneriliyor. Ayrıca baharatları kullanmadan önce öğütmek, aromayı artırıyor. Doğru saklama yöntemleriyle hem lezzet hem de sağlık korunabiliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BÖLGEDEKİ KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM

2025-05-01 14:06 - RÖPORTAJ

PETROLSPOR’DAN TARİHİ REKOR!

2025-05-05 13:01 - SPOR

BİNLERCE TİMOKLU FESTİVALDE BULUŞTU

2025-05-04 17:11 - YEREL

VALİ CANALP'TEN BATMAN'A ULAŞIM MÜJDESİ

2025-05-06 12:14 - YEREL

PLAY-OFF’UN İLK MAÇI 22 MAYISTA

2025-05-04 15:16 - SPOR

MONTAJ USTASI 6. KATTAN DÜŞTÜ

2025-05-06 15:53 - ASAYİŞ

İKİ BİN FİDAN NEDEN SÖKÜLÜYOR?

2025-05-02 14:10 - YEREL

52 YILLIK KAN DAVASI SON BULDU

2025-05-03 13:29 - YEREL

"BENİM KAMPÜSÜM" YARIŞMASI SONUÇLANDI

2025-05-06 12:07 - KÜLTÜR

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

2025-04-30 20:57 - SPOR

İlgili Haberler

BELEDİYE PERSONELİNE DİŞ TEDAVİSİNDE ÖZEL İNDİRİM

14:17 - SAĞLIK

UZMANLARDAN LÖSEMİ UYARISI:

13:35 - SAĞLIK

FARKINDA OLMADAN YUTTU, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

16:55 - SAĞLIK

ECZACILAR: İLAÇ KRİZİ DERİNLEŞİYOR

12:01 - SAĞLIK

DİYETİSYEN NEZAN HOŞER:BAL KABAĞI SONBAHARIN DOĞAL ŞİFASI

11:04 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ 2 YARALI

10:54 - ASAYİŞ

TRİATLON TAKIMI KENTE GURURLA DÖNDÜ

17:21 - YEREL

KESİMHANE VE HAYVAN PAZARI DENETLENDİ

17:17 - YEREL

BATMAN HAVALİMANI KIŞA HAZIR

17:11 - YEREL

BELEDİYENİN REKOR CEZASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

17:00 - YEREL