?>

HEM ÜRETİYOR HEM KAZANDIRIYORLAR

Sason ilçesinde girişimci kadınlar, kurdukları imalathanede kendilerine has tarifleriyle coğrafi işaretli organik Sason çileğiyle çeşit çeşit lokum üretiyor.

YEREL - 1 yıl önce

Sason'da devlet desteğiyle 'Kadın Eliyle Sason Çileği İşleme ve Geliştirme Projesi' dahilinde lokum imalathanesi kuran girişimci kadınlar, başta organik Sason çileği olmak üzere türlü meyvelerden çeşit çeşit lokum üretip satarak ailelerini geçindiriyor.

Tescilli Sason çileğini değerlendirmek ve ilçedeki kadınlara iş imkanı sağlamak amacıyla el ele veren girişimci kadınların ürettiği lokumların yoğun talep gördüğünü belirten girişimci kadınlardan Muhsine Bozkurt, "Biz Sasonlu kadınlar, bir araya gelerek özellikle ilçemizdeki meyve zenginliği ve tescilli çileğimizin olması sebebiyle çileğimizin ömrünü uzatma projesi oluşturduk. Bu anlamda ne yapabiliriz diye önce deneme yanılma yöntemiyle çileğimizi kuruttuk reçelini yaptık, pestilini yaptık ve her türlü festivallerde bunları tanıttık ve çok iyi geri dönüşler aldık. Daha sonra, bunu gerekli mercilere iletip projelendirerek kadın istihdam sayısını arttırmak, ilçemizin kalkınması ve çileğimizin daha geniş kitlelere ulaşması için bu projemizi gerçekleştirdik" dedi.
Bozkurt, ilk yaptıkları lokumları vatandaşlara ve esnafa tattırdıklarında herkesin çok güzel olduğunu söylediklerini kaydederek, "Şimdi tabii çileğimizin sezonu başladı. Bahçelerden koparılan çileği biz girişimci kadınlar, burada kaynatarak saf suyunu elde edip kazana atıp lokum haline getirdik. Biz bunu geliştirmeyi markalaşmayı düşünüyoruz. İnşallah hedefimize ulaşacağız. Kadın istihdam sayısını bu şekilde arttırmayı hedefliyoruz. Tabi bu projelerin gerçekten üzerinde durulması ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadın elinin değdiği her şey hem güzelleşiyor hem istihdama yöneliktir. Aynı zamanda birçok aileye dokunma başarısına ulaşıyoruz" diye konuştu.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAK İÇİN ÇİLEK LOKUMU ÜRETİYORLAR

İlçedeki kadınlara da iş imkanı sağlamak ve ilçeye has özel bir lokum çeşidi üretmek için bir araya geldiklerini aktaran girişimci kadın Sevgi Cihan, "Sason'da kadınlar olarak elde ettiğimiz çilek suyundan lokum üretiyoruz. Şu anda bayram önü olduğu için lokumları paketleyip vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz ilçedeki kadınlar olarak bu iş sayesinde kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. Burada ürettiğimiz lokumlar organik üretimdir. Burada sadece çilek suyu ve şeker kullanarak lokum üretiyoruz. Bahçelerden toplanan organik çilekleri buraya getirip ayıkladıktan sonra suyunu sıkıp kazanlarda kaynatarak tepsilerde 24 saat beklettikten sonra kesip lokum haline getiriyoruz. Lokum çeşitlerimizi 150 lira ile 350 lira arasında satışa sunarak aile bütçemize katkı sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU

2025-05-27 16:54 - GÜNDEM

ÇİFTÇİ: ESNAFIN SERMAYESİ KİŞİLİĞİDİR

2025-05-29 16:51 - RÖPORTAJ

PETROLSPOR'A CEZA YAĞDI

2025-05-29 22:23 - SPOR

SAYI 30 BİNE YAKLAŞTI

2025-05-28 10:36 - TEKNOLOJİ

GERCÜŞ'TEKİ YERALTI MAĞARASI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

2025-05-29 16:45 - KÜLTÜR

MESİRE ALANI YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

2025-06-02 13:33 - YEREL

TRAFİĞE NEFES, ŞEHRE YENİ BİR DAMAR

2025-05-27 17:23 - YEREL

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYINLANDI

2025-05-28 00:12 - GÜNDEM

NASIROĞLU'NDAN SANAYİ SİTESİ ÇIKARMASI

2025-05-27 18:04 - YEREL

CAMİ AVLUSUNDA EBRU SANATI

2025-05-28 14:23 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

İTFAİYEDEN DİKKATLİ KURTARMA OPERASYONU

16:31 - YEREL

HB A1C SONUÇLARI BAŞARIYI ORTAYA KOYDU

15:59 - YEREL

HAMİDİ: ZİLLEK SUYUNU PAZARLAMAYI HEDEFLİYORUZ

15:41 - YEREL

PASTA ATÖLYESİNDE TATLI BULUŞMA

15:38 - YEREL

DEFORME YOLLARA BAZALT YAMA

15:35 - YEREL

Günün Manşetleri

KAVŞAKTA ÜÇ ARAÇ ÇARPIŞTI

17:09 - ASAYİŞ

İTFAİYEDEN DİKKATLİ KURTARMA OPERASYONU

16:31 - YEREL

ABD’DEN BATMAN’A BÜYÜK GURUR

16:13 - EĞİTİM

ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ İÇİN SEFERBERLİK

16:07 - EĞİTİM

HB A1C SONUÇLARI BAŞARIYI ORTAYA KOYDU

15:59 - YEREL