?>

BESO, ESNAFIN TÜM TALEPLERİNİ DOSYAYLA İLETTİ

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın taleplerinin iletildiğini belirterek birçok konuda destek olunması gerektiğini vurguladı.

YEREL - 1 ay önce

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın yaşadığı temel sorunlara dikkat çekerek çözüm önerilerini ve taleplerini ilgili bakanlıklara ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) aracılığıyla ilgili kurumlara iletmeye devam ediyor.
Son dönemde Çalışma ve Maliye Bakanlıkları nezdinde yürütülen toplantı ve istişarelerde esnafın yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Çiftçi’nin ilettiği sorun ve talepler de konuşuldu.
Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Başkan Çiftçi, “Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bizler de tabanda yaşanan sorunları ve esnaflarımızdan gelen talepleri dosyalar halinde ilgili mercilere sunuyoruz. Genel merkezimiz ve bağlı birimler de bu talepler doğrultusunda toplantılarda gerekli girişimlerde bulunmaktadır.” dedi.
Yapılan toplantıda beklenen destek ve talepler hakkında bilgiler verildi.

STOPAJ ÇİFTE VERGİDİR, KALDIRILMALI

İşyeri kiralarındaki fahiş artışlar esnafın belini bükerken, yüzde 20’lik kira stopajı uygulaması esnaf üzerinde ikinci bir yük oluşturuyor. Kira bedeli üzerinden hem esnaf hem mülk sahibi vergi ödemek zorunda kalıyor. Bu adaletsiz uygulamanın kaldırılması durumunda, işyeri kiralarında doğrudan %20’ye varan bir düşüş sağlanabileceği ifade ediliyor.

TİCARİ AKARYAKITTA ÖTV VE KDV KALDIRILSIN

Ulaştırma ve nakliye sektöründe faaliyet gösteren esnafın desteklenmesi amacıyla ticari akaryakıt sistemine geçilmesi gerektiği belirtiliyor. Mazot üzerindeki ÖTV ve KDV yükünün kaldırılması durumunda taşıma maliyetlerinin düşeceği, bunun da genel enflasyona olumlu katkı sağlayacağı vurgulanıyor.

MESLEKİ EĞİTİME REFORM VE GENÇLER İÇİN GÜVENCE

Mesleki eğitimin teşvik edilmesi, çıraklık okullarında staj gören öğrencilerin sigorta haklarına ek olarak emeklilik haklarının da tanınması gerektiği ifade ediliyor. Bu düzenlemeyle ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla meslek liselerine yönlendireceği ve geleceğin esnaflarının yetiştirilebileceği dile getiriliyor.

ESNAFIN PRİM YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ, EMEKLİLİK EŞİTLENMELİ

Esnafın yanında çalışan kişilerin 7.200 prim günü ile emekli olurken, işyeri sahibi esnafın 9.000 prim günüyle emekli olabilmesinin adil olmadığına dikkat çekiliyor. Esnafın da 7.200 gün ile emekli olabilmesi ve yüksek prim ödemelerinden muaf tutulması gerektiği talep ediliyor.

ELEKTRİK, SU FATURALARI VE VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLSİN

Elektrik ve su faturalarındaki yüksek bedellerin esnafın sürdürülebilirliğini tehdit ettiğine dikkat çekilirken, küçük işletmeler için fatura desteklerinin artırılması çağrısı yapılıyor. Ayrıca, beş yıl önce ticari araç alımlarında sağlanan ÖTV ve KDV muafiyetlerinin yeniden devreye alınması gerektiği belirtiliyor.
Başkan Çiftçi son olarak, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, bu ve benzeri talepleri sürekli olarak gündemde tutmakta, çözüm önerilerini kararlılıkla yetkililere iletmekte olduklarını ve esnafın sesi olmayı sürdürerek, üretimin, hizmetin ve emeğin kıymetini savunmaya devam edeceklerini kaydetti.
Haftanın Öne Çıkanları

KADINLAR ARTIK ZAYIFLAMAK DEĞİL, GÜÇLENMEK İSTİYOR

2025-06-12 16:53 - RÖPORTAJ

ÖMRÜMÜZÜ VERDİK, GEÇİNECEK MAAŞ İSTİYORUZ

2025-06-18 16:34 - RÖPORTAJ

BATMAN’DA ENERJİ VE TEKNOLOJİ RÜZGÂRI

2025-06-13 16:09 - TEKNOLOJİ

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

2025-06-14 22:53 - GÜNDEM

PETROLSPOR YÖNETİMİNDE GÖREV DAĞILIMI

2025-06-12 16:19 - SPOR

PETROLSPOR'UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

2025-06-17 14:23 - SPOR

TONU 165 BİN TL: EKEN EKENE!

2025-06-15 19:09 - YEREL

BATMAN'DA BALKON ÇÖKTÜ: 3 ÖLÜ, 7 YARALI

2025-06-15 15:25 - GÜNDEM

TARİHİ MANASTIRA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

2025-06-16 17:52 - KÜLTÜR

MOR KIRYAKUS MANASTIRI YILLAR SONRA KAPILARINI AÇIYOR

2025-06-15 15:00 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

ÇİFTÇİ: MAİL ORDER YÖNTEMİYLE TUZAĞA DÜŞMEYİN

14:09 - YEREL

KÖTÜ KOKU ENDİŞELERİNE KARŞI BELEDİYEDEN BİLGİLENDİRME

14:05 - YEREL

46 AİLEDEN KAMUOYUNA ÇAĞRI

14:30 - YEREL

2,9 TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

13:40 - YEREL

Günün Manşetleri

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

GÜNEŞTEKİN, PALAZZO GRADENİGO’YU RESTORE EDİYOR

16:21 - KÜLTÜR

KAÇAK YAPIYI İNKÂR ETMİYORUZ AMA ORTAK ÇÖZÜM ŞART

16:17 - GÜNDEM

KARANLIĞI BİRLİKTE YENEBİLİRİZ

16:14 - GÜNDEM

BOZKURT: HEDEFİM İYİ BİR ÜNİVERSİTE

16:08 - EĞİTİM