?>

MÜFTÜ DURMUŞ'TAN AİLELERE ÇAĞRI

Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin, takipçisi olun

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaz Kur'an kursları öncesi yaptığı açıklamada velilere çağrıda bulundu. Durmuş, çocukların dini ve manevi eğitimine ailelerin en az örgün eğitim kadar önem vermesi gerektiğini belirterek, kurslara gelecek her bir öğrencinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, 1 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yaz Kur'an kursları öncesinde velilere çağrıda bulundu.
Çocukların manevi eğitiminin en az örgün eğitim kadar önemli olduğunu vurgulayan Durmuş, ailelerden çocuklarını kurslara teşvik etmelerini ve süreci yakından takip etmelerini istedi.
Geçen yıl 24 bin öğrencinin katıldığını belirten Durmuş, bu yıl daha fazla öğrenci beklediklerini ve tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK"

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte yaz Kur'an kurslarına yönelik yoğun hazırlık sürecine girdiklerini belirten Müftü Durmuş, "Çocuklarımızın rahat ve güvenli bir şekilde sahih dini bilgiler alabilmeleri için İl Müftülüğümüzce bir dizi önlem alınmıştır. Kurslarımıza gelecek her bir çocuğumuz bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Çocuklarımızı milli ve manevi duygularla yetiştirmek, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olmalarını sağlamak temel amacımızdır. Çünkü çocuk; anne ve babaların kapanmayan amel defteri şiarıyla, onları hayata hazırlamak ve sahih dini bilgilerle donatmak için elimizden gelen gayreti, tüm din görevlilerimiz, müezzinlerimiz ve Kur'an kursu hocalarımızla birlikte göstermekteyiz." dedi.

"HİÇBİR ÇOCUK GERİ ÇEVRİLMEYECEK"

Durmuş, hiçbir çocuğun Kur'an kurslarından geri çevrilmeyeceğini özellikle vurgulayarak, "Yaz Kur'an kurslarına gelecek hiçbir çocuğu geri çevirme gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü bu hem büyük bir vebaldir hem de bizim en önemli görevimiz; bu çocuklara dini bilgiler vererek Allah'ı, Peygamberi, mukaddesatımızı, camiyi ve Kur'an'ı tanıtmaktır. Böylece onları hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
 

"GEÇEN YIL 24 BİN ÖĞRENCİ KATILDI"

2024 yaz döneminde yaklaşık 24 bin öğrencinin Kur'an kurslarına katıldığını hatırlatan Durmuş, bu yıl daha fazla öğrenciyi ağırlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
Durmuş, "Bu doğrultuda daha fazla gayret içinde olacağız. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'İki günü bir olan ziyandadır.' buyurmaktadır. Bizler de Kur'an kurslarımıza gelecek öğrencilerimizi karşılamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZI TEŞVİK EDİN"

Velilere çağrıda bulunan Müftü Durmuş, çocukların Kur'an kurslarına yönlendirilmesini ve bu sürecin yakından takip edilmesini isteyerek, şunları söyledi:
"İnşallah 1 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında yaz Kur'an kurslarımız gerçekleştirilecektir. Hocalarımız da öğrencilerimizi karşılamaya hazır olacaklardır. Batmanlı hemşehrilerimizden ricamız; çocuklarını yaz Kur'an kurslarımıza göndermeleri için teşvik etmeleri ve bu süreci yakından takip etmeleridir. Velilerimiz, çocuklarının örgün eğitimine nasıl önem veriyor ve üzerinde duruyorsa Kur'an kurslarımıza da aynı şekilde önem vermeli, çocuklarını teşvik etmeli ve takiplerini yapmalıdır. Çünkü çocuk, anne ve babanın kapanmayan amel defteridir."

"KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENİLEN İLİM KALICIDIR"

Kur'an'ı Kerim'in her yaşta öğrenilebileceğini ancak küçük yaşlarda öğrenilen bilginin daha kalıcı olduğunu vurgulayan Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kur'an'ı Kerim her yaşta öğrenilebilen bir kitaptır ve bu da Kur'an'ın bir mucizesidir. Ancak Kur'an'ın zihinde ve hafızada kalıcı olabilmesi için küçük yaşlarda, körpe beyinlere nakşedilmesi gerekir. Bu, daha kalıcı olmaktadır. Büyüklerimiz, 'Küçükken öğrenilen ilim, taşa işlenen yazı gibidir; kalıcıdır. Büyüdükten sonra öğrenilen ilim ise suya yazılan yazı gibidir.' demişlerdir. Bu sebeple, tüm Kur'an kurslarımız 4-6 yaş, 7-10 yaş ve hayat boyu öğrenme düsturuyla, gelecek her vatandaşımızı geri çevirmeyecek şekilde hazırlıklarını tamamlamıştır. Öğrencilerimize dinini, imanını, Allah'ını, kitabını, Kur'an'ını, Peygamberini ve temel milli ve manevi değerlerimizi tanıtacağız."
Haftanın Öne Çıkanları

YENİ TOKİ KONUTLARI GELİYOR

2025-06-20 16:30 - YEREL

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEM

2025-06-22 17:08 - TEKNOLOJİ

ŞERZAN KURT PARKI BETONLAŞTIRILIYOR

2025-06-21 13:35 - GÜNDEM

SİİRT’İN YEDİ KÖYÜ BATMAN’A BAĞLANMAK İSTİYOR

2025-06-20 11:43 - GÜNDEM

BATMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

2025-06-20 17:47 - YEREL

BATMAN'IN GURURU: 7 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2025-06-24 12:15 - EĞİTİM

TOPLU SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİM ÇAĞRISI

2025-06-24 16:15 - GÜNDEM

BATMAN ESNAFI BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

2025-06-20 11:37 - YAŞAM

MEZUNİYET COŞKUSU VADİ PARK’A TAŞTI

2025-06-20 12:14 - EĞİTİM

HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE SU SIKINTISI

2025-06-20 16:59 - YEREL

İlgili Haberler

250 DİREK KÜL OLDU

08:59 - YAŞAM

E-DEVLET’TEN 51 DİLDE ADLİ SİCİL BELGESİ

15:54 - YAŞAM

TÜRKİYE’DE MUTLULUK YÜZDE 53,3’E ÇIKTI

16:30 - YAŞAM

BİTKİSEL ÜRÜNLERE YENİ KURALLAR GELDİ

16:25 - YAŞAM

PELUŞ OYUNCAK GÜVENLİK TESTİNİ GEÇEMEDİ

16:05 - YAŞAM

Günün Manşetleri

JANDARMA’DAN ÖĞRENCİLERE ZİYARET

12:30 - YEREL

FESTİVAL HEYECANI BAŞLIYOR

12:25 - YEREL

NAMAZ ÇIKIŞI HASAR SÜRPRİZİ

12:17 - ASAYİŞ

EVİ YANAN AİLE HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYOR

11:47 - ASAYİŞ

GIDA DENETİMLERİNDE CEZA YAĞDI

11:24 - YEREL