?>

AVUKATLAR SADECE DAVA ALMAZ, SAHNE DE ALIR

Batman Barosu’nun Avukatlardan Oluşan Tiyatro Kulübü İlk Oyunuyla Sahneye Çıkıyor

KÜLTÜR - 1 yıl önce

Batman Barosu, yalnızca hukuk alanındaki başarılarıyla değil, kültür-sanat alanındaki üretkenliğiyle de dikkat çekiyor. Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan ile yaptığımız içten sohbette, baro çatısı altındaki kültürel faaliyetleri konuştuk. Sohbetin en dikkat çekici başlığı ise avukatlardan oluşan tiyatro kulübü oldu. Yaklaşık altı ay önce kurulan ve 20 avukattan oluşan kulüp, ilk oyununu bu hafta sonu sahneye koymaya hazırlanıyor.

İLK OYUN: GUGUK KUŞU

Tiyatro Kulübü’nün ilk oyunu Guguk Kuşu, 29 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de Baro binasında izleyiciyle buluşacak. Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan, “Tiyatromuzun ilk perdesini açıyoruz. Uzun süredir hazırlık yapan arkadaşlarımız gerçekten çok emek verdiler. Bu sadece bir gösteri değil; mesleki dayanışmanın, ortak heyecanın ve baro içi kültürel üretimin bir ürünü” dedi.

“DAYANIŞMA, BAROMUZUN RUHUDUR”

Batman Barosu’nun her zaman sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiğini vurgulayan Başkan Çakan, geçmişten bugüne baro içi birçok faaliyetin gelenekselleştiğini söyledi:
“2008 yılında halı saha maçlarımızı turnuvaya dönüştürdük, her yıl devam ediyor. Sonra baro futbol takımımızı kurduk, şehir dışı turnuvalara katılıyoruz. Kurgusal duruşma yarışmalarında Türkiye derecelerimiz var. Bu yıl çok dilli ve çok sesli bir koro kurduk, ilk konserimizi büyük ilgiyle gerçekleştirdik. Şimdi de tiyatro kulübümüz sahneye çıkıyor.”

“AVUKAT, VATANDAŞIN SIKINTISINI TAŞIYAN KİŞİDİR”

Mesleğin zorluklarına da dikkat çeken Başkan Çakan, sanatsal etkinliklerin bu yükü hafiflettiğini söyledi: “Avukatlık çok stresli bir meslek. Vatandaşın sıkıntısını para karşılığı devralıyoruz, derdini biz taşıyoruz. O yüzden bu tür etkinliklerle nefes almaya çalışıyoruz. Piknikler, konserler, tiyatrolar, meslektaşlarımız için birer terapi oluyor.”

TİYATROYA YOĞUN İLGİ VAR

Baro Korosu gibi tiyatro kulübüne de büyük ilgi olduğunu belirten Çakan, bu ilginin artarak devam ettiğini söyledi: “İlk oyunumuzu başarıyla sergilediğimizde, devamı gelecek. Belki farklı şehirlerde turnelere çıkacağız. Tiyatroyu da kalıcı bir kültür haline getirmek istiyoruz.”
Baro binasında sahnelenecek olan Guguk Kuşu adlı oyunun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Batman Barosu, bu anlamlı adımıyla hukuk camiasına kültür-sanat alanında da örnek olmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

SİİRT’İN YEDİ KÖYÜ BATMAN’A BAĞLANMAK İSTİYOR

2025-06-20 11:43 - GÜNDEM

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEM

2025-06-22 17:08 - TEKNOLOJİ

YENİ TOKİ KONUTLARI GELİYOR

2025-06-20 16:30 - YEREL

TOPLU SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİM ÇAĞRISI

2025-06-24 16:15 - GÜNDEM

ŞERZAN KURT PARKI BETONLAŞTIRILIYOR

2025-06-21 13:35 - GÜNDEM

BATMAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ

2025-06-20 17:47 - YEREL

BATMAN'IN GURURU: 7 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2025-06-24 12:15 - EĞİTİM

MEZUNİYET COŞKUSU VADİ PARK’A TAŞTI

2025-06-20 12:14 - EĞİTİM

YAZ AYLARINDA GÖZ NEZLESİNE DİKKAT

2025-06-25 13:13 - SAĞLIK

HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE SU SIKINTISI

2025-06-20 16:59 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN'A YAPILACAK DEV SANAT MÜZESİ NEDEN HAYATA GEÇMEDİ?

08:08 - KÜLTÜR

MALABADİ KÖPRÜSÜ'NDE YAZ ŞENLİĞİ

22:08 - KÜLTÜR

BATMAN’A MÜJDE... BKM MUTFAK GELİYOR

17:23 - KÜLTÜR

SAHNEYE AYAKTA ALKIŞ YAĞDI

13:33 - KÜLTÜR

TİYATRO VE OPERA BİR ARADA

10:42 - KÜLTÜR

Günün Manşetleri

BİSİKLET BATARYASI PATLADI, YANGIN ÇIKTI

12:27 - ASAYİŞ

İLÇE YENİ ÇEHREYE KAVUŞUYOR

12:19 - YEREL

BATMAN’DA YILLARIN SORUNU DEĞİŞİYOR

12:02 - YEREL

BATMANDA VEFAT EDENLER

16:19 - YEREL

DİM'DEN BAKAN GÜRLEK'E GAZETECİLİK YASASI TASLAĞI

15:59 - YEREL