?>

AKILLI SİSTEMLER YARAMADI MI?

Batman kent merkezinde gün geçtikçe trafik yoğunluğu artıyor

GÜNDEM - 12 ay önce

Batman kent merkezinde gün geçtikçe artan trafik yoğunluğu vatandaşları bezdirmeye devam ederken, son yıllarda yapılan akıllı ve dönel kavşak sistemlerinin trafiği azaltmak yerine arttığı görüşü hâkim olmaya başladı.

TOPLAM ARAÇ SAYISI 63 BİNİ AŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Batman’da 2025 yılı itibariyle toplam araç sayısı 63 bin 413 olarak açıklandı. Şehirde en fazla bulunan araç türü 22 bin 37 ile otomobiller olurken, onu 14 bin 66 motosiklet ve 13 bin 412 kamyonet takip etti. Bu rakamla Batman, Türkiye genelinde en fazla araca sahip 67. il oldu. Uzmanlar ise Batman’daki araç sayısının bu rakamlardan daha fazla olduğunu çoğu aracın İstanbul Ankara gibi illere kayıtlı olduğunu belirtiyor. Son verilere göre geçtiğimiz 6 yılda yaklaşık yüzde 40’lık bir artış gösteren araç sayısı, artmaya devam ederken trafik sorunu da gün geçtikçe belirgin bir hal almaya devam ediyor.

MERKEZİ NOKTALAR KİLİTLENİYOR

TÜİK verileri göz önünde bulundurulduğunda araç yoğunluğunun önümüzdeki 5 yıl içinde araç sayısının iki katına çıkması beklenirken, kent içerisindeki güzergâhların bu yoğun kaldıramayacağı ve gerekli önlemlerin şimdiden alınması büyük önem arz ediyor. Çarşı bölgesi, Turgut Özal Bulvarı ve Gap Mahallesindeki trafik yoğunluğu vatandaşları bezdirirken, ortaya atılan bir diğer iddia da akıllı sistemle yapılan kavşaklar oldu.

ULAŞIM SÜRELERİ UZADI

Akıllı kavşak sisteminden önce trafiğin daha akıcı ve ulaşım sürelerinin daha kısa olduğuna dikkat çeken sürücüler, “Son yıllarda çok sayıda akıllı kavşak yapıldı. Yoğun yerlerin dışında sokak araları diyebileceğimiz noktalarda da bu sistem uygulandı. Ancak yolculuk esnasındaki hesaplamalara baktığımız zaman, hem trafik ağırlaştı hem de varış noktasının süresi uzadı ve bu da haliyle yoğunluğu arttırdı. En az bunun kadar önemli bir diğer husus ise alternatif yolların neredeyse yok denecek kadar az olması. Bu konuda acil önlemler alınmazsa birkaç yıl sonra araç kullanamaz hale geleceğiz” dediler.
Haftanın Öne Çıkanları

5 YENİ İSİM PETROLSPOR YOLUNDA

2025-06-27 12:32 - SPOR

YAZ AYLARINDA GÖZ NEZLESİNE DİKKAT

2025-06-25 13:13 - SAĞLIK

TOPLU SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİM ÇAĞRISI

2025-06-24 16:15 - GÜNDEM

KAMU HARCAMALARINDA YAPAY ZEKA DÖNEMİ

2025-06-29 15:53 - EKONOMİ

ÖNLÜ: BATMAN’IN ACI KAYBI MİLLETİMİZİN ORTAK ACISIDIR

2025-06-24 11:06 - YEREL

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

2025-06-26 12:26 - ASAYİŞ

VAHŞİ SULAMA GÖLE ÇEVİRDİ

2025-06-25 16:23 - YEREL

BATMAN’DA BİR İLK: KAPALI YÖNTEMLE MİDE AMELİYATI

2025-06-26 14:36 - SAĞLIK

SON BAŞVURU 27 HAZİRAN

2025-06-24 14:34 - YEREL

24 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

2025-06-29 11:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

PERDE KAPANDI, TÜRK SİNEMASI KADİR İNANIR'A VEDA EDİYOR

00:57 - GÜNDEM

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

22:35 - GÜNDEM

YETKİ BELGESİZ SATIŞA MİLYONLUK CEZA

10:20 - GÜNDEM

BATMAN’DA YARGININ ZİRVESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

14:26 - GÜNDEM

HÜDA PAR’DAN ‘RAHMİ KOÇ’ AÇIKLAMASI

12:58 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

CEBİ EN ÇOK YAKAN KALEM BELLİ OLDU

12:46 - YAŞAM

EKİLİ ARAZİLER SON ANDA KURTARILDI

11:43 - YEREL

YARIM ASIR SONRA GELEN MİSAFİR GÜVENDE

11:40 - YEREL

ÜRETİCİNİN EMEĞİ KARŞILIĞINI BULDU

11:38 - YEREL

SABIR VE USTALIK GEREKTİREN MESAİ

11:36 - YEREL