?>

ESKİ BAŞKAN'DA GÖZALTINDA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketlerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

GÜNDEM - 3 ay önce

Soruşturma kapsamında aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Soruşturmanın, Sayıştay, Mülkiye Müfettişi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu ve bilirkişi raporlarına dayanılarak yürütüldüğü açıklandı.

"İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla yürütülen dosya, örgütlü suç kapsamında değerlendiriliyor.

Gözaltına alınan bazı isimler:
Tunç Soyer (İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı)
Şenol Aslanoğlu (CHP İzmir İl Başkanı)
Barış Karcı (Belediye eski genel sekreteri)
Heval Savaş Kaya (İZBETON eski Genel Müdürü)
Gürkan Erdoğan (İZSU Genel Müdürü)
Engin Güzel (Buca Belediye Başkan Yardımcısı)
Ulaş Aydın (Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı)
Fırat Erkol (CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un oğlu)
Soruşturma, özellikle 2020'de İzmir'i etkileyen depremin ardından belediyeye bağlı İZBETON şirketine verilen kentsel dönüşüm yetkileri çerçevesinde yürütülen projeler sırasında yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere odaklanıyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin ardından savcılık süreci başlattı ve İçişleri Bakanlığı'ndan alınan izinle bu sabah operasyon yapıldı.
Savcılıktan açıklama:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi/İZBETON ve alt taşeron şirketler eliyle yapılan yolsuzluklar, Sayıştay, Mülkiye Müfettişi ve bilirkişi raporlarına istinaden tespit edilmiştir. Bu kapsamda 1 Temmuz 2025 günü operasyonel çalışma yapılmış, 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir."
Soruşturma kapsamında belediyenin ihale süreçleri, taşeron şirketlerle yapılan anlaşmalar ve kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı mercek altına alındı.
Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLA VURULMUŞ HALDE BULUNDU

2025-06-29 22:56 - ASAYİŞ

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: İŞSİZ KALABİLİRİZ

2025-06-25 17:07 - YEREL

BULGUR PİLAVI DÜĞÜNÜN HABERCİSİ

2025-06-27 15:51 - KÜLTÜR

AVUKATLAR SADECE DAVA ALMAZ, SAHNE DE ALIR

2025-06-26 18:00 - KÜLTÜR

5 YENİ İSİM PETROLSPOR YOLUNDA

2025-06-27 12:32 - SPOR

KASETÇALARLAR TEKRAR MODA

2025-06-30 17:30 - KÜLTÜR

AÇIK CEZAEVİ BOŞALTILDI

2025-06-29 11:29 - GÜNDEM

BATMAN’DA İŞYERİ KİRALARI ÇILDIRDI!

2025-06-29 17:29 - GÜNDEM

DSİ VATANDAŞLARI UYARIYOR

2025-06-30 17:20 - YEREL

VALİ YARDIMCISI ALPEREN GÖKTAŞA SÜRPRİZ ATAMA

2025-06-28 10:14 - GÜNDEM

İlgili Haberler

YOKSULLUĞA DÜŞEN KARDEŞ, DİĞER KARDEŞTEN NAFAKA TALEP EDEBİLİR

16:42 - GÜNDEM

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1000 TL’YE YÜKSELDİ

14:28 - GÜNDEM

500 BİN SOSYAL KONUT YAPILACAK

13:18 - GÜNDEM

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

13:12 - GÜNDEM

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN BOYKOT ÇAĞRISI

12:11 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

78 BİN 700 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

16:52 - YEREL

YOKSULLUĞA DÜŞEN KARDEŞ, DİĞER KARDEŞTEN NAFAKA TALEP EDEBİLİR

16:42 - GÜNDEM

OKUL ÖNCESİ KATILIM ORANI TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇTİ

16:33 - EĞİTİM

GERCÜŞ’TE 108 KONUT İÇİN İLK ADIM ATILDI TOKİ’DEN 220 MİLYONLUK YATIRIM

16:31 - YEREL

KARDEŞLİK MESCİDİ YIL SONUNDA BİTİYOR

16:20 - YEREL