?>

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

SORUMLULAR HAKKINDA İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILDI, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

GÜNDEM - 2 ay önce

Batman Belediyesi, bazı basın yayın organlarında yer alan “mezar yeri değiştirildi” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, defin yerinin değiştirilmesiyle ilgili olayın ardından soruşturma başlatıldığı ve sorumlu personel hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.

YAKINLARI MEZAR YERİNİN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ FARK ETTİ

Açıklamada, merhum M.E. isimli vatandaşın yakınlarının 4 Temmuz 2025 tarihinde Asri Mezarlığı'na yaptıkları ziyarette, merhumun defin yerinin değiştirildiğini fark ettikleri ve bu durumu yetkililere ilettikleri belirtildi. Merhumun yakınlarının, Batman Belediyesi’ne şikâyette bulunmak istedikleri ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını beyan ettikleri ifade edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Şikayet üzerine Belediye Başkanlığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Mezarlıklar Müdürünün görevden alındığı ve soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeye yer verildi: “Konuyla ilgili sorumlu tüm personeller hakkında gerekli idari işlemler yapılacaktır. Soruşturmanın selameti açısından Mezarlıklar Müdürünün müdürlük görevi sonlandırılmış olup ayrıca görevden uzaklaştırılmıştır.”

PERSONEL A.Ş. ÇALIŞANLARININ İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Olayda ihmali olduğu tespit edilen Personel A.Ş. bünyesindeki çalışanların da iş akitlerinin feshedildiği ifade edildi. Ayrıca Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

“İDARİ SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR”

Batman Belediyesi açıklamasının sonunda, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü belirtilerek, “İdari soruşturma titizlikle yürütülmekte olup, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgilendirme yapılacaktır” denildi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'DA AKRABA KAVGASI:1 ÖLÜ, 5 YARALI

2025-07-05 23:07 - GÜNDEM

‘YOKTUNUZ’  SERGİSİ ROMA’DA

2025-07-02 17:07 - KÜLTÜR

TÜRK SANAT MÜZİĞİNE BÜYÜK ALKIŞ

2025-07-01 16:53 - KÜLTÜR

KİTAPSEVERLERE MÜJDE

2025-07-01 13:00 - KÜLTÜR

YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

2025-07-04 16:57 - YEREL

KASETÇALARLAR TEKRAR MODA

2025-06-30 17:30 - KÜLTÜR

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

2025-07-07 16:49 - GÜNDEM

ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK

2025-07-05 21:26 - GÜNDEM

PETROLSPOR'UN AÇIKLAMASI TARAFTARLARI ÜZDÜ

2025-07-06 14:33 - SPOR

BATMANLILAR EN AZ HANGİ İLDE YAŞIYOR?

2025-07-06 17:09 - YAŞAM

İlgili Haberler

BAKAN BAYRAKTAR'DAN 'YERLİ GAZ' AÇIKLAMASI

10:25 - GÜNDEM

MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE BOĞULMA FACİASI

18:55 - GÜNDEM

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR AŞAMA

16:53 - GÜNDEM

VALİLİKTEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI: TAVİZ VERİLMEYECEK

14:44 - GÜNDEM

5 BİN PERSONEL ALIMINDA SON DURUM NE?

10:54 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BAKAN BAYRAKTAR'DAN 'YERLİ GAZ' AÇIKLAMASI

10:25 - GÜNDEM

DİJİTAL İÇERİKLER DOPAMİNİ SÖMÜRÜYOR!

10:13 - SAĞLIK

SICAK HAVANIN ETKİSİ SÜRECEK

10:08 - YEREL

3 MİLYON HAP ELE GEÇİRİLDİ

10:04 - ASAYİŞ

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE MEVDUAT ARTIŞI

09:53 - EKONOMİ