?>

RAMANLI: FAHİŞ ZAMLAR DURDURULMALI, HALK GEÇİM SIKINTISINDA

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hem zamları hem de Gazze’deki gelişmeleri değerlendirdi.

SİYASET - 6 ay önce

Temel ihtiyaçlara gelen fahiş zamların halkı ezdiğini belirten Ramanlı, “Enerji politikaları halkın yararına olmalı. Fahiş zamlar durdurulmalıdır” dedi.

"ZAMLAR BİLİNÇLİ GECİKTİRİLDİ"

1 Temmuz sonrası yapılan zamların, memur ve emekli maaş artışlarını düşük göstermek için ertelendiğini savunan Ramanlı, “TÜİK verileriyle vatandaşın yaşadığı hayat arasında büyük uçurum var. Cumhurbaşkanı, anayasal yetkisini kullanarak bu zamları durdurabilir” diye konuştu.

"TEMEL İHTİYAÇLARA VERGİ OLMAZ"

Dolaylı vergilerin halkın sırtındaki yükü artırdığını söyleyen Ramanlı, “Temel ihtiyaçlar vergi konusu olmamalı. Gelir vergisi adil olmalı. Faiz yerine üretim ve istihdam merkezli politikalar benimsenmeli” çağrısında bulundu.

"GEÇİM SINIRLARI ALARM VERİYOR"

Doğalgaz ve su gibi temel ihtiyaçlara gelen zamların, milyonlarca dar gelirliyi etkilediğini belirten Ramanlı, “Açlık sınırı 26 bin TL, yoksulluk sınırı 85 bin TL’ye dayandı. Devlet, sosyal destek mekanizmalarını güçlendirmeli, hanedeki kişi sayısına göre adil tarife uygulanmalı” dedi.

“SİYONİST REJİM BİLİNÇLİ BİR KATLİAM YÜRÜTÜYOR”

Gazze’de süren saldırılara da değinen Ramanlı, ateşkes öncesi saldırıların artırılmasının bilinçli bir tercih olduğunu belirtti. Filistin direnişinin silahsızlandırılması çağrılarına tepki göstererek, “Bu çağrılar, Filistin’i işgalcilere teslim etmektir” dedi.
BM raportörünün hazırladığı raporu hatırlatan Ramanlı, 60’tan fazla şirketin İsrail’in savaş suçlarına ortak olduğunu belirtti ve “Bu şirketler yargılanmalı, İslam dünyası bu vampirleri beslememelidir” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNİVERSİTE DİJİTALLEŞMEDE ÖNCÜ ADIMLAR ATIYOR

2025-07-08 17:58 - RÖPORTAJ

BATMAN'DA AKRABA KAVGASI:1 ÖLÜ, 5 YARALI

2025-07-05 23:07 - GÜNDEM

YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

2025-07-04 16:57 - YEREL

BATMANLILAR EN AZ HANGİ İLDE YAŞIYOR?

2025-07-06 17:09 - YAŞAM

PETROLSPOR'UN AÇIKLAMASI TARAFTARLARI ÜZDÜ

2025-07-06 14:33 - SPOR

ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK

2025-07-05 21:26 - GÜNDEM

MEZARLIK NAKLİ OLAYINA İLİŞKİN BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

2025-07-07 16:49 - GÜNDEM

GAP MAHALLESİ'NDE SİLAHLAR KONUŞTU

2025-07-06 23:13 - GÜNDEM

BATMAN’DA AİLE İÇİ BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

2025-07-08 14:04 - ASAYİŞ

DOMUZ SÜRÜSÜ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

2025-07-06 16:38 - YAŞAM

İlgili Haberler

BATMANLI GENÇ İSİM GENEL MERKEZDE

13:25 - SİYASET

BATMAN’DA AK PARTİ’YE 9 BİN 867 YENİ ÜYE

11:21 - SİYASET

BAŞKAN ÇETİN, SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

17:27 - SİYASET

OLUÇ'TAN CANALP'A TEPKİ:SEÇİLMİŞLERE BÖYLE BİR DİL KULLANAMAZ

18:36 - SİYASET

RAMANLI, KOZLUK’TA HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

15:33 - SİYASET

Günün Manşetleri

BATMAN BELEDİYESİ’NDEN İLAVE ZAM KARARI

15:39 - YEREL

GÜNEYBATI ÇEVRE YOLU’NDA YENİ ETAP TAMAMLANDI

15:35 - YEREL

TİLMİS BÖLGESİ’NDE İÇME SUYU ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

15:32 - YEREL

PETROLSPOR’A YÖNELİK TUTUMLARA KINAMA

15:29 - GÜNDEM

YURT YEMEKHANESİ VE KANTİNİ DENETLENDİ

14:33 - YEREL