?>

19 MAYIS ADEM UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

19 Mayıs Aile Destek Merkezi (ADEM), 2013 yılından bu yana toplumun farklı kesimlerine sunduğu eğitim ve sosyal desteklerle binlerce kişiye ulaştı.

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı olarak faaliyet gösteren 19 Mayıs Aile Destek Merkezi (ADEM), 2013 yılından bu yana toplumun farklı kesimlerine sunduğu eğitim ve sosyal desteklerle binlerce kişiye ulaştı.
Kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı bireyler başta olmak üzere çok sayıda vatandaşa hizmet veren merkez; kişisel gelişim, meslek edindirme ve sosyal uyum konularında önemli bir rol üstleniyor.

KADINLARIN GÜÇLENMESİNE KATKI SUNAN EL SANATLARI KURSLARI

Merkezde açılan el sanatları kursları sayesinde kadınlar hem yeni beceriler kazanıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlayabilecek üretim faaliyetlerine yöneliyor. Bu kurslar, kadınların sosyalleşmesini ve ekonomik hayata katılımını teşvik ediyor.
Temel eğitim fırsatlarından yararlanamayan bireyler için düzenlenen okuma-yazma kursları, okuryazarlık oranını artırmayı hedefliyor.
Kurslara katılan birçok yetişkin, ilk kez kalemle tanışarak hayata daha güçlü bir şekilde bağlanma fırsatı buluyor.
Vatandaşların dini bilgi düzeylerini artırmak amacıyla açılan Kur’an-ı Kerim kursları, hem başlangıç seviyesindeki katılımcılara hem de bilgilerini ilerletmek isteyenlere yönelik olarak planlanıyor. Bu kurslar, maneviyatı güçlendirmeye katkı sağlıyor.

MİNİKLERİN GELİŞİMİ DESTEKLENİYOR

Okul öncesi çağdaki çocuklara yönelik oluşturulan oyun odası, eğitici ve eğlenceli etkinliklerle çocukların sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sunuyor.

HALKIN TALEBİNE GÖRE YENİ KURSLAR AÇILIYOR

Merkez, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni kurs ve atölyeler açarak hizmet alanını sürekli geliştiriyor. Kadınlar, çocuklar ve gençler için yaşam boyu öğrenme anlayışıyla hareket eden merkez, Batman’da sosyal kalkınmaya katkı sunmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

TAZİYEEVLERİ VE MUHTARLIKLARA KAMERA SİSTEMİ

2025-07-20 13:59 - YEREL

BATMAN’IN YENİ HÜKÜMET KONAĞI

2025-07-22 17:51 - GÜNDEM

BATMAN TEKNOKENT BÜYÜYOR: 31 FİRMA, 37 PROJE

2025-07-18 13:51 - TEKNOLOJİ

800 FUTBOLCU ADAYI EĞİTİMDE!

2025-07-20 14:34 - SPOR

BATMAN’DA DEV ETÇİL ÇEKİRGE GÖRÜLDÜ

2025-07-22 12:34 - YEREL

GENÇ ASKON: BASININ YANINDAYIZ, ŞEHRİN HİZMETİNDEYİZ

2025-07-23 16:53 - GÜNDEM

SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI

2025-07-18 14:25 - GÜNDEM

TBMM YAZ TATİLİNE GİRDİ

2025-07-21 10:28 - GÜNDEM

EĞİTİMDE DİSİPLİN VE DEĞERLERİN BAŞARIYA YOLCULUĞU

2025-07-20 14:05 - EĞİTİM

BATMAN BELEDİYESİNDEN İMAR PLANI AÇIKLAMASI

2025-07-19 19:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

EJDER MEYVESİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

10:22 - YAŞAM

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

Günün Manşetleri

GERKOR-DER RESMİ OLARAK KURULDU

16:32 - YEREL

İHRACATTA BATMAN İÇİN YENİ ADIMLAR

16:32 - YEREL

ADAYLARIN BEKLEDİĞİ ÖZYES SONUÇLARI BELLİ OLDU

14:34 - EĞİTİM

ALL ALÇI SANAYİ’DEN HALKA ARZ İÇİN İLK RESMİ ADIM

14:18 - YEREL

PISA SONUÇLARI AÇIKLANDI: TÜRKİYE 3 ALANDA DA YÜKSELDİ

14:14 - EKONOMİ