?>

SÖĞÜT: KEYFİ UYGULAMALARA KARŞI SAHADAYIZ

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM - 3 saat önce

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, yerel seçimler sonrası belediyelerde artan işten çıkarmalar, iş yerlerindeki mobbing iddiaları ve güvencesiz çalışma koşullarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yazılı açıklama yapan Söğüt, sendika olarak emekçilerin haklarını savunmak için sahada aktif mücadele yürüttüklerini ifade etti.

“KEYFİ İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDİYOR”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından bazı belediyelerde hukuki gerekçe olmaksızın işten çıkarmaların yaşandığını belirten Söğüt, “Disiplin cezası bulunmayan, hakkında herhangi bir soruşturma olmayan işçilerin görevlerine son verildiğini görüyoruz. Bu durum, çalışanlar arasında ciddi bir tedirginlik yaratıyor. Sendika olarak hukuki süreci kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

“MOBBİNG VE GÜVENCESİZLİK YAYGINLAŞIYOR”

Söğüt, Batman’daki çeşitli kamu kurumları ve belediye iştiraklerinde çalışan işçilerin son dönemde yoğun şekilde mobbing şikayetinde bulunduğunu belirtti. “İşçilerin psikolojik baskıya maruz bırakılması, çalışma ortamlarının güvensiz hale gelmesi kabul edilemez. Bu sorunlar sendikamızın öncelikli gündeminde yer alıyor” dedi.

“GENÇLER VE KADINLAR BASKI ALTINDA”

Özellikle genç ve kadın işçilerin iş güvencesi açısından daha kırılgan bir durumda olduğuna dikkat çeken Söğüt, “Kadın çalışanlar ve genç işçiler, sendikal örgütlenmede daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kadın komitelerimiz ve gençlik yapılanmalarımız aracılığıyla sahada aktif çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Batman Şubesi olarak tüm üyelerinin yaşadığı hak ihlallerinde süreci titizlikle takip ettiklerini belirten Söğüt, “İşten çıkarmalar, mobbing ve güvencesiz çalışma koşulları konusunda geri adım atmayacağız. Saha çalışmaları, hukuki destek ve örgütlü mücadeleyle emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.  
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’IN YENİ HÜKÜMET KONAĞI

2025-07-22 17:51 - GÜNDEM

YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER GELİYOR

2025-07-20 15:46 - YEREL

BATMAN’DA KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

2025-07-20 15:14 - GÜNDEM

YENİ HATLAR VE GÜZERGÂHLAR GELİYOR

2025-07-21 17:25 - GÜNDEM

YENİ ÇEVREYOLU ÜST GEÇİDİ BEKLİYOR

2025-07-25 17:01 - GÜNDEM

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE SON DURUM

2025-07-22 17:59 - GÜNDEM

TÜP PATLAMASI KORKUTTU

2025-07-25 22:28 - GÜNDEM

2 KİLOMETRELİK YENİ YOL

2025-07-25 15:20 - YEREL

BARTIN'IN BATMANLI FORVETİ

2025-07-22 17:42 - SPOR

PETROLSPOR’DAN ÜÇ TRANSFER

2025-07-21 16:04 - SPOR

İlgili Haberler

YENİ YOLDA ESKİ SORUNLAR

16:19 - GÜNDEM

YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN DAYANIŞMA ŞART

16:11 - GÜNDEM

TPAO 366 PERSONEL ALACAK

14:20 - GÜNDEM

HAVALİMANI’NDA KLİMA ARIZASI TEPKİ ÇEKİYOR

14:22 - GÜNDEM

RECEBANLILAR DERNEĞİ BASINLA BULUŞTU

14:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

YENİ YOLDA ESKİ SORUNLAR

16:19 - GÜNDEM

MEVLANA ANADOLU LİSESİ’NDEN GURURLANDIRAN BAŞARI

16:16 - EĞİTİM

YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN DAYANIŞMA ŞART

16:11 - GÜNDEM

UYGULAMA BAŞARIYLA SONUÇLANDI

16:06 - YEREL

ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR

15:58 - KÜLTÜR