?>

SÖĞÜT: KEYFİ UYGULAMALARA KARŞI SAHADAYIZ

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, yerel seçimler sonrası belediyelerde artan işten çıkarmalar, iş yerlerindeki mobbing iddiaları ve güvencesiz çalışma koşullarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yazılı açıklama yapan Söğüt, sendika olarak emekçilerin haklarını savunmak için sahada aktif mücadele yürüttüklerini ifade etti.

“KEYFİ İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDİYOR”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından bazı belediyelerde hukuki gerekçe olmaksızın işten çıkarmaların yaşandığını belirten Söğüt, “Disiplin cezası bulunmayan, hakkında herhangi bir soruşturma olmayan işçilerin görevlerine son verildiğini görüyoruz. Bu durum, çalışanlar arasında ciddi bir tedirginlik yaratıyor. Sendika olarak hukuki süreci kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

“MOBBİNG VE GÜVENCESİZLİK YAYGINLAŞIYOR”

Söğüt, Batman’daki çeşitli kamu kurumları ve belediye iştiraklerinde çalışan işçilerin son dönemde yoğun şekilde mobbing şikayetinde bulunduğunu belirtti. “İşçilerin psikolojik baskıya maruz bırakılması, çalışma ortamlarının güvensiz hale gelmesi kabul edilemez. Bu sorunlar sendikamızın öncelikli gündeminde yer alıyor” dedi.

“GENÇLER VE KADINLAR BASKI ALTINDA”

Özellikle genç ve kadın işçilerin iş güvencesi açısından daha kırılgan bir durumda olduğuna dikkat çeken Söğüt, “Kadın çalışanlar ve genç işçiler, sendikal örgütlenmede daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kadın komitelerimiz ve gençlik yapılanmalarımız aracılığıyla sahada aktif çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Batman Şubesi olarak tüm üyelerinin yaşadığı hak ihlallerinde süreci titizlikle takip ettiklerini belirten Söğüt, “İşten çıkarmalar, mobbing ve güvencesiz çalışma koşulları konusunda geri adım atmayacağız. Saha çalışmaları, hukuki destek ve örgütlü mücadeleyle emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.  
Haftanın Öne Çıkanları

TAZİYEEVLERİ VE MUHTARLIKLARA KAMERA SİSTEMİ

2025-07-20 13:59 - YEREL

BATMAN’IN YENİ HÜKÜMET KONAĞI

2025-07-22 17:51 - GÜNDEM

LİSANSÜSTÜ BAŞVURULAR BAŞLIYOR

2025-07-24 17:37 - EĞİTİM

800 FUTBOLCU ADAYI EĞİTİMDE!

2025-07-20 14:34 - SPOR

BATMAN FİNAL’DEN YKS’DE BÜYÜK BAŞARI

2025-07-24 17:40 - EĞİTİM

BATMAN’DA DEV ETÇİL ÇEKİRGE GÖRÜLDÜ

2025-07-22 12:34 - YEREL

GENÇ ASKON: BASININ YANINDAYIZ, ŞEHRİN HİZMETİNDEYİZ

2025-07-23 16:53 - GÜNDEM

BATMAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI:9 YARALI

2025-07-26 18:02 - GÜNDEM

TBMM YAZ TATİLİNE GİRDİ

2025-07-21 10:28 - GÜNDEM

BU BEKLEYİŞ BEZDİRDİ

2025-07-25 16:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

VALİLİK OLAYIN PERDE ARKASINI AÇIKLADI

19:29 - GÜNDEM

KURADA 803 KİŞİNİN İSMİ ÇIKTI, İŞTE SONUÇLAR

16:05 - GÜNDEM

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PSİKOLOG KADER YILDIZ’DAN VELİLERE OKULA UYUM ÖNERİLERİ

14:12 - YEREL

OKULLARDA YENİ DÖNEM TEMİZLİĞİ BAŞLADI

14:06 - EĞİTİM

ATATÜRK PARKI’NDA SAĞLIK İÇİN ÖZEL PROGRAM

14:00 - YEREL

PETROL-İŞ’TEN VİKİNG PETROL ARAMA’DA HAK MÜCADELESİ

13:59 - YEREL

YUNUS EMRE KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

13:57 - YEREL