?>

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN ÇAĞRI

BATMAN ŞÖFÖRLER ODASI BAŞKANI CEMİL TURAN:TOPLUMSAL SEFERBERLİK BAŞLAMALI

YEREL - 7 ay önce

Kentte son yıllarda artan madde bağımlılığına dikkat çekerek uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü, çok yönlü ve kararlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Turan, özellikle gençlerin madde kullanımından korunması gerektiğini belirterek, “Uyuşturucu, gençlerimizi tehdit eden ciddi bir sorun haline geldi. Bu konuda topyekûn bir toplumsal dayanışmaya ve ortak mücadeleye ihtiyaç var” dedi.

"BATMAN HER ALANDA EL ELE VERMELİ"

Turan, milletvekilleri, valilik, belediye, emniyet, baro, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar, kanaat önderleri, aşiret temsilcileri, iş insanları ve medyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “İlk adımı atmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Madde bağımlılığıyla mücadelede sadece güvenlik önlemlerinin değil, eğitsel ve sosyal desteklerin de önemli olduğunu belirten Turan, şu önerilerde bulundu:
Okullarda bağımlılıkla mücadeleye yönelik eğitimlerin yaygınlaştırılması,
Gençlere psikolojik destek ve rehberlik sistemlerinin güçlendirilmesi,
Ailelerin bilinçlendirilmesi ve erken uyarı işaretlerine karşı bilgilendirilmesi.

GENÇLERE ALTERNATİF ALANLAR SUNULMALI

Başkan Turan, gençlerin sağlıklı bir çevrede gelişebilmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin artırılmasını da önerdi.
“Gençlik merkezleri, spor salonları, sanat ve meslek atölyeleri artırılmalı. İşsizlikle mücadele edilmeli, meslek edindirme kursları yaygınlaştırılmalı” dedi.

“TEDAVİ OLANAKLARI GENİŞLETİLMESİ”

Uyuşturucuyla mücadelede tedavi süreçlerinin de önemine değinen Başkan Turan, Batman’da AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) kurulması gerektiğini belirtti.
“Aileler yardım almakta çekinmemeli, gizlilik esaslı danışma hatları kurulmalı. Bağımlı bireylerin topluma kazandırılması için gerekli psikososyal destekler sunulmalı” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİ DAHİL EDİLMELİ

Başkan Turan, imamlar, öğretmenler, muhtarlar gibi toplumda güven duyulan bireylerin farkındalık çalışmalarına dahil edilmesini, STK’ların kampanyalar düzenlemesini, sosyal medyanın bu alanda bilinçlendirici içerikler üretmesini önerdi.
“Gençlere sağlam bir yaşam amacı kazandırılmalı. Aile bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalar artırılmalı” diyerek sözlerini tamamladı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’IN YENİ HÜKÜMET KONAĞI

2025-07-22 17:51 - GÜNDEM

YENİ ÇEVREYOLU ÜST GEÇİDİ BEKLİYOR

2025-07-25 17:01 - GÜNDEM

TPAO 366 PERSONEL ALACAK

2025-07-27 14:20 - GÜNDEM

YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER GELİYOR

2025-07-20 15:46 - YEREL

YENİ HATLAR VE GÜZERGÂHLAR GELİYOR

2025-07-21 17:25 - GÜNDEM

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

2025-07-25 20:07 - GÜNDEM

BATMAN’DA KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

2025-07-20 15:14 - GÜNDEM

BATMAN TURİZMİ İÇİN ELDEN GELENİ YAPACAĞIZ

2025-07-23 21:58 - KÜLTÜR

TÜP PATLAMASI KORKUTTU

2025-07-25 22:28 - GÜNDEM

BATMAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI:9 YARALI

2025-07-26 18:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU

21:03 - YEREL

KUDÜS VE AKSA İÇİN TOPLANACAKLAR

16:38 - YEREL

OTOBÜS FİRMALARI DERTLİ

16:27 - YEREL

ENGELLİ BİREYLER İÇİN EV ZİYARETLERİ

15:26 - YEREL

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI

15:17 - YEREL

Günün Manşetleri

TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU

21:03 - YEREL

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI

15:17 - YEREL

RAMAZAN’DA DOĞRU BİLİNEN BÜYÜK HATALAR

15:12 - SAĞLIK

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR

14:57 - YEREL