?>

ŞOFÖRLER ODASI’NDAN ÇAĞRI

BATMAN ŞÖFÖRLER ODASI BAŞKANI CEMİL TURAN:TOPLUMSAL SEFERBERLİK BAŞLAMALI

YEREL - 1 ay önce

Kentte son yıllarda artan madde bağımlılığına dikkat çekerek uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü, çok yönlü ve kararlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Turan, özellikle gençlerin madde kullanımından korunması gerektiğini belirterek, “Uyuşturucu, gençlerimizi tehdit eden ciddi bir sorun haline geldi. Bu konuda topyekûn bir toplumsal dayanışmaya ve ortak mücadeleye ihtiyaç var” dedi.

"BATMAN HER ALANDA EL ELE VERMELİ"

Turan, milletvekilleri, valilik, belediye, emniyet, baro, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar, kanaat önderleri, aşiret temsilcileri, iş insanları ve medyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “İlk adımı atmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Madde bağımlılığıyla mücadelede sadece güvenlik önlemlerinin değil, eğitsel ve sosyal desteklerin de önemli olduğunu belirten Turan, şu önerilerde bulundu:
Okullarda bağımlılıkla mücadeleye yönelik eğitimlerin yaygınlaştırılması,
Gençlere psikolojik destek ve rehberlik sistemlerinin güçlendirilmesi,
Ailelerin bilinçlendirilmesi ve erken uyarı işaretlerine karşı bilgilendirilmesi.

GENÇLERE ALTERNATİF ALANLAR SUNULMALI

Başkan Turan, gençlerin sağlıklı bir çevrede gelişebilmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin artırılmasını da önerdi.
“Gençlik merkezleri, spor salonları, sanat ve meslek atölyeleri artırılmalı. İşsizlikle mücadele edilmeli, meslek edindirme kursları yaygınlaştırılmalı” dedi.

“TEDAVİ OLANAKLARI GENİŞLETİLMESİ”

Uyuşturucuyla mücadelede tedavi süreçlerinin de önemine değinen Başkan Turan, Batman’da AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) kurulması gerektiğini belirtti.
“Aileler yardım almakta çekinmemeli, gizlilik esaslı danışma hatları kurulmalı. Bağımlı bireylerin topluma kazandırılması için gerekli psikososyal destekler sunulmalı” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİ DAHİL EDİLMELİ

Başkan Turan, imamlar, öğretmenler, muhtarlar gibi toplumda güven duyulan bireylerin farkındalık çalışmalarına dahil edilmesini, STK’ların kampanyalar düzenlemesini, sosyal medyanın bu alanda bilinçlendirici içerikler üretmesini önerdi.
“Gençlere sağlam bir yaşam amacı kazandırılmalı. Aile bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalar artırılmalı” diyerek sözlerini tamamladı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’IN YENİ HÜKÜMET KONAĞI

2025-07-22 17:51 - GÜNDEM

YENİ ÇEVREYOLU ÜST GEÇİDİ BEKLİYOR

2025-07-25 17:01 - GÜNDEM

TPAO 366 PERSONEL ALACAK

2025-07-27 14:20 - GÜNDEM

YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER GELİYOR

2025-07-20 15:46 - YEREL

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

2025-07-25 20:07 - GÜNDEM

YENİ HATLAR VE GÜZERGÂHLAR GELİYOR

2025-07-21 17:25 - GÜNDEM

BATMAN’DA KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

2025-07-20 15:14 - GÜNDEM

BATMAN TURİZMİ İÇİN ELDEN GELENİ YAPACAĞIZ

2025-07-23 21:58 - KÜLTÜR

TÜP PATLAMASI KORKUTTU

2025-07-25 22:28 - GÜNDEM

11 İLDE OPERASYON: 33 KİŞİ TUTUKLANDI

2025-07-21 10:22 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

17:08 - YEREL

BATMAN'DA ÜÇ İLÇEDE DEPREM TATBİKATI

16:47 - YEREL

İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

16:11 - YEREL

KAHYAOĞLU’NDAN HASANKEYF GENÇLİK KAMPINA ZİYARET

14:43 - YEREL

ÇOCUKLARA ZEKA OYUNLARIYLA EĞİTİM DESTEĞİ

14:38 - YEREL

Günün Manşetleri

BATRAY PROJESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

20:32 - GÜNDEM

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

17:24 - GÜNDEM

KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

17:08 - YEREL

DOÇ. DR. İŞLİYEN:AİLEYİ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ

16:51 - GÜNDEM

BATMAN'DA ÜÇ İLÇEDE DEPREM TATBİKATI

16:47 - YEREL