Hava sıcaklığının 45 derecelere dayandığı kentte, nefes almak bile güçleşirken, sıcaktan bunalan çocuklar serinlemek için çareyi park ve kaldırım kenarlarında bulunan süs havuzlarında buldu.
Kent genelinde yüzme havuzu gibi serinleme alanlarının sayıca az olması ve mevcut havuzların büyük kısmının özel işletmelere ait, dolayısıyla ücretli olması, çocukları sağlıksız koşullarda serinlemeye yöneltiyor. Özellikle parkların içine yapılan görsel amaçlı süs havuzlarına giren çocuklar, hem tehlikeye davetiye çıkarıyor hem de sağlık riskiyle karşı karşıya kalıyor.
Vatandaşlar, kentte halka açık, ücretsiz ve güvenli yüzme alanlarının artırılmasını talep ederken, yetkililerin sıcak yaz günlerinde çocukların güvenliğini ve sağlığını önceleyen çözümler üretmesi bekleniyor.