?>

ŞOFÖRLERİN YÜKÜ HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Turan: Şoför esnafı çıkmazda

GÜNDEM - 12 ay önce

Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Turan, son dönemde artan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), trafik sigortası ve akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi.
Turan, şoför esnafının bu yüklerin altından kalkamadığını vurgulayarak hükümete çağrıda bulundu.
Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Turan, son dönemde art arda gelen ÖTV, sigorta ve akaryakıt zamlarının şoför esnafını çıkmaza sürüklediğini belirterek hükümete çağrıda bulundu.
Turan, artan maliyetler nedeniyle taksici, kamyoncu ve otobüsçülerin geçim derdine düştüğünü vurguladı.
Turan açıklamasında, "Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), gerçekten de bütün esnaflarımızın belini bükmüş durumda. Artık taksici, kamyoncu ve otobüsçü esnaflarımız bu ÖTV'nin altından kalkamıyor. Günlük en az yüz-yüz elli kişi arayarak 'Başkan, siz bir şeyler yapamıyor musunuz?' diye soruyor. Bu durumun altından nasıl çıkacağımızı biz de bilmiyoruz." dedi.

"YÜZDE 200’E VARAN ARTIŞLAR OLDU"

Trafik sigortası ve kasko ücretlerindeki aşırı artışların da şoförleri zor durumda bıraktığını belirten Turan, "Trafik sigortası ve kasko gibi araçlarımızdan istenen tüm ödemelerde yüzde 100, yüzde 150, hatta yüzde 200 gibi artışlar oldu. Bu durum, esnaflarımızı ciddi şekilde rahatsız ediyor ve artık hiç kimse araba alamaz hale geliyor. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. İnşallah önümüzdeki sene düzelir diye umut ediyorum." diye konuştu.

"ŞOFÖRLER MASRAFLARINI BİLE KARŞILAYAMIYOR"

Şoförlerin belge ve evrak masraflarına da dikkat çeken Turan, "Şoför esnafımızın zaten mazot dışında birçok masrafı var. Mazot yüzde 200, yüzde 300 arttı. Ancak bunun da ötesinde, her şoförümüzden istenen SRC belgesi gibi belgeler için 15-20 bin lira para gidiyor. Bir ehliyetini yenilemek için, bir pasaportu yenilemek için ne kadar para gidiyor bilinmiyor. Asgari ücretle çalışan bir şoför, bu yapılan masrafları maaşıyla dahi karşılayamıyor. Yani bu adam nasıl çocuklarına bakacak, arabasına nasıl mazot koyacak, nasıl geçinecek, ben de tahmin edemiyorum. Rabbim onlara yardım etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"AKARYAKIT BÜYÜK BİR KÜLFET"

Turan, son olarak hükümete ve Cumhurbaşkanı'na seslenerek, "Akaryakıt zamlarına tepkimiz çok büyük. Arabayı çalıştırdığın anda yüz liran gidiyor, artık bu da ciddi bir külfet. Bu külfetin altından hiçbir esnafımız kalkamıyor. Sadece ben hükümetimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan bununla ilgili en azından bir indirim talebinde bulunuyor ve bize yardımcı olmalarını temenni ediyorum." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA ÖĞRENCİLERE VERGİ BİLİNCİ EĞİTİMİ

2025-08-18 17:22 - BİYOGRAFİ

2314 ÖĞRENCİ İÇİN KONTENJAN AÇILDI

2025-08-18 14:00 - EĞİTİM

BÜNYAMİN SÖĞÜT’TEN KAYYUM TEPKİSİ VE İSTİFA

2025-08-20 14:30 - GÜNDEM

İLUH VE YEŞİLTEPE DOĞALGAZ BEKLİYOR

2025-08-17 16:21 - GÜNDEM

YENİ SEZON FORMALARI HAZIR!

2025-08-17 15:12 - SPOR

GÖZLER TOKİ ARSALARINDA

2025-08-18 17:28 - GÜNDEM

BATMAN'DA TRAFİK KAZASI: 7 YARALI

2025-08-18 10:31 - YEREL

YOL VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2025-08-22 16:18 - YEREL

BATMAN’DA KESK ÜYELERİ İŞ BIRAKTI

2025-08-18 17:27 - GÜNDEM

HAYDİ BİSMİLLAH!

2025-08-22 16:09 - SPOR

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KURŞUNLAMA OLAYLARININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

15:23 - ASAYİŞ

FIRTINA EKİP YOLLARDA FİLMİ SİNEMALARDA

14:13 - KÜLTÜR

TRAFİK KAZASI: 2 YARALI VAR

23:56 - ASAYİŞ

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL