Batman’ın Ziya Gökalp Mahallesi’nde yaşayanlar, Ağustos ayında gelen elektrik faturaları karşısında büyük tepki gösterdi. Muhtar Masum Padir, “Faturalar, adeta ikinci bir kira ödenecekmiş hissi uyandırıyor. Emekliden dar gelirliye herkes bu tutarların ödenemeyeceğini söylüyor” dedi.
"DESTEK KALKTI, FATURALAR İKİYE KATLANDI"
Padir, devletin sağladığı elektrik desteğinin Mart ayı itibarıyla yıllık 5 bin kWh üzeri tüketim yapan aboneler için kaldırıldığını hatırlatarak, “Bu karar faturaları yaklaşık iki kat artırdı. 5 bin kWh sınırı ise ortalama bir hanenin çok rahat ulaşabileceği bir düzey. Bu uygulama vatandaş için gizli zamdır” ifadelerini kullandı.
“MAĞDURİYET GİDERİLSİN”
Mahalle sakinlerinin ağır faturaları ödemekte zorlandığını belirten Padir, “Emeklimiz de asgari ücretle geçinen vatandaşımız da bu yükün altından kalkamaz. Faturalara yansıtılan haksız tutarların geri çekilmesini ve mağduriyetin ivedilikle giderilmesini talep ediyoruz” çağrısında bulundu.