?>

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ERASMUS RÜZGÂRI

Avrupa genelinde eş zamanlı olarak kutlanan ErasmusDays 2025 etkinlikleri kapsamında öğrencilere ve akademisyenlere uluslararası eğitim fırsatlarını tanıttı.

EĞİTİM - 7 ay önce

İki gün süren etkinliklerde, Erasmus+ programının sunduğu eğitim, staj, kültürel etkileşim ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirme yapıldı. Program, Erasmus Ofisinin tanıtımı ve Uluslararası İlişkiler Ofisinin tarihçesi, faaliyetleri ve başarılarının anlatılmasıyla başladı.
Üniversitenin merkez ve Batı Raman kampüslerinde kurulan Erasmus stantlarında, daha önce Erasmus deneyimi yaşayan öğrenciler, hareketliliğe katılmak isteyen arkadaşlarına rehberlik ederek deneyimlerini paylaştı.
Batman Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Işık, Erasmus Projeleri (KA131, KA171, Konsorsiyum) hakkında bilgilendirici bir seminer verdi. Ardından Erasmus deneyimi yaşamış öğrencilerle yapılan röportajlar gösterildi.

Günün ilerleyen saatlerinde Dr. Öğr. Üyesi Onur Denizhan moderatörlüğünde “Yurt Dışı İş Birlikleri ve Projeler Aracılığıyla Bölüm İçerik ve Müfredatların Uluslararasılaştırılması” konulu bir panel düzenlendi. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Manap tarafından Üniversitede yürütülen KA220-HED AI-ERIT Projesi tanıtıldı.

Etkinlikler kapsamında Erasmus+ başvuru süreçleri, özgeçmiş ve motivasyon mektubu yazımı konularında atölye çalışmaları yapıldı. Katılımcıların aktif yer aldığı “Siz Olsaydınız Nereye Giderdiniz ve Neden?” başlıklı sosyal öğrenme etkinliği büyük ilgi gördü. Gün boyunca “Benim Erasmus Hikayem” adlı sergi de ziyaretçilere açık tutuldu.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ErasmusDays 2025 etkinliklerinin, üniversitenin uluslararasılaşma hedefi ve Avrupa yükseköğretim alanına entegrasyon vizyonu doğrultusunda düzenlendiğini belirterek, etkinliklerin öğrencilerde Erasmus+ farkındalığını artırmayı ve küresel vatandaşlık bilincini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

ÖĞRENCİLER ROBOT KÖPEKLE TANIŞTI

2025-10-10 11:10 - TEKNOLOJİ

BARO, 70 MİLYON TL’LİK TEKLİFLE BİNASINI ALDI

2025-10-13 17:33 - YEREL

BATMANDA'Kİ ESNAFTAN YAŞANAN GERGİNLİĞE İLİŞKİN AÇIKLAMA

2025-10-09 18:05 - ASAYİŞ

GÜNGÖR: VİZYONLA, EMEKLE, GÖNÜLLE BATMAN’I BÜYÜTÜYORUZ

2025-10-12 17:37 - RÖPORTAJ

ESKİLER SATILACAK YENİLER YAPILACAK

2025-10-09 16:00 - YEREL

KADIN ELİYLE YEŞEREN TOPRAKLAR

2025-10-15 17:33 - RÖPORTAJ

BUĞDAY PAZARI İHALESİ SONUÇLANDI

2025-10-13 15:15 - EKONOMİ

6 İŞYERİNE CEZA, 7’SİNE TUTANAK

2025-10-10 13:20 - YEREL

KAMUYA 260 YENİ PERSONEL ALINACAK

2025-10-10 10:53 - GÜNDEM

TREN PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2025-10-12 16:41 - YEREL

İlgili Haberler

LGS'DE BAŞARIYI BELİRLEYEN GİZLİ GÜÇ

15:25 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI

13:41 - EĞİTİM

DEVAMSIZLIKTA YENİ DÖNEM

17:18 - EĞİTİM

HAFIZLIK PROJESİNE YOĞUN İLGİ

10:20 - EĞİTİM

ÇANAKKALE RUHU BATMAN’DA SAHNEYE TAŞINDI

15:30 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

MALABADİ KÖPRÜSÜ'NDE YAZ ŞENLİĞİ

22:08 - KÜLTÜR

ESNAFIN YENİ BAŞKANI MEHMET TEKİN OLDU

21:38 - YEREL

YERLEŞİM YERİNE İNEN ÇAKAL TELEF OLDU

16:40 - YEREL

HALKA TATLI TEZGAHLARIN VAZGEÇİLMEZİ

16:32 - YEREL

DEM PARTİ’NİN BAYRAM GÜNDEMİ: BARIŞ, ADALET VE EKONOMİ

16:28 - SİYASET