?>

BATI BÖLGELERDE SAĞANAK VE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumuna ilişkin son tahminlerini paylaştı.

GÜNDEM - 10 ay önce

Yapılan değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgeleriyle birlikte bazı iç ve doğu kesimlerde de yağmur ve sağanak bekleniyor.
Meteoroloji, özellikle Kuzey Ege kıyıları ile Edirne’nin ve Kırklareli’nin güneyi, Tekirdağ’ın batısı ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların görülebileceğini bildirdi. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği açıklandı. Rüzgârın, genellikle güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Edirne, Kırklareli’nin güneyi, Tekirdağ’ın batısı ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, kuzey kıyılarda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Sivas çevrelerinde aralıklı sağanak yağış görülecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak yağış bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Bitlis ve Van çevrelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde, kuzeydoğunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.
MGM, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

BATMAN HAVA DURUMU-23 EKİM 2025

 
 
Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KAHVERENGİ, EN NADİR MAVİ GÖZ GÖRÜLÜYOR

2025-10-20 10:54 - GÜNDEM

BATMAN’IN DİJİTAL BİLİM MERKEZİ TAMAMLANIYOR

2025-10-22 16:46 - RÖPORTAJ

İLK KADEMELİ YAYA GEÇİDİ HİZMETE GİRDİ

2025-10-20 13:45 - YEREL

BATMAN TARIMINDA YENİ UFUKLAR

2025-10-20 18:01 - RÖPORTAJ

NARİN TARIM, ÇİFTÇİLERİN YANINDA

2025-10-17 14:32 - YAŞAM

GENÇLİK PROJELERİNDE BATMAN TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-10-21 15:27 - YEREL

PROJE SEFERBERLİĞİ İLÇELERE TAŞINIYOR

2025-10-22 16:00 - YEREL

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ’NDEN EĞİTİM PROGRAMI

2025-10-17 15:13 - YAŞAM

BATMAN’DAN GAZZE’YE 3 TIR YARDIM

2025-10-16 13:31 - YAŞAM

ARAÇ SATIŞLARINDA NOTER HARCI DÖNEMİ BAŞLADI

2025-10-20 17:44 - EKONOMİ

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA YILAN SOKMASI: KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

14:50 - ASAYİŞ

OKULLARDA UYUM HAFTASI YARIN BAŞLIYOR

14:37 - EĞİTİM

2026 KPSS LİSANS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

14:35 - EĞİTİM

YETİMLER VAKFI'NDAN HAYIRSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

14:32 - YEREL

KOZLUK'TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALI

14:29 - ASAYİŞ