?>

GELİR KRİTERİ NEDENİYLE ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMIYOR

Orhan Şahin, gelir kriteri ve hatalı uygulamalar nedeniyle 19 yaşındaki engelli oğlunun maaş alamadığını belirterek “Dokuz nüfusa tek maaşla bakıyorum” dedi.

GÜNDEM - 1 ay önce

Batman'da yaşayan ve 19 yaşındaki engelli oğlu Veysel Şahin'e bakan Orhan Şahin, hem kendi durumunu hem de benzer sorunlarla mücadele eden ailelerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.
Çocuğu için yıllardır yoğun bir tedavi süreci yürüttüğünü belirten Şahin, gelir kriteri ve çeşitli uygulamalar nedeniyle engelli maaşı bağlanamadığını ifade ederek devlet yetkililerine çağrıda bulundu.
Engelli maaşı için yaptığı başvuruların gelir kriterine takılması nedeniyle sonuçsuz kaldığını söyleyen Şahin, aynı durumun birçok engelli aileyi mağdur ettiğini vurguladı.
Aynı zamanda tek maaşla dokuz kişilik bir aileye baktığını belirten Şahin, hem geçim sıkıntısı hem de engelli birey bakımının getirdiği ek yükler nedeniyle artık dayanma güçlerinin azaldığını belirterek devlet yetkililerine çağrıda bulundu.

“DOKUZ KİŞİYE TEK MAAŞ YETMİYOR”

19 yaşındaki engelli birey Veysel Şahin'in babası Orhan Şahin, "Resmî bir kurumda çalışıyorum. Evliyim ve dokuz nüfuslu bir aileye bakıyorum. Evde tek çalışan benim. Yedi çocuğum var; 5 kız, 2 erkek. Yedi çocuğumdan biri olan oğlum Veysel, kırk günlükken beyin kanaması geçirdi ve on ayrı branştaki doktordan tedavi görüyor. Yıllar boyunca hastanelerde birçok tedavisini sağladım, çok şükür bu yaşına kadar geldi. Oğlum 18 yaşına kadar 'Sen sigortalısın, çocuk senin bakmakla yükümlü olduğun kişi sayıldığı için engelli maaşı alamazsın' dediler. Şu an çocuğum 19 yaşında. Bu sefer de 'Gelirin var, gelirden dolayı çocuğun engelli maaşı alamaz' deniyor. Evde tüm geliri ben sağlıyorum." dedi.

"ÇOCUĞUMA ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMIYOR "

Engelli aracı nedeniyle de mağdur olduklarını belirten Şahin, "Çocuğumun adına ÖTV'siz engelli aracı aldım. Bu araç ticari değil, sadece hastaneye götürmek ve gezdirmek için kullanıyorum. Gecede iki defa hastaneye götürdüğüm bile oluyor. Ancak bu aracı da gelir olarak hesaplıyorlar. Beş çocuğumu lise düzeyinde okutuyorum. Tek bir gelirim var ama giderim çok fazla. Özel gereksinimli oğlumun da birçok masrafı oluyor. Birçok kuruma başvurmama rağmen çocuğuma engelli maaşı bağlanmıyor." diye konuştu.

"ENGELLİLER GÜNÜ VESİLESİYLE SESİMİZİ DUYUN"

Cumhurbaşkanı'nın çok çocuklu aileleri teşvik eden açıklamalarına değinen Şahin, "Rabbim bana 7 çocuk verdi; bir tanesi engelli. Yine de binlerce kez şükür ediyorum, asla isyan etmedim. Benim durumumda olan birçok aile var. Sesimizi duyurmak için sizin aracılığınızla sesleniyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle sesimizi duyun. Engelli bireylerin ve ailelerin haklarını verin. Gerçekten çok zor durumdayız, giderlerimiz çok fazla. Yılda en az dört beş defa tedavi için Ankara ve İstanbul'a götürüyorum. Bazen cihazlar almamız gerekiyor; kulak cihazı, el cihazı, ortopedik ayakkabılar… Bunların her biri en az on bin lira. Bu yüzden özellikle Aile Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Lütfen sesimize kulak verin." diyerek yetkililerden destek istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

KIRADAĞ’DAKİ VİLLALARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ÖZEL İDAREYE AİT

2025-12-02 17:00 - YEREL

BATMAN’DA MARKALAR FUARI BAŞLADI

2025-11-30 17:23 - RÖPORTAJ

BAŞKAN ÇİFTÇİ:1033 İŞYERİ AÇILDI, 509’U KAPANDI

2025-11-28 17:00 - RÖPORTAJ

GENEL CERRAHİ UZMANI OP.DR.MEHMET CEMİL KUBA: CERRAHİ, HAYATI YENİDEN KURMAKTIR

2025-11-26 17:33 - RÖPORTAJ

HASAN ARGÜNAĞA: ÇEVRE MÜCADELESİNİ İBADET OLARAK GÖRÜYORUM

2025-12-02 16:40 - RÖPORTAJ

ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST

2025-11-26 14:59 - ASAYİŞ

AVUKATA YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ:KABUL EDİLEMEZ, TAKİPÇİSİYİZ

2025-12-02 16:35 - YEREL

540 ÇOCUĞA KIŞLIK MONT DESTEĞİ

2025-12-02 12:39 - YAŞAM

OP.DR. MEHMET CEMİL KUBA : EN DEĞERLİ AN, HASTANIN YENİDEN GÜLÜŞÜDÜR

2025-11-26 16:52 - RÖPORTAJ

İNSAN–BOT AYRIMI YOK OLUYOR

2025-12-02 10:38 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

BEKLENEN SES YARIŞMASI BAŞLIYOR

13:40 - GÜNDEM

YARDIM ETMENİN DE BİR USULÜ VAR

17:15 - GÜNDEM

BATMAN’DAN ROJAVA İÇİN BARIŞ ÇAĞRISI

17:10 - GÜNDEM

GENÇLER TEKNOLOJİ TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN OLSUN

14:01 - GÜNDEM

NASIROĞLU: AMAÇ CEZA DEĞİL, CAN GÜVENLİĞİ

12:15 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BEKLENEN SES YARIŞMASI BAŞLIYOR

13:40 - GÜNDEM

BATMAN'DA YASADIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA

21:05 - ASAYİŞ

42 BİN DÖNÜMLÜK İMAR HAMLESİ

17:20 - YEREL

YARDIM ETMENİN DE BİR USULÜ VAR

17:15 - GÜNDEM

BATMAN’DAN ROJAVA İÇİN BARIŞ ÇAĞRISI

17:10 - GÜNDEM