?>

BATMAN HAPİSHANELERİNE İLİŞKİN GÖZLEM RAPORU PAYLAŞILDI

İHD Batman Şubesi, ÖHD Batman Şubesi ve Batman Barosu’nun hazırladığı “Batman Ceza İnfaz Kurumları Gözlem ve Tespit Raporu” kamuoyuna açıklandı.

YEREL - 6 ay önce

Raporda, Batman’da bulunan T Tipi, M Tipi, Yüksek Güvenlikli ve Beşiri Açık Ceza İnfaz Kurumlarında gerçekleştirilen görüşme ve gözlemler sonucunda elde edilen tespitlere yer verildi.
Hazırlanan raporda; ceza infaz kurumlarında sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlar, hastane sevklerinin gecikmesi, kelepçeli muayene uygulamaları, hasta mahpusların tedavi süreçlerinde karşılaştıkları güçlükler ile koğuşlardaki yoğunluk ve fiziki koşullara dair değerlendirmeler bulunduğu belirtildi.
Ayrıca hijyen koşulları, barınma şartları ve günlük yaşam alanlarına ilişkin gözlemlere de raporda yer verildiği ifade edildi.
Raporda, mahpusların aileleriyle iletişim, yayın ve haberlere erişim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden yararlanma konularında yaşanan uygulamalara dair tespitlerin bulunduğu; kadın mahpusların ihtiyaçlarına ilişkin değerlendirmelerin de rapor kapsamına alındığı aktarıldı.
Ceza infaz kurumlarında meydana gelen bazı ölüm olaylarına da değinilen raporda, 30 Ağustos 2025 tarihinde Batman Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan İskender Ak’ın hayatını kaybettiği, Beşiri Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Harun Şanlı’nın 27 Ekim 2025 tarihinde, T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Yüce Balıkçı’nın ise 28 Eylül 2025 tarihinde yaşamını yitirdiğine dair bilgilere yer verildiği bildirildi.

Üç kurum tarafından hazırlanan raporda, ceza infaz kurumlarına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendirmeler yapıldığı, mahpusların yaşam ve sağlık koşullarına dair çeşitli önerilerin sıralandığı ifade edildi.

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, raporda yer alan tespitlerin ilgili kurumların dikkatine sunulduğu ve gerekli değerlendirmelerin yapılmasının beklendiği belirtildi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN BARAJINDA YÜKSELİŞ

2025-12-11 17:20 - YEREL

GÜNEŞ: SESSİZ İLERLEYEN TEHLİKEYE DİKKAT

2025-12-09 17:33 - RÖPORTAJ

YAPAY ZEKÂ SİYASİ ALGIYI ŞEKİLLENDİREBİLİR

2025-12-08 12:48 - TEKNOLOJİ

GENÇLERE GAZETECELİĞİN GERÇEK YÜZÜ ANLATILDI

2025-12-11 16:50 - RÖPORTAJ

DÖRT KÖYÜ KAPSAYAN İMAR PLANI KESİNLEŞTİ

2025-12-11 15:53 - YEREL

YENİ YATIRIM 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2025-12-08 17:07 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

2025-12-12 17:22 - YEREL

KÜÇÜK GAZETECİLERİN BÜYÜK MERAKI

2025-12-07 15:00 - RÖPORTAJ

BATMANLI KORKUT, AĞIR CEZA MAHKEMESİ ÜYESİ OLDU

2025-12-08 16:49 - YEREL

HASANKEYF’E MAĞARA OTELİ GELİYOR

2025-12-10 16:55 - YEREL

İlgili Haberler

JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 187. YILI KUTLANDI

16:24 - YEREL

PANEL BATMAN’A YENİ FIRSATLAR SUNACAK

15:48 - YEREL

"BATMAN’IN YETİŞTİRDİĞİ İSİMLER GURUR KAYNAĞIMIZ"

15:43 - YEREL

PSİKOLOG KADER YILDIZ:

14:20 - YEREL

ÜRETİMİN YENİ ÜSSÜ GARZAN

14:10 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMAN’DA YARGININ ZİRVESİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

14:26 - GÜNDEM

JASAT'TAN CİNAYET OPERASYONU

17:34 - ASAYİŞ

JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 187. YILI KUTLANDI

16:24 - YEREL

DEV SAĞLIK YATIRIMI: 3 HİZMET BİR ARADA

16:16 - SAĞLIK

EKMEN: ÇİFTÇİNİN EN BÜYÜK YÜKÜ İŞÇİLİK MALİYETİ

15:52 - SİYASET