?>

MADDE BAĞIMLILARI İÇİN YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR

Başkan Mehmet Sıddık Çiftçi ve yönetimi, madde bağımlılığıyla mücadele için kapsamlı bir rehabilitasyon projesi başlatacaklarını açıkladı.

YEREL - 3 saat önce

Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada madde bağımlılarının topluma yeniden kazandırılmasını hedefleyen projede önemli bir aşamaya gelindiğini belirtti. Bu kapsamda, madde bağımlılarının ilaçsız rehabilitasyonu konusunda başarılı çalışmalarıyla bilinen Liman Ayık Yaşam Derneği yetkililerinin Batman’a davet edildiğini ifade eden Çiftçi, planlanan alanın yerinde incelendiğini ve projenin en kısa sürede uygulanması yönünde karar alındığını söyledi.
Projeyle birlikte uygun bir alan kiralanarak gençlere yönelik bir rehabilitasyon kampüsü ve yaşam merkezi kurulmasının hedeflendiğini kaydeden Çiftçi, bu merkezin madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

Ailelerin, madde bağımlılığına bulaşmış çocukları konusunda büyük bir çaresizlik yaşadığını dile getiren Çiftçi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bu sürece öncülük etmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Madde bağımlılığının toplumun kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Çiftçi, çözüm için devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, din görevlileri ve ailelerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, aksi halde sorunun daha da büyüyebileceği uyarısında bulundu.
Kurulması planlanan kampüste rehabilitasyon sürecinin yanı sıra meslek edindirme kurslarının da yer alacağını aktaran Çiftçi, gençlerin hem tedavi edilerek hayata kazandırılacağını hem de meslek sahibi yapılarak topluma faydalı bireyler olarak yetiştirileceğini söyledi. Başkan Çiftçi, proje için destek ve dua çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN BARAJINDA YÜKSELİŞ

2025-12-11 17:20 - YEREL

YENİ YATIRIM 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2025-12-08 17:07 - YEREL

DÖRT KÖYÜ KAPSAYAN İMAR PLANI KESİNLEŞTİ

2025-12-11 15:53 - YEREL

BATMANLI KORKUT, AĞIR CEZA MAHKEMESİ ÜYESİ OLDU

2025-12-08 16:49 - YEREL

HASANKEYF’E MAĞARA OTELİ GELİYOR

2025-12-10 16:55 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

2025-12-12 17:22 - YEREL

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ VE SİS UYARISI

2025-12-12 09:53 - GÜNDEM

KORKU SATIŞI DURDURDU, BATMAN’DA TAVUK FİYATLARI ERİDİ

2025-12-14 15:02 - GÜNDEM

4 İL İÇİN KAR UYARISI

2025-12-09 10:23 - GÜNDEM

GÜNEŞ: SESSİZ İLERLEYEN TEHLİKEYE DİKKAT

2025-12-09 17:33 - RÖPORTAJ

İlgili Haberler

DİCLE ELEKTRİK’TEN EKONOMİYE 521 MİLYAR TL KATKI

14:09 - YEREL

HARRUT YAYLASI’NA KARLI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

14:04 - YEREL

TEZGÂHLAR TURŞU ÇEŞİTLERİYLE DOLDU

14:00 - YEREL

EKMEN: GARANTİ ÖDEMELERİ SOSYAL BÜTÇELERİ AŞTI

13:55 - YEREL

MURAT SÜTÇÜ’DEN İDDİALARA YANIT

12:34 - YEREL

Günün Manşetleri

DİCLE ELEKTRİK’TEN EKONOMİYE 521 MİLYAR TL KATKI

14:09 - YEREL

HARRUT YAYLASI’NA KARLI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

14:04 - YEREL

EKMEN: GARANTİ ÖDEMELERİ SOSYAL BÜTÇELERİ AŞTI

13:55 - YEREL

MURAT SÜTÇÜ’DEN İDDİALARA YANIT

12:34 - YEREL

OKUL YOLUNDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

12:00 - YEREL