?>

PARKLAR ONLARIN ELLERİNDE TEMİZLENİYOR

Batman Merkez Nurettin Zengin İlkokulu, çevre bilincini sınıf duvarlarının dışına taşıyan örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

EĞİTİM - 2 saat önce

Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Batur’un öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler, her hafta düzenli olarak mahalle parklarını temizleyerek çevre duyarlılığı konusunda topluma mesaj veriyor.
“Yaşam Alanımız Bize Emanet” anlayışıyla yürütülen projede, sınıflar haftalık periyotlarla sırayla park temizliği yapıyor. Eldivenlerini takan, çöp toplama aparatlarını kullanan minik öğrenciler, oyun oynadıkları alanları kendi elleriyle temizleyerek ortak yaşam alanlarına sahip çıkıyor. Projeyle çocukların yalnızca bireysel değil, toplumsal sorumluluk bilinci kazanmaları hedefleniyor.
Okul Müdürü Şehmus Döğer, çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Amacımız sadece akademik başarı değil; doğaya saygılı, yaşadığı şehri sahiplenen ve topluma liderlik edebilecek bireyler yetiştirmek. Çocuklarımız parkları temizlerken yetişkinlere de güçlü bir mesaj veriyor. Bu çabanın Batman’ın daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Her hafta farklı bir sınıfın katılımıyla sürdürülen etkinlik, öğrenciler arasında da büyük heyecan oluşturuyor. Hem fiziksel aktivite yapan hem de çevreyi korumanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerin bu duyarlı davranışı, mahalle sakinlerinden takdir topluyor.

Projeyi başlatan 3/A sınıfı öğretmeni Emrah Öztoprak ise, “Bugün sadece çöp toplamak için değil, geleceğimize sahip çıkmak için buradayız. Çocuklarımızın çevre sevgisini yaşayarak öğrenmesini istiyoruz. Bugün yere eğilip çöp alan bir öğrenci, yarın çevresine de bu bilinci aşılayacaktır” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan 3/A sınıfı öğrencisi Masal Bağlamış da parkların temiz tutulmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Parklar bizim oyun oynadığımız yerler. Eğer kirletirsek doğaya zarar veririz. Hep birlikte temiz tutarsak parklarımız daha güzel olur” dedi.

MUHTAR VEDAT ÇELİK: PARKLARIMIZ HEPİMİZİN

Çamlıtepe Mahallesi Muhtarı Vedat Çelik de yürütülen çalışmaya destek vererek, “‘Çevre Bizim, Sorumluluk Hepimizin’ başlığıyla parklarımızın ve sokaklarımızın temiz bırakılmasına dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatan Nurettin Zengin İlkokulu’nun kıymetli öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Mahallemiz adına kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

DİYARBAKIR YOLUNA YENİ BAĞLANTI

2025-12-23 16:40 - YEREL

BATMAN VALİLİĞİ İÇİN KULİSLER HAREKETLİ

2025-12-18 16:40 - YEREL

YATALAK HASTA YANGINDA HAYATINI KAYBETTİ

2025-12-23 16:50 - ASAYİŞ

BU DİL FUTBOLLA AÇIKLANAMAZ

2025-12-18 17:25 - GÜNDEM

MALABADİ YANINDA MESİRE ALANI AÇILDI

2025-12-22 17:20 - GÜNDEM

ESNAF72.COM, BATMAN’IN DİJİTAL PAZARI OLDU

2025-12-24 16:20 - RÖPORTAJ

BATMAN’DA AÇIK KAPIYA 8 YILDA 106 BİNİ AŞKIN BAŞVURU

2025-12-22 17:30 - YEREL

AK PARTİ’DEN ODA SEÇİMLERİNE NET MESAFE

2025-12-19 17:25 - YEREL

BU NASIL İŞ BÖYLE! DİŞİ OYULDU, TEDAVİ YARIM KALDI

2025-12-21 16:00 - GÜNDEM

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLDE SÜRÜCÜ ÖLÜ BULUNDU

2025-12-19 17:22 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

DUS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ AÇILDI

11:20 - EĞİTİM

OKULLARDA VE KURUMLARDA YANGIN EĞİTİMİ

11:00 - EĞİTİM

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN ORTAK ADIM

16:36 - EĞİTİM

MESLEK LİSELERİ İÇİN YENİ DÖNEM

15:46 - EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ASPİR BİTKİSİ DİKİMİ YAPILDI

13:16 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

KADIN VE AİLE MERKEZLERİNDE REGAİP KANDİLİ BULUŞMASI

16:02 - YEREL

2025’TE EN FAZLA BAŞVURU SOSYAL YARDIMLARA YAPILDI

15:58 - YEREL

TÜRKİYE’DE EVLER KALABALIK DEĞİL, YALNIZ

15:34 - GÜNDEM

BAŞKAN ŞANSİ: DUALARIMIZ GAZZE  İÇİN YÜKSELİYOR 

15:21 - GÜNDEM

BAŞKAN ŞAHİN: MANEVİ ARINMA İÇİN BİR FIRSAT 

15:18 - GÜNDEM