?>

EKMEN: POZİTİF BARIŞ KENDİLİĞİNDEN GELMEZ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Milano’da düzenlenen “Türkiye’de Kürt Sorunu: Barış Mümkün” konferansına katıldı.

YEREL - 2 saat önce

POZİTİF BARIŞ İÇİN CİDDİ BİR ÇABAYA İHTİYAÇ VAR

 CGIL tarafından organize edilen konferansta Ekmen, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SÜREÇ ATİPİK BİR KARAKTER TAŞIYOR

Konuşmasında mevcut sürecin dünyadaki benzer örneklerden ayrıştığını belirten Ekmen, silahlı mücadelenin sonlandırılmasının, kapsamlı bir demokratikleşme gündemi olmadan gündeme gelmesinin süreci farklı kıldığını söyledi. Abdullah Öcalan’ın çağrısı, Devlet Bahçeli’nin yaklaşımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürece verdiği desteğin süreci kolaylaştıran unsurlar olduğunu ifade etti. Ekmen, Meclis’teki siyasi partilerin büyük çoğunluğunun sürece destek vermesinin de önemli bir güç olduğunu vurguladı.

TOPLUM DESTEKLİYOR AMA GÜVEN DÜŞÜK

Ekmen, toplumda sürece desteğin yüksek, güvenin ise düşük olduğunu belirterek bunun nedenlerini sıraladı. Daha önceki başarısız girişimler, hukuk ve demokratikleşme başlıklarının yeterince dile getirilmemesi ve son yıllarda artan baskı ortamının güvensizliği beslediğini söyledi. Sürecin en zayıf yönlerinden birinin toplumsallaşma eksikliği ve gerekli yasal düzenlemelerin hâlâ yapılmamış olması olduğunu dile getirdi.

POZİTİF BARIŞ İÇİN HERKESİ KAPSAYAN ADIMLAR ŞART

Negatif barışın önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayan Ekmen, kadınları, gençleri ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan güçlü bir pozitif barış sürecine ihtiyaç olduğunu söyledi. Suriye boyutunun hem fırsat hem risk taşıdığını belirten Ekmen, Türkiye’de barışın sağlanmasının yalnızca ülke için değil Orta Doğu açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

42 BİN DÖNÜMLÜK İMAR HAMLESİ

2026-01-16 17:20 - YEREL

YENİ TOKİ KONUTLARI YERİ BELİRLENDİ

2026-01-11 17:11 - GÜNDEM

KATI ATIK ÜCRETİ SU FATURALARINA YANSIYACAK

2026-01-11 17:12 - GÜNDEM

BATMAN VE 4 İL DİYARBAKIR’A MI BAĞLANIYOR?

2026-01-13 17:13 - GÜNDEM

VALİ CANALP, İNCELEMELERDE BULUNDU

2026-01-16 15:30 - YEREL

TAVŞAN AVINDA ACI KAZA: 1 ÖLÜ

2026-01-12 17:30 - ASAYİŞ

FECİ KAZADA ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

2026-01-12 23:22 - ASAYİŞ

FECİ KAZA: ÖLÜ VE YARALI VAR

2026-01-12 21:57 - ASAYİŞ

15 YAŞINDA HAYATA VEDA

2026-01-14 16:34 - GÜNDEM

KAZADA ÖLEN SAYISI ARTTI

2026-01-13 17:20 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

SESSİZLİK, VENEDİK’TE KONUŞACAK

14:03 - YEREL

VİLLA KENT YOLUNDA GENİŞLETME ÇALIŞMASI

17:05 - YEREL

42 BİN DÖNÜMLÜK İMAR HAMLESİ

17:20 - YEREL

DAĞKÖY'DE KARNE SEVİNCİ

15:35 - YEREL

BAŞKAN ŞANSİ, SASON’DA KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

15:33 - YEREL

Günün Manşetleri

SESSİZLİK, VENEDİK’TE KONUŞACAK

14:03 - YEREL

BATMAN’DA YENİ TAKSİ TARİFELERİ BELİRLENDİ

13:57 - GÜNDEM

BATMAN’IN GURURU OLDULAR

13:41 - SPOR

BURAK GROSS 5 YAŞINDA

13:39 - GÜNDEM

EKMEN: POZİTİF BARIŞ KENDİLİĞİNDEN GELMEZ

13:31 - YEREL