?>

TİMOKLULAR DERNEĞİ: YAŞAMI SAVUNMAK SUÇ DEĞİLDİR

Batman Timok’lular Derneği yönetimi, Rojava’daki saldırılar ve Türkiye’de barışçıl gösterilere yönelik müdahalelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

YEREL - 3 ay önce

SALDIRILAR İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANINI HEDEF ALIYOR

Açıklamada, Rojava’da yaşanan saldırıların yalnızca bir coğrafyayı değil, insanlığın ortak vicdanını hedef aldığı vurgulandı. Sivillerin yaşam hakkını hiçe sayan, çocukları, kadınları ve masum insanları ölümle karşı karşıya bırakan her türlü saldırının hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceği ifade edildi.
Dernek yönetimi, yaşam hakkının kutsal olduğuna dikkat çekerek, bu hakkın savaş ya da güvenlik politikaları gerekçe gösterilerek yok sayılamayacağını belirtti.

BARIŞÇIL GÖSTERİ DEMOKRATİK BİR HAKTIR

Türkiye’de barıştan yana sesini yükselten yurttaşların, barışçıl gösteriler yoluyla düşüncelerini ifade etmesinin anayasal bir hak olduğu kaydedilen açıklamada, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına yönelik sert müdahalelerin, orantısız güç kullanımının ve gözaltı uygulamalarının hukuk devleti ilkesini zedelediği ifade edildi.
İfade özgürlüğünün baskıyla susturulamayacağı belirtilerek, “Adalet copla ve kelepçeyle tesis edilemez” denildi.

PROVOKATİF EYLEMLERİ KINIYORUZ

Açıklamada, dün yaşanan bayrak indirme eyleminin açıkça provokatif bir girişim olduğu ve toplumsal barışı hedef aldığı değerlendirmesi yapıldı. Bu tür gerilimi artıran eylemlerin kesin bir dille kınandığı kamuoyuna duyuruldu.

KALICI BARIŞ DİYALOGLA MÜMKÜN

Batman Timok’lular Derneği, çatışma ve şiddetin halklara yalnızca acı ve yıkım getirdiğini vurgulayarak, Rojava’da ilan edilen geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi çağrısında bulundu. Sorunların demokratik, hukuki ve barışçıl yollarla çözülmesi gerektiği ifade edildi.
Yetkililere çağrıda bulunularak, şiddet ve baskı yerine aklın, hukukun ve diyaloğun esas alınması istendi.
Haftanın Öne Çıkanları

42 BİN DÖNÜMLÜK İMAR HAMLESİ

2026-01-16 17:20 - YEREL

BATMAN – SİİRT YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

2026-01-19 17:30 - YEREL

BATMAN’DA YENİ TAKSİ TARİFELERİ BELİRLENDİ

2026-01-18 17:50 - GÜNDEM

VALİ CANALP, İNCELEMELERDE BULUNDU

2026-01-16 15:30 - YEREL

MAAŞ YATTI, KAMUDA ADALET DAHA DA GERİYE GİTTİ

2026-01-18 17:45 - RÖPORTAJ

15 YAŞINDA HAYATA VEDA

2026-01-14 16:34 - GÜNDEM

TÜRKİYE’YE ÖRNEK MODEL

2026-01-19 18:00 - YEREL

BATMAN’DA 15 GÜNDE 69 VEFAT

2026-01-14 16:41 - YEREL

İKİNCİ VERGİ DAİRESİ AÇILDI

2026-01-20 17:00 - YEREL

BATMAN'DA YASADIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA

2026-01-16 21:05 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

EBEVEYNLERE “SINIR VAR, SİNİR YOK” SEMİNERİ

17:34 - YEREL

694 ÇOCUK OYUN GRUBU KURULDU

17:12 - YEREL

AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINDI

16:44 - YEREL

BU YOLA BARİYER ŞART!

16:42 - YEREL

İHD’DEN AÇLIK GREVİNDEKİ MAHPUSLAR İÇİN ÇAĞRI

16:34 - YEREL

Günün Manşetleri

EBEVEYNLERE “SINIR VAR, SİNİR YOK” SEMİNERİ

17:34 - YEREL

694 ÇOCUK OYUN GRUBU KURULDU

17:12 - YEREL

AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINDI

16:44 - YEREL

BU YOLA BARİYER ŞART!

16:42 - YEREL

İHD’DEN AÇLIK GREVİNDEKİ MAHPUSLAR İÇİN ÇAĞRI

16:34 - YEREL