?>

SERA OTB İÇİN İSPANYA TEMASI

Batman Sera Organize Tarım Bölgesi İçin İspanya ile İş Birliği Görüşmesi

YEREL - 3 ay önce

Batman’da kurulması planlanan 1100 dekarlık Tarıma Dayalı Sera Organize Tarım Bölgesi (Sera OTB) kapsamında İspanya’dan gelen sektör temsilcileri, Vali Ekrem Canalp’i ziyaret etti.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, İspanya merkezli tarım firması temsilcileri Miguel Ponce ve Serkan Erdinç ile Batman’dan faaliyet gösteren firma yetkilileri Metin Başak ve Nuri Elik katıldı. Toplantıda ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer ile İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi de yer aldı.
Görüşmede, Batman’da hayata geçirilmesi planlanan Sera Organize Tarım Bölgesi’nin üretim kapasitesi, modern sera teknolojileri, teknik altyapı sistemleri ve enerji verimliliğine yönelik çalışmalar ele alındı. Yatırım altyapısının güçlendirilmesi ve modern üretim modellerinin yaygınlaştırılması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği destekli kredi ve hibe programlarından yararlanılması, yatırımcıların finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve yüksek teknolojili tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması konuları görüşüldü.
Ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaştırılması, pazarlama ağlarının güçlendirilmesi ve bölgenin tarımsal üretim potansiyelinin ekonomik değere dönüştürülmesi amacıyla kamu kurumları ile yatırımcılar arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiği ifade edildi.
Vali Ekrem Canalp, Sera Organize Tarım Bölgesi’nin yalnızca tarımsal bir yatırım olmadığını, aynı zamanda bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak stratejik bir proje olduğunu belirtti. Canalp, modern seracılığın yüksek verimlilik, ihracat kapasitesi ve yıl boyu üretim imkânı sunduğunu ifade ederek, Batman’ın modern seracılık alanında bölgesel bir merkez haline getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Canalp ayrıca, İspanya’nın seracılık alanındaki deneyiminden faydalanılmasının önemine dikkat çekerek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin İspanya’daki sera tesislerine teknik ziyaretler gerçekleştirmesi yönünde talimat verdi.
Toplantıda, projenin bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar, tarımsal ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Haftanın Öne Çıkanları

UÇTAN UCA ŞİFRELEME KALDIRILDI

2026-05-10 12:44 - TEKNOLOJİ

MEM ARARAT ŞARKILARIYLA BÜYÜLEDİ

2026-05-13 13:44 - KÜLTÜR

BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU HEYECANI

2026-05-14 17:42 - KÜLTÜR

BATMAN’IN DOĞA TURİZMİNE DEV DESTEK

2026-05-11 14:13 - KÜLTÜR

SAHNEDE MURAT BOZ FIRTINASI

2026-05-11 10:02 - KÜLTÜR

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ İÇİN START VERİLDİ

2026-05-12 16:59 - YEREL

YOLCU MİNİBÜSÜ YAN YATTI: 5 YARALI

2026-05-09 15:10 - ASAYİŞ

SALİH SELMAN BATMANLI GENÇLERLE BULUŞTU

2026-05-13 18:12 - YEREL

BAKANLIKTAN İŞ TEFTİŞİ BİLGİLENDİRMESİ

2026-05-14 10:59 - GÜNDEM

AB’DEN YAPAY ZEKÂ YASASINDA GERİ ADIM

2026-05-08 10:30 - DÜNYA

İlgili Haberler

BİNA YIKIMLARINDA YENİ DÖNEM: KURALLAR SIKILAŞTIRILDI

16:56 - YEREL

BAKAN YUMAKLI’DAN SİLVAN BARAJI MÜJDESİ

16:37 - YEREL

BÖLGE ULAŞIMINA 25 METRELİK YENİ BULVAR

16:35 - YEREL

İLUH DERESİ 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

16:33 - YEREL

BAŞKAN ÇETİN, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

15:51 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMAN MİNİBÜSÇÜLER ODASI YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

16:52 - YEREL

BAKAN YUMAKLI’DAN SİLVAN BARAJI MÜJDESİ

16:37 - YEREL

BÖLGE ULAŞIMINA 25 METRELİK YENİ BULVAR

16:35 - YEREL

İLUH DERESİ 2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

16:33 - YEREL

BAŞKAN ÇETİN, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

15:51 - YEREL